Julkaistu: 20.08.2013 14:57
-
Päivitetty: 20.08.2013 15:15

Arno Carlstedt menehtyi keuhkokuumeeseen

  • Edesmennyt Arno Carlstedt vuonna 1991 takanaan Remu Aaltosen keikkabussi. Kuva: Terho Aalto
    Edesmennyt Arno Carlstedt vuonna 1991 takanaan Remu Aaltosen keikkabussi. Kuva: Terho Aalto

Hämeenlinnalainen kulttuurivaikuttaja Arno "AC" Carlstedt kuoli maanantaina. 86-vuotias Carlstedt oli aiemmin päivällä ollut vielä kävelyllä hyvissä voinneissa, ja kuoleman aiheuttikin hyvin nopea ja kivuton keuhkokuume.

– Hän ehti elää todella värikkään, monipuolisen ja seikkailullisen elämän, kuvailee Carlstedtista vuonna 2009 elämäkerran kirjoittanut rocktoimittaja Kimmo Miettinen.

Carlstedtin elämä sisälsi niin vakoilua valtiolle, elokuvabisnestä, rock-musiikkia kuin levykaupan pitoakin.

– Carlstedtin merkitys Hämeenlinnan yö- ja viihde-elämässä oli valtava. Hän sai tänne tuhansia keikkoja, kuvailee Miettinen.

Carlstedtilla oli valtava määrä ystäviä ja tuttavia Hämeenlinnassa.

– Hän oli viimeiseen asti elegantti ja todellinen herrasmies, sanoo Miettinen.

Häntä kaipaamaan jäi elämänkumppani Raija Mathys, jonka kanssa Carlstedt oli yhdessä 1960-luvun lopusta saakka. Carlstedtiä kaipaamaan jäi myös kaksi aikuista lasta.

 

 

Kommentit

Muistan kyseisen herran Levyn ja Kasetin ajoilta (musiikkikauppa Sibeliuskadulla), 1980 -luvun alusta, mukava heppu. R.I.P
Kivihiisi Markus Tanninen veisti keskiaikamarkkinoilla vuolukivestä jumalpatsasta. Hänen tavoitteenaan on veistää ainakin kymmenen viikinkikulttuuriin kuulunutta jumalaa. Kuva: Riku Hasari

Rautionajan takomon kenttäahjon hiillos hehkuu punaisena sepän kuumentaessa rautaa ja polkiessa ahjoon lisää ilmaa.Sitten hänen vasaransa jatkaa esineen takomista ihmisten kokoontuessa älypuhelimet ojossa kuvaamaan tapahtumaa.