Uutiset

Kanta-Häme vastaan Päijät-Häme

HPK:n ja Lahden Pelicansin markkinointikoneistot ovat luoneet kesän aikana seurojen välille paikallispelifiilistä. Se sopii lahtelaisten päävalmentajalle Hannu Aravirralle.

– Se on minulle aika uusi asia, josta olen lukenut vain jonkun otsikon. Mutta on vain tervettä, että haetaan tällaista paikallispelijuttua. Se on luonnollisinta Tampereella, Helsingissä ja Pori-Rauma-akselilla, mutta HPK on meille läheisyytensä vuoksi hyvin luonnollinen paikallisvastus, Aravirta muistuttaa.

Joukkueen pelaamat kolme harjoitusottelua eivät Aravirran mielestä kerro juurikaan kaksikon välisistä voimasuhteista.

– HPK voitti kaksi ensimmäistä ja me viimeisen. Viimeisessä HPK oli mielestäni vähän väsynyt, koska se oli pelannut edellisenä päivänä kotiottelun ja me tulimme vähän levänneempinä. Pelit olivat aika tasaisia, mutta niistä ei vielä kannata vetää pidemmälle meneviä johtopäätöksiä. Aina ollaan vähän eri vaiheessa harjoittelua, pelin rakentamista ja niin edelleen. Emmeköhän me kauteen aika tasoista lähdetä, kokenut valmentaja sanoo.

Ennakkosuosikin painetta hän vierittää kuitenkin kantahämäläisille.

– HPK:ta voidaan kotijoukkueena pitää ehkä hienoisena ennakkosuosikkina ja uskon, että Veikkauksen kertoimetkin ovat sen tyyppisiä. Hieno juttu, että perjantaina aloitetaan ja tulemme mielellämme Rinkelinmäelle. Siellä on varmasti paljon ääntä hyvän viime kauden jälkeen, ja odotukset ovat Hämeenlinnassa varmaankin kovat, Aravirta uskoo.

Hämeenlinnaan matkustaa peliään parantanut Pelicans.

– Meillä on ollut selvä nousukunto kaikilla osa-alueilla. Olemme keventäneet fyysistä harjoittelua, joten toissa viikonvaihteessa peli oli jo ripeämpää. Myös pelillisesti olemme päässeet eteenpäin. Alkupeleissä meillä ropisi omissa aika paljon, sellaista neljää maalia per peli, joten ongelmiin oli helppo käydä käsiksi. Peli näytti ne. Viimeisessä kolmessa ottelussa maaleja meni enää kahden keskiarvolla peliä kohden. Sellaisella lukemalla voi jo pärjätä, Aravirta uskoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic