Uutiset

Kansanlähetyksen talous kiristyi

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) sai vuonna 2010 taloudellista tukea seurakunnilta ja yksityisiltä lahjoittajilta yhteensä 4,85 miljoonaa euroa.

Kansanlähetyksen tilikauden tulos oli 0,43 miljoonaa euroa alijäämäinen. Alijäämä katetaan edellisten vuosien ylijäämistä.

– Koska vuosi 2010 oli toinen peräkkäinen alijäämäinen vuosi, on todettava SEKLin talouden kiristyneen olennaisesti. Samaan aikaan lähetysalueiden tarpeet eivät suinkaan ole vähentyneet, vaan kasvaneet, toteaa lähetysjohtaja Timo Rämä.

Järjestö käytti vuonna 2010 varoja ulkomaantyöhön 4,19 miljoonaa euroa. Se on noin 0,20 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna. Seurakuntien talousarviomäärärahojen osuus tuloista oli 2,32 miljoonaa euroa.

Suomen Ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyövaroja käytettiin Etiopiassa ja Keski-Aasiassa yhteensä 0,47 miljoonaa euroa. Kansanlähetysopisto sai valtionosuutta 1,33 miljoonaa euroa.

Kansanlähetyksen tavoitteena on ollut nostaa ulkomaantyöntekijöiden määrää vuosittain keskimäärin kahdella työntekijällä. Seurakuntien kiristynyt talous on heijastunut kuitenkin myös tähän tavoitteeseen.

Kotimaan toiminnassa pääpaino on evankelioimistyössä. Työhön käytettiin viime vuonna 0,61 miljoonaa euroa. (HäSa)

Menot