Uutiset

Kansanedustaja lupaa terveitä asioita

Joulu meni, uusi vuosi tulee. On lupausten aika.

Kantahämäläiset kansanedustajat odottavat uutta vuotta yksi silmä kiinnitettynä joulun jälkimaininkeihin ja toinen kevään vaaleihin. Esimerkiksi Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja, riihimäkeläinen kansanedustaja Päivi Räsänen, lupaa pudottaa painoaan.

-Jouluna tuli syötyä tavallista enemmän. Lupaan hiihtää ja keventää ruokavaliota.

Myös hämeenlinnalainen kansanedustaja Johannes Koskinen (sd.) aikoo suunnata laduille, kun taas maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) keskittyy elämään tervettä elämää – vaikka se onkin jo vanha lupaus.

-Tätä työtä ei jaksa, jos ei syö terveellisesti ja nuku tarpeeksi, hän sanoo.

Kokoomuksen kansanedustaja, loppilainen Timo Heinonen lupaa syynätä ajankäyttöään niin, että voi viettää aikaa läheistensä kanssa.

Joukosta poikkeaa vain Vihreiden kansanedustaja, hämeenlinnalainen Kirsi Ojansuu. Hän ei lupaa lähteä kotisohvalta minnekään, vaan päinvastoin istua siellä ainakin tv-uutisten aikaan.

-Viime vuonna lupasin alkaa katsoa uutisia, mutta lopetin jo ensimmäisen viikon jälkeen. Ehkä nyt, kun vaalitkin ovat tulossa, pitää alkaa vakavasti seurata uutisia myös televisiosta, hän pohtii.

Poliittisiakin lupauksia kansanedustajat tekevät. Niistä kerrotaan torstaina 30.12. Hämeen Sanomien Ajastin-sivulla. (HäSa)

Päivän lehti

29.5.2020