fbpx
Uutiset

Kanta-Häme saa oman TE-toimiston

Hämeen Ely-keskus esittää työ- ja elinkeinoministeriölle, että vuoden 2013 alkuun mennessä Hämeessä toimii kaksi hallinnollisesti itsenäistä TE-toimistoa, toinen Kanta-Hämeessä ja toinen Päijät-Hämeessä. Esitys perustuu ministeriön TE-verkoston kehittämissuunnitelmiin.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nykyisen Hämeenlinnan seudun TE-toimiston toimialue laajenee kattamaan Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hattulan sijasta koko maakunnan. Päätoimipaikaksi tulee Hämeenlinna, kaksi toimipistettä perustetaan Riihimäelle ja Forssaan.

Päijät-Hämeessä toimipisteitä tulee ainakin Lahteen ja Heinolaan.

– Tämä on alustava linjaus, mutta uskoisin, että myös lopullinen, sanoo Hämeen Ely-keskuksen ylijohtaja Pekka Savolainen.

Tässä vaiheessa ei otettu kantaa, mitä tapahtuu esimerkiksi Janakkalan Turengin palvelupisteelle.

– Pienemmissä pisteissä on toinen selvitys käynnissä. Voi olla, että niissä tapahtuu muutoksia ja vuoden 2012 aikana, sanoo Savolainen.

Ylijohtajan mukaan muutos ei vaikuta merkittävästi TE-toimistojen palveluihin. Vähemmän käytetyt erityispalvelut keskitetään päätoimipaikkoihin, paljon käytettyjä tarjotaan jatkossakin kaikissa pisteissä.

Savolaisen mukaan TE-toimistojen kohtalosta käytiin vilkas keskustelu. Vaihtoehtona oli, että yksi itsenäinen Hämeen TE-toimisto olisi sijoitettu joko Lahteen tai Hämeenlinnaan.

– Sekä henkilöstön edustajat että toimistojen johto olivat sitä mieltä, että muutokseen sitoutumisen ja työmoraalin kannalta kannatti valita maakuntapohjalta lähtevä ratkaisu, sanoo Savolainen. (HäSa)

Menot