Uutiset

Kansanedustajat eivät hoida töitään

Helmikuussa 2010 koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,8 prosenttia. Täällä Kainuussa työttömyysaste oli 15 prosenttia.

Näiden tlukujen perusteella voi todeta, että kansanedustajat eivät ole hoitaneet tehtäviään. Työttömyys on pahentunut eikä työllistäviä toimia ole aikaansaatu.

Poliitikkojen tärkein tehtävä on kokonaisvaltaisen, pysyvän ja vakaan työllisyyden aikaansaaminen. Heidän perusvelvollisuutensa on työttömien auttaminen ja työnsaannin edistäminen.

Kansalaiset eivät ole palkanneet kansanedustajia kuluttamaan verovaroja toisarvoisten asioiden, kuten vaalirahoituksen setvimiseen, puolueloikkauksien tutkimiseen, lahjusten vastaanoton käsittelyyn, kansanedustajien naissuhteiden pohtimiseen tai seksuaaliseen kännykkäviestintään.

Kaikki nämä asiat olisi pitänyt selvittää eduskunnan sisällä ja vieläpä hyvin matalalla profiililla.

Poliittisen keskustelun painopiste on tarkoituksenhakuisesti siirtynyt eläkeiän nostamiseen. Kysymyksessä on poliittinen harhautus, jolla pyritään peittämään kykenemättömyys työttömyysongelman ratkaisemiseksi.

Helmikuussa 2010 Suomessa oli 300 000 työtöntä ja nuorisotyöttömyys 25 prosentissa. Lahjonnan runtelema ja tarkoitustaan etsivä eduskunta on toimintakyvytön. Kansan edun mukaisesti eduskunnan pitää tehdä johtopäätöksensä.

Markku Vihanto

Sotkamo

Päivän lehti

5.6.2020