Julkaistu: 16.12.2016 09:42
-
Päivitetty: 16.12.2016 10:46

KHO: Lulu Ranne saa palata valtuustoon toistaiseksi

  • Lulu Ranne. Kuva: Pekka Rautiainen
    Lulu Ranne. Kuva: Pekka Rautiainen

Luottamustoimistaan pidätetty Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Lulu Ranne (ps.) saa palata Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon, kunnes hänen luottamustoimista pidättämisensä ratkaistaan lopullisesti Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa.

Korkein hallinto-oikeus (KHO) julkisti päätöksensä Ranteen asemasta tänään perjantaina.

KHO kielsi Ranteen luottamustoimista pidättämisen täytäntöönpanon, kunnes Hämeenlinnan hallinto-oikeus ratkaisee valitusasian lopullisesti.


Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto päätti 13.6.2016 pidättää Ranteen luottamustoimista vireillä olevan poliisitutkinnan ja mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi.

Ranne valitti päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, jonka antama välipäätös piti luottamustoimesta erottamisen voimassa.

Lulu Ranne valitti seuraavaksi Hämeenlinnan hallinto-oikeuden välipäätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka nyt kumosi hallinto-oikeuden välipäätöksen.

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu on voimassa, kunnes Hämeenlinnan hallinto-oikeus antaa Ranteen valituksesta lopullisen päätöksensä.

KHO:n päätöksen mukaan kaupunginvaltuuston antamaa päätöstä luottamustoimista pidättämisestä ei ole asiassa tähän mennessä ilmenneen selvityksen perusteella syytä panna täytäntöön. HäSa

Kommentit

Toivottavasti Hämeenlinnan hallinto-oikeuden tuomarit tutkivat KHO:n sanoja sydämissään ja selvin päissään. Sanoo hallinto-oikeus sitten mitä hyvänsä, asian käsittely ei pääty siihen. Dynaamisen kj-duon Kenakkalan ja Isosuon, kaupungin lakinaisten Ijäs & Korhonen ja puheenjohtajiston toimet katsotaan loppuun asti.

Ja Kari Ilkkalan lämpimään kirjoitukseen päättyi taas jo hetken kestänyt rauha. Aikuinen mies, opettele edes esittämään nämä kommenttisi sivistyneesti. Riitele peilin edessä itsesi kanssa. Jos kuvittelet olevasi parempi ihminen kuin ne joita haukut, niin voin sanoa. Olet todella väärässä.

Joillekin rauha tarkoittaa ettei tarvitse ajatella itse, koska virkamiehet ja Hämeen Sanomat kertovat, miten mistäkin asiasta pitää ajatella. Joitakin, jotka ovat mielestään sivistyneempiä kuin toiset, häiritsee heidän arvionsa mukaan sivistymätön kommenttien esitystapa, ikään kuin sivistyneisyyden mittatikku olisi heidän määrittelemä ja omaisuuttaan. Minua häiritsee paljon enemmän se, että sivistyneesti puhuvat ja esiintyvät ihmiset tekevät pahoja asioita. Matteuksen kehuma rauha oli laina-aikaa, koska tämänkin prosessin alku oli sivistyneesti käyttäytyvien ja puhuvien virkamiesten ja johtavien luottamushenkilöiden törkeä toiminta.

Ilkkalan ja Ranteen toiminta on johtanut siihen, että ProHämeenlinna hajosi ennen valtuustokauden loppua. Tämä todistaa Ilkkalan ja Ranteen poliittisen umpikujan eli henkilöihin kohdistuvaa ajojahti ei kantanut kovin pitkälle. Perussuomalaisissa on monia kyvykkäitä kunnallispolitiikkoja, jotka kärsivät kahden puukkojunkkarin toiminnasta menettämällä valtuustopaikkansa kannatuksen laskun myötä.

Aivan kuin omalta näppäimistöltäni. Perään voisi lisätä seuraavan: Ei liene sattumaa, että juuri tällä valtuustokaudella kaupungin päätöksenteko on tökkinyt todella pahasti.

Naulan kantaan !!! Erittäin hyvä verrokki. Hyvätkin populistien ehdokkaat häviävät massaan kahden räksyttävän rakin seassa. Asiasta toiseen, ei ole Ilkkala huudellut junavuorojen perään. Mikä mahtaa olla populisteilla kanta vuorojen vähenemiseen ?

NimimerkitPerusteltu ja Demus - katsokaa tilanne kokonaisuutena, systeemisesti. Hämeenlinnan poliittisessa kentässä on myös muita sopankeittäjiä. On kapea-alaista syyttää Ilkalla ja Rannetta. Tuskin Kiemungilla on puhtaat jauhot pussissa. Ei liene sattumaa, että irtaantui keskussairaalaan. Nää jutut niin haisee! Minusta on hienoa kun Ranne saa palata takaisin.

Tietysti on muitakin sopankeittäjiä, eikä Kiemunkikaan mikään puhtoinen pulmunen ole. Sattumasta en tiedä, mutta Kiemunki on politiikassa kovilla viime aikoina ja yksityiselämässäkin ollut rajuja muutoksia, joten ei ihme jos halusi siirtyä muihin hommiin. Ilkkalaan ja Ranteeseen palatakseni, eikö niitä eri mielisyyksiä muiden kanssa voisi hoitaa asiallisesti keskustelemalla? Ei aina tarvitse räkyttää ja korostaa omaa paremmuttaan, eikä myöskään turhaan poliisia kuormittavia tutkintapyyntöjä.

Oikeasti oikein ! Kyllä me tarvitsemme Lulua ja Ilkkalaa jotka ymmärtävät ettei Sambian kuninkaan lesken rahoja ole olemassakaan! Toisin kun meidän apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo tai iisakki Kiemunki ja muu kaupungin hallitus, jotka uskovat toki joulupukkiinkin ! Kokoomus ja demarit yrittivät savustaa ko. henkilöt ulos ja onnistuivat ! Nyt paluu ja pian ja aloitus puhtaalta pöydältä loppuajaksi ! Onhan meillä rahat loppu ja veroja nostettu vaikka Sari Rautio hehkutti puoli vuotta sitten, miten hyvin hän on asiat hoitanut ?? Pitääkö meidän vaihtaa edustajat ! Siis pitää ! TF:n asukas Teneriffa/Hämeenlinna

Oikeasti oikein ! Kyllä me tarvitsemme Lulua ja Ilkkalaa jotka ymmärtävät ettei Sambian kuninkaan lesken rahoja ole olemassakaan! Toisin kun meidän apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo tai iisakki Kiemunki ja muu kaupungin hallitus, jotka uskovat toki joulupukkiinkin ! Kokoomus ja demarit yrittivät savustaa ko. henkilöt ulos ja onnistuivat ! Nyt paluu ja pian ja aloitus puhtaalta pöydältä loppuajaksi ! Onhan meillä rahat loppu ja veroja nostettu vaikka Sari Rautio hehkutti puoli vuotta sitten, miten hyvin hän on asiat hoitanut ?? Pitääkö meidän vaihtaa edustajat ! Siis pitää ! TF:n asukas Teneriffa/Hämeenlinna

Olisit vakavammin otettavissa, jos joka h******n lause ei päättyisi huutomerkkiin. Mitä jos ensi kerralla sulkisit sen korkin siellä aurinkorannikolla ja kirjoittaisit vasta sitten, kun olet selvin päin. Aikamoista mutkien suoriksi vetämistä muutenkin tunnut harrastavan, mutta sehän noin yleensä tuntuu olevan PS:n tapana.

Olisko Karin pitänyt pelastaa junavuoroja kun samaan aikaan kokoomuksen suojatyöpaikalla projektipäällikkö veteli 8tonnin palkkaa ko. homman hoitamisesta? Totaalisen mahalaskun palkkiona maakuntajohtajan virka! Kyllä Karille ja Lululle riittää vielä tehtävää, tsemppiä ja rohkeutta!

Karilla taisi kyllä nyt hommat loppua ainakin vähäksi aikaa valtuustossa. Toki varmasti jatkaa erinäisten valitusten tekemistä hankaloittaen kaikin mahdollisin keinoin kaupungin hankkeita. Mitään hyväähän kaupunki ei ole tehnyt. Ranne jatkaa riitelyään haastattelun mukaan. Parivaljakko haukkuu muita ja korostaa omaa osaamistaan ja hyvyyttään jatkossakin. Kyllä olet Tiina säälittävän hyväuskoinen.

No niin, kissa vei HäSarin kielen kun juttu ei edennytkään käsiksen mukaan: http://yle.fi/uutiset/3-9390752 Kriisipalaveria pukkaa toimituksen, kaupungintalon ja PUKin kesken miten tästä voisi sanoa mitään, mikä ei paljastaisi kaikkia edellämainittuja aaseiksi.

Kyllä on Ilkkalalla nyt mehustelun aika. Hyvää alkavaa vuotta 2017. Joko olet tehnyt valituksia ykköskorttelista ?
Yleisö täytti tienpenkan Jyväskylän Suurajojen Luopioisten takamaaston pikiksellä. Vauhdissa Jorma Lusenius.

Äskettäin esitettiin lehdessä varsin kohtuullinen toivomus säännöllisen linja-autoliikenteen ulottamisesta aina Aulangon tornille saakka.Meihin on nyt otettu yhteyttä paikallisten liikennöitsijöiden taholta ja todettu, että vuonna 1965 on tuollaisen linjan avaamiseksi anottu lupaakin, mutta kaupungi

Kivihiisi Markus Tanninen veisti keskiaikamarkkinoilla vuolukivestä jumalpatsasta. Hänen tavoitteenaan on veistää ainakin kymmenen viikinkikulttuuriin kuulunutta jumalaa. Kuva: Riku Hasari

Rautionajan takomon kenttäahjon hiillos hehkuu punaisena sepän kuumentaessa rautaa ja polkiessa ahjoon lisää ilmaa.Sitten hänen vasaransa jatkaa esineen takomista ihmisten kokoontuessa älypuhelimet ojossa kuvaamaan tapahtumaa.