Julkaistu: 31.03.2014 13:25
-
Päivitetty: 31.03.2014 13:33

Hämeenlinnalainen Sense Of Fall bändikilpailun finaaliin

  • Sense Of Fall eteni Hard Rock Rising -bändikisan finaaliin. Kuva: Marko Hokkanen
    Sense Of Fall eteni Hard Rock Rising -bändikisan finaaliin. Kuva: Marko Hokkanen

Sense Of Fall -yhtye Hämeenlinnasta on raivannut tiensä kansainvälisen Hard Rock Rising -bändikisan Suomen finaaleihin.

Hard Rock Rising on kilpailu nouseville bändeille, ja se järjestetään 82 kaupungissa ympäri maailman. Sense Of Fall selviytyi nettiäänestyksestä livekierrokselle ja jatkaa nyt Suomen finaaleihin voitettuaan 24.3. pidetyn live battlen tuomaripistein. Loput kaksi finalistia ovat lopullisesti selvillä 7.4. Suomen finaalit järjestetään 14.4. Hard Rock Cafe Helsingissä. Tuomaristossa nähdään Esa Holopainen (Amorphis), Paleface, Heta Hyttinen (Soundi) ja Juha Kakkuri (Radio Sun Classics).

– Olemme yllättyneitä finaalipaikasta. Emme ajatelleet että metallilla pärjää tällaisessa kisassa, vaikka uskomme bändin potentiaaliin. Lähdimme soittamaan keikan hyvällä fiiliksellä, ja juuri se taisi vakuuttaa tuomarit, toteaa Sense Of Fallin laulaja Anni Kujala.

Bändi uskoo, että finaalissa on kovat vastukset, joten keikkasetti valitaan tarkkaan ja show-meininkiin tullaan panostamaan.

Makea pääpalkinto

Suomen kisan voittajalle on luvassa muun muassa keikkamatka Torontoon sekä pääsy kansainväliseen nettiäänestykseen, josta 25 artistia jatkaa koko kisan finaaliin.

Lopullinen Hard Rock Rising -voittaja valitaan ammattilaispaneelin toimesta toukokuussa Floridassa. Pääpalkintona on esiintyminen ensi kesänä 40 000 ihmiselle Hard Rock Live in Rome -festivaalilla.

Sense Of Fall on monipuolista melodista metallia soittava yhtye Hämeenlinnasta. Bändi on perustettu vuonna 2008, mutta on toiminut tällä viisihenkisellä kokoonpanolla vuodesta 2012. Sense Of Fall on julkaissut kolmen biisin promo-cd:n vuonna 2013, ja se on kuunneltavissa bändin nettisivuilla www.facebook.com/senseoffallband tai www.senseoffall.com (HäSa)

 

Kolmea eri ostajaa venekaupoilla huijannut mies sai torstaina puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa.Forssassa asunut nuori mies oli viime keväänä laatinut suositulle veneiden myyntisivustolle kuvallisen ilmoituksen Buster XL -mallisesta moottoriveneestä

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, Hämeenlinnan Mieskuoron johtaja Anneli Julén ja kuoron puheenjohtaja Heikki Lindroth järjestävät kaupunkilaisille juhlaohjelmaa tammikuulle.    Kuva: Pekka Rautiainen

Vieläkö juhlituttaa? Kun satavuotiaan Suomen h-hetki on onnellisesti takana, voi kalenteria alkaa täyttää uusilla merkkivuosiin liittyvillä tapahtumilla. Hämeenlinnan Mieskuoro sai alkunsa vuonna 1922 perustetusta Kerho kvartetista, joten sen 95-vuotispäivä osui tämän vuoden marraskuulle.

Kuva: Jukka Viitaniemi

Pälkäneentiellä sattuneen peräänajon raivaustyöt hidastavat liikennettä Hämeenlinnan Tiiriössä.Onnettomuuspaikalla, eli Kirstulan kartanon kohdalla, on toistaiseksi vain yksi kaista käytössä.Hälytyskeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman kello yhtä.

Lohen hinta on viimeiset kolme vuotta pysytellyt poikkeuksellisen korkeana. Arkistokuva

Lohen poikkeuksellisen korkea hinta on notkauttanut kalan kulutuksen kasvua Suomessa.Suomen kalamarkkinoilla myydään paljon lohikaloja. Puolet niistä on lohta ja puolet kirjolohta.Lohi tuodaan Norjasta, ja kirjolohesta puolet on kotimaista ja puolet Ruotsissa kasvatettua.