Julkaistu: 12.02.2016 06:21

Se Oikea Vanajanlinnasta

Vanajanlinna muuttuu rakkauden satamaksi lauantaina 13. helmikuuta.

– Sinkut täyttävät linnan Lovelinna-tapahtumassa. Nyt on hieno mahdollisuus siihen, että lähialueenkin sinkkuihmiset hyödyntäisivät Vanajanlinnan puitteita uusien ihmisten kohtaamiseen, sanoo Vanajanlinnan hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo.

Illan aikana soittaa Adam & Eve -bändi ja ohjelmassa on kevyesti ohjattua deittailua.

– Linnan miljöö on ihanteellinen rakastumiselle, vai miten vertaisit sitä vaikkapa yökerhoon? kysyy Walkamo.

Tapahtumaa mainostetaan myös pariskunnille, mitä ihmettä Mika Walkamo?

– Tietenkin myös pariskunnat voivat tulla paikalle rakastumaan toisiinsa uudelleen. Ensisijaisesti tapahtuma on kuitenkin sinkuille suunniteltu, tarkentaa Walkamo.

Deittisirkus järjestää alkuillasta sokkotreffejä lennosta ja myöhemmässä vaiheessa iltaa vuorossa ovat pop up-pikadeitit.

Sokkotreffit ovat moderni versio rusettiluistelusta.

– Kun löydät parisi saatte molemmat lasilliset kuohuviiniä, ja pääsette täyttämään tapahtumaan räätälöidyn leikkimielisen match-lomakkeen, kertoo Deittisirkuksen Anna Uusiheimala.

Sata ensimmäistä saa myös huulipunia ja parranajon jälkeen käytettäviä tuotteita.

Deittisirkus lupaa hieman junailla parien yhteensopivuutta.

– Esimerkiksi jos paikalle tulee pariskunta, heidät laitetaan keskenään tai jos tulee kaveriporukka niin ei laiteta heitä pareiksi.

Liian vakavasti ei sokkotreffejä tarvitse ottaa, ja ensimmäisen parin löydyttyä voi tulla pyytämään uutta, jos siltä tuntuu.

– Ei siellä tarvitse heti naimisiin mennä, vaan voi tulla ihan rennolla asenteella, sanoo Uusiheimala.

Jos täysosumaa ei vielä sokkotreffeiltä löydy, on vuorokauden vaihtuessa luvassa pop-up pikadeittailua. Ohjelmaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Varauksia tarvitsee vain, jos tahtoo yhdistää iltaan majoitusta tai ruokailua.

Ilta on kielletty alle 20-vuotiailta, mutta tarkempaa ikähaitaria eivät Walkama tai Uusiheimala osaa nimetä.

– Deittisirkuksen tapahtumissa ikäpainotus vaihtelee tapahtumakohtaisesti. Tapahtuman paikka ja mahdollinen muu asiayhteys vaikuttavat asiaan. Esimerkiksi viime viikonloppuna Kouvolan Amarillossa oli 18–30-vuotiaita ja ET-lehden risteilyllä ikäharukka oli 50-vuotiaista ylöspäin, sanoo Uusiheimala.

Suomalaiset ovat parissa vuodessa rohkaistuneet pikadeitteihin, ja niillä käy tasaisesti sekä miehiä että naisia. Kevyesti ohjattu uusien ihmisten tapaaminen sopii suomalaisille.

– Kaikki ihmiset ovat sinkkuna jossain vaiheessa elämäänsä, sanoo Uusiheimala.

Deittisovellus Tinder ei ole vienyt mielenkiintoa pois pikadeiteistä.

– Paikan päällä näet heti ihmisen päästä varpaisiin. Näet, miten toinen kävelee ja miten puhuu, Uusiheimala toteaa. HÄSA

 

3 vinkkiä pikadeittailuun

1. Laita perusolemus kuntoon!

Liikkeelle kannattaa lähteä hymyssä suin ja hyvällä mielellä.

2. Ota jokainen ihminen omanaan.

Suurta kysymyspatteria ei välttämättä kannata valmistella, ettei toinen tunne olevansa työhaastattelussa.

3. Toisen mielipidettä kannatta kunnioittaa.

Ei kannata jäädä inttämään mielipidekysymyksissä, vaan ottaa tilanne rennosti. Yleensä yksittäiset mielipiteet eivät lopulta ole niin tärkeitä.

Vinkit antoi Deittisirkuksen Anna Uusiheimala

 

 

Sinkut Hämeenlinnassa:

Hämeenlinnassa on noin 15 000 yhden hengen taloutta. Miehiä alueella asuu yksin noin 6400 ja naisia noin 8600. Yksinasuvien määrä antaa suuntaa myös sinkkujen määrästä.

Mikäli asiaa puolestaan tarkastellaan Facebook-näkökulmasta, niin iäkseen 18 tai yli ilmoittaneiden henkilöiden, jotka kertovat parisuhdestatuksensa olevan sinkku, määrittelemätön, eronnut tai asumuserossa on Hämeenlinnassa 40 km:n säteellä noin 28 000 henkilöä.

Hämeenlinnan lähialueilla yksinasuvia:

Hattula noin 1300

Janakkala noin 3000

Hausjärvi noin 1200,

Asikkala noin1 600

Hollola noin 3200 ja

Akaa noin 3000.

Ravikadulla vuoden 2016 joulukuussa tapahtunut asuntopalo sai alkunsa tahallaan sytytetystä patjasta. Sytyttäjä ja asunnon asukas loukkaantuivat palossa. Kuva: Markku Tanni

Kerrostaloasunnossa Hämeenlinnan Pullerilla tulipalon vuoden 2016 joulukuussa sytyttäneen miehen tuomio ei muuttunut hovioikeuden käsittelyssä.Sytyttäjän tekemän valituksen mukaan käräjäoikeuden antama puolentoista vuoden ehdollinen vankeustuomio tuhotyöstä oli liian ankara vahinkojen suuruuteen näh

Tactiscan-huumeskannerin luvataan tunnistavan huumausaineet infrapunavalon avulla. Kuva: Spectral Engines

Suomalainen Spectral Engines oy sanoo kehittäneensä kannettavan huumeskannerin, joka pystyisi korvaamaan nykyisin viranomaisten käytössä ympäri maailmaa olevat testausmenetelmät.Tactiscan-huumeskanneri vastaanottaa ja analysoi huumeiksi epäillyt aineet infrapunavalolla.

Lauri Marjamäen kausi Leijonissa on jäänyt sekavaksi. Kuva: Bjoern Larsson Rosvall

”Vähän pitäisi tehdä enemmän. Tällä ei voita.”Urheilufilosofi Jyri Puhakainen sanoo, että urheilijan kokemus urheilusta ei ole käsitteellinen eikä sanallinen, se on kehollinen.

Tutkija Samuel Fabrin tutkailee ruotsalaista Hagelin C-36 -salauslaitetta (1936), jota käytettiin Suomessa esikunnissa jo ennen talvisotaa. Salattava kirjain valittiin laitteen kyljessä olevasta kirjainkiekosta. Kahvasta vääntämällä kone salasi kirjaimen ja painoi sen paperille. Kuva: Toni Rasinkangas

Ilman viestintää sodankäynti ontuisi pahasti. Uhkana kuitenkin on, että viesti siepattaisiin eli se päätyisi vääriin käsiin.Perusperiaatteena on salata viesti siten, että ulkopuolinen ei sitä pystyisi ymmärtämään.