Julkaistu: 08.04.2014 22:02

Laurellista Suomen toiseksi paras leipomo

Hämeenlinnalainen leipomo Laurell sijoittui toiseksi Suomen paras leipomo -ohjelman finaalissa tiistai-iltana.
 
Voiton vei Aroma Bageri & Konditori Koivulahdesta.
 
Jim-tv-kanavalla helmikuussa alkaneessa ohjelmassa tutustuttiin 18 leipomoon, niiden historiaan sekä ihmisiin leipien, leivonnaisten ja kakkujen takana. Leipomot suorittivat myös tuomarien Hans Välimäen ja Jenni Höijerin antamia tehtäviä.
 
Mukana Hämeestä olivat myös Tuulosrievä Tuuloksesta ja Antin Konditoria Forssasta. (HäSa)

Kommentit

Voittaneen Aroman kakussa ei ollut mitään suomalaisuutta, mikä tehtävänannon mukaan piti olla tärkeä kriteeri. Ruotsinkielisyys oli tuomareille varmaankin mieleen, jolla taas lyötiin suomalaisuutta. Laurellin Sibeliuskakku, Finlandia sävellysten kanssa suomenjoutsenineen oli upea. Kysyä voi mitä suomalaisuutta oli Aroman kakussa? Vastaus, ei mitään, kaksi vaaleata paksua muotolaatikkoa ilman mitään vain yksi punainen ruusuke toisessa ja toisessa keltainen, Kiinan värit. Hans Välimäki epäonnistui nyt kakkutuomarina yhtä suuresti kuin kusi vesilasihintansa omassa ravintolassaan. Laurell on suomalaisuudellaan oikea voittaja!

Aroman kakku oli kyllä mielestäni ihan mahtavan näköinen ja Suomalisuuttakin oli. Nimittäin Aalto-maljan muoto. Mikä sen Suomalaisempaa? Ja Ruotsinkielihän on toinen kotimainen, vaikka ei kaikkien mieleen olekaan.

Sosiaalisessa mediassa operoiva Orjafirmat-sivusto on listannut yli 150 suomalaista yritystä ja muuta työntekijää hakevaa toimijaa julkiselle boikottilistalleen.Pian pari vuotta toimineen sivuston toimintaperiaate on yksinkertainen: sivuston ylläpitäjät julkaisevat löytämiään tai sivuston seuraajien

Moottoriradan uutta vuokrasopimusta käsitellään ensi tiistaina. Viime kesänä radalla ajettiin muun muassa historic-sarjan kilpailu. Kuva: Riku Hasari

Ahveniston moottoriradan vuokrasopimusta uusitaan parhaillaan. Radan nykyinen sopimus päättyy ensi vuonna, mutta uutta viisivuotista sopimusta on valmisteltu jo nyt.– Uusi sopimus on haluttu tehdä hyvissä ajoin, että toiminnanharjoittaja saa varmuuden jatkosta, kertoo sopimusta valmistellut vs.

Yksi suojelurakennuksista on Perttulan kansliarakennus eli päärakennus. Se edustaa Hämeenlinnan ympäristön varhaista huvila-arkkitehtuuria. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Miemalassa sijaitsevat Perttulan entisen keskuslaitoksen ja ammattikoulun vanhat rakennukset aiotaan pitää suojeltuina, vaikka niiden omistus onkin muuttunut.Kyseessä on seitsemän suojelurakennuksen kokonaisuus. Esimerkiksi entinen kansliarakennus rakennettiin alun perin huvilaksi vuonna 1860.