Julkaistu: 12.02.2016 06:21

Se Oikea Vanajanlinnasta

Vanajanlinna muuttuu rakkauden satamaksi lauantaina 13. helmikuuta.

– Sinkut täyttävät linnan Lovelinna-tapahtumassa. Nyt on hieno mahdollisuus siihen, että lähialueenkin sinkkuihmiset hyödyntäisivät Vanajanlinnan puitteita uusien ihmisten kohtaamiseen, sanoo Vanajanlinnan hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo.

Illan aikana soittaa Adam & Eve -bändi ja ohjelmassa on kevyesti ohjattua deittailua.

– Linnan miljöö on ihanteellinen rakastumiselle, vai miten vertaisit sitä vaikkapa yökerhoon? kysyy Walkamo.

Tapahtumaa mainostetaan myös pariskunnille, mitä ihmettä Mika Walkamo?

– Tietenkin myös pariskunnat voivat tulla paikalle rakastumaan toisiinsa uudelleen. Ensisijaisesti tapahtuma on kuitenkin sinkuille suunniteltu, tarkentaa Walkamo.

Deittisirkus järjestää alkuillasta sokkotreffejä lennosta ja myöhemmässä vaiheessa iltaa vuorossa ovat pop up-pikadeitit.

Sokkotreffit ovat moderni versio rusettiluistelusta.

– Kun löydät parisi saatte molemmat lasilliset kuohuviiniä, ja pääsette täyttämään tapahtumaan räätälöidyn leikkimielisen match-lomakkeen, kertoo Deittisirkuksen Anna Uusiheimala.

Sata ensimmäistä saa myös huulipunia ja parranajon jälkeen käytettäviä tuotteita.

Deittisirkus lupaa hieman junailla parien yhteensopivuutta.

– Esimerkiksi jos paikalle tulee pariskunta, heidät laitetaan keskenään tai jos tulee kaveriporukka niin ei laiteta heitä pareiksi.

Liian vakavasti ei sokkotreffejä tarvitse ottaa, ja ensimmäisen parin löydyttyä voi tulla pyytämään uutta, jos siltä tuntuu.

– Ei siellä tarvitse heti naimisiin mennä, vaan voi tulla ihan rennolla asenteella, sanoo Uusiheimala.

Jos täysosumaa ei vielä sokkotreffeiltä löydy, on vuorokauden vaihtuessa luvassa pop-up pikadeittailua. Ohjelmaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Varauksia tarvitsee vain, jos tahtoo yhdistää iltaan majoitusta tai ruokailua.

Ilta on kielletty alle 20-vuotiailta, mutta tarkempaa ikähaitaria eivät Walkama tai Uusiheimala osaa nimetä.

– Deittisirkuksen tapahtumissa ikäpainotus vaihtelee tapahtumakohtaisesti. Tapahtuman paikka ja mahdollinen muu asiayhteys vaikuttavat asiaan. Esimerkiksi viime viikonloppuna Kouvolan Amarillossa oli 18–30-vuotiaita ja ET-lehden risteilyllä ikäharukka oli 50-vuotiaista ylöspäin, sanoo Uusiheimala.

Suomalaiset ovat parissa vuodessa rohkaistuneet pikadeitteihin, ja niillä käy tasaisesti sekä miehiä että naisia. Kevyesti ohjattu uusien ihmisten tapaaminen sopii suomalaisille.

– Kaikki ihmiset ovat sinkkuna jossain vaiheessa elämäänsä, sanoo Uusiheimala.

Deittisovellus Tinder ei ole vienyt mielenkiintoa pois pikadeiteistä.

– Paikan päällä näet heti ihmisen päästä varpaisiin. Näet, miten toinen kävelee ja miten puhuu, Uusiheimala toteaa. HÄSA

 

3 vinkkiä pikadeittailuun

1. Laita perusolemus kuntoon!

Liikkeelle kannattaa lähteä hymyssä suin ja hyvällä mielellä.

2. Ota jokainen ihminen omanaan.

Suurta kysymyspatteria ei välttämättä kannata valmistella, ettei toinen tunne olevansa työhaastattelussa.

3. Toisen mielipidettä kannatta kunnioittaa.

Ei kannata jäädä inttämään mielipidekysymyksissä, vaan ottaa tilanne rennosti. Yleensä yksittäiset mielipiteet eivät lopulta ole niin tärkeitä.

Vinkit antoi Deittisirkuksen Anna Uusiheimala

 

 

Sinkut Hämeenlinnassa:

Hämeenlinnassa on noin 15 000 yhden hengen taloutta. Miehiä alueella asuu yksin noin 6400 ja naisia noin 8600. Yksinasuvien määrä antaa suuntaa myös sinkkujen määrästä.

Mikäli asiaa puolestaan tarkastellaan Facebook-näkökulmasta, niin iäkseen 18 tai yli ilmoittaneiden henkilöiden, jotka kertovat parisuhdestatuksensa olevan sinkku, määrittelemätön, eronnut tai asumuserossa on Hämeenlinnassa 40 km:n säteellä noin 28 000 henkilöä.

Hämeenlinnan lähialueilla yksinasuvia:

Hattula noin 1300

Janakkala noin 3000

Hausjärvi noin 1200,

Asikkala noin1 600

Hollola noin 3200 ja

Akaa noin 3000.

Heinäkuun helleaalto on saanut auringonpalvojia Hämeensaaren uimarannalle. Kuumuus ja aurinko eivät ole kuitenkaan aina mukavia asioita, kuten moni hämäläinen ihminen ja eläin on saanut huomata. Kuva: Pekka Rautiainen

Ikäihmiset ja hoiva-alan ammattilaiset koetuksellaSauvolan hyvinvointikeskuksessa Iittalassa seurataan palvelukodin tilojen lämpötilaa helleaallon aikana tarkkaan.Jos asukkaiden huoneissa on yli 25 astetta lämmintä, ryhdytään erityistoimiin.– Pidetään huoli siitä, ettei asukkailla ole esimerkiksi pa

Sosiaaliohjaaja Pirjo Takala tapaa kahdesti viikossa hämeenlinnalaisia. Hänen työnsä on auttaa heidät oikeanlaisen avun pariin. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunki on mukana valinnanvapauskokeilussa, jonka tarkoituksena on valmistaa kaupunkeja sote-uudistukseen.Osana kokeilupakettia yksityiset ja julkiset terveydenhoitopalvelut ovat ottaneet käyttöön sosiaaliohjauksen, jonka tarkoituksena on auttaa eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä löy

Rototec tekee parhaillaan Vanajanlinnan uuden maalämpöjärjestelmän poraustöitä, joiden yhteydessä 60 kaivoon tulee kaikkiaan parisenkymmentä kilometriä teräksistä suojaputkea. Kuva: Pekka Rautiainen

Vanajanlinnan lämmitysjärjestelmän uudistamistyöt ovat täydessä vauhdissa.Päärakennukseen pihapiiriin porataan heinäkuun aikana kolmisenkymmentä geoenergia- eli maalämpökaivoa, joista jokainen on noin 300 metriä syvä.

Sibeliuksen Metsäksi nimetyn alueen avajaisia vietetään 24. elokuuta. Samana päivänä astuu voimaan myös metsän suojelupäätös.Suojelupäätöksellä kielletään esimerkiksi avotulen tekeminen ja leiriytyminen.