Julkaistu: 31.01.2017 22:29
-
Päivitetty: 01.02.2017 09:40

TV-Sävelen soitinmyymälä muuttaa Tiiriöön

Saaristenkadulla sijaitseva soitinmyymälä TV-Sävel Music Shop siirtyy osaksi Tekniset TV-Sävelen elektroniikkamyymälää Tiiriöön.

Muutto toteutuu huhtikuun loppuun mennessä. Soitinmyymälän kolmesta työntekijästä kaksi on irtisanottu.

– Yksi työntekijä siirtyy Tiiriöön, jonne avataan soitinmyymälä osittain itsepalvelukonseptilla, kertoo kauppias Tapio Tyrylä.

Tyrylä toteaa, että suurin haaste soitinten kivijalkamyymälälle on ollut suurten verkkokauppojen kehittyminen. Tevarilla ei ole omaa verkkokauppaa.

– Soitinmyymälän toiminta on ollut tappiollista, muussa tapauksessa tätä muutosta ei tehtäisi.

Tyrylä uskoo, että muutto Tiiriöön piristää myyntiä ja parantaa yrityksen toimintaedellytyksiä.

– Ainakin elektroniikkamyymälän kohdalla muutto pois keskustasta oli aikoinaan ehdottoman oikea ratkaisu. Ikävä kyllä soitinmyynnin tehostaminen ilman irtisanomisia ei ollut mahdollista.

Saaristenkadulla sijaitseva TV-Sävel eli Tevari on yksi pitkäikäisimmistä kivijalkamyymälöistä kaupungissa.

TV-Sävel oy perustettiin vuonna 1950 televisio- ja radiomyymälänä. Music Shopin toiminta alkoi vastaanotinmyynnin rinnalla vuonna 1973.

Tevari on tullut tunnetuksi myymälän työntekijöiden hyvästä asiantuntemuksesta ja siitä, että eri puolille Suomea matkanneet yhtyeet pysähtyivät Hämeenlinnassa soitin- ja varusteostoksilla. Ammattimuusikot ovat yhä vakiintunut, mutta pieni asiakaskunta.

TV-Sävel oy omistaa soitinkaupan nykyisen myymälätilan keskustassa. Tapio Tyrylä kertoo, että liikehuoneistoon etsitään vuokralainen tai se mahdollisesti myydään. HÄSA

Yleisö täytti tienpenkan Jyväskylän Suurajojen Luopioisten takamaaston pikiksellä. Vauhdissa Jorma Lusenius.

Äskettäin esitettiin lehdessä varsin kohtuullinen toivomus säännöllisen linja-autoliikenteen ulottamisesta aina Aulangon tornille saakka.Meihin on nyt otettu yhteyttä paikallisten liikennöitsijöiden taholta ja todettu, että vuonna 1965 on tuollaisen linjan avaamiseksi anottu lupaakin, mutta kaupungi

Kivihiisi Markus Tanninen veisti keskiaikamarkkinoilla vuolukivestä jumalpatsasta. Hänen tavoitteenaan on veistää ainakin kymmenen viikinkikulttuuriin kuulunutta jumalaa. Kuva: Riku Hasari

Rautionajan takomon kenttäahjon hiillos hehkuu punaisena sepän kuumentaessa rautaa ja polkiessa ahjoon lisää ilmaa.Sitten hänen vasaransa jatkaa esineen takomista ihmisten kokoontuessa älypuhelimet ojossa kuvaamaan tapahtumaa.