Julkaistu: 10.04.2017 00:33
-
Päivitetty: 10.04.2017 07:29

Istuvista valtuutetuista suhteellisen moni putoaa Hämeenlinnan valtuustosta

  • Anna-Kaisa Häppölä, Hannu Kärpänen ja Jarmo Vainio.
    Anna-Kaisa Häppölä, Hannu Kärpänen ja Jarmo Vainio.
Juttukokonaisuus: 

Istuvista valtuutetuista suhteellisen moni putoaa Hämeenlinnan valtuustosta.

Ehkä yllättävin nimi on kaupunginhallituksen jäsen ja keskustan valtuustoryhmän johtaja Hannu Kärpänen.

Myös toinen kaupunginhallituksen jäsen, demarien Anna-Kaisa Häppölä putosi.

Rivivaltuutetuista Jarmo Vainio (kok.), Terhi Kyhkynen (kok.), Timo Saviniemi (kok.), Leena Murtonen (sd.) ja Pekka Pohjalainen (kesk.) jäivät valtuuston ulkopuolelle.

Persuista keskustaan loikanneet Hanna Raita ja Heidi Sulander eivät onnistuneet nousemaan valtuustoon uuden puolueen riveissä.

Perussuomalaisista valtuuston ulkopuolelle jäivät niin ikään Jukka Pekka Hämäläinen, Vesa-Matti Seppälä, Kimmo Savolainen ja Tauno Lahtinen.

Myös vihreiden värikäs valtuutettu Martti Töttölä putosi. 

Yleisö täytti tienpenkan Jyväskylän Suurajojen Luopioisten takamaaston pikiksellä. Vauhdissa Jorma Lusenius.

Äskettäin esitettiin lehdessä varsin kohtuullinen toivomus säännöllisen linja-autoliikenteen ulottamisesta aina Aulangon tornille saakka.Meihin on nyt otettu yhteyttä paikallisten liikennöitsijöiden taholta ja todettu, että vuonna 1965 on tuollaisen linjan avaamiseksi anottu lupaakin, mutta kaupungi

Kivihiisi Markus Tanninen veisti keskiaikamarkkinoilla vuolukivestä jumalpatsasta. Hänen tavoitteenaan on veistää ainakin kymmenen viikinkikulttuuriin kuulunutta jumalaa. Kuva: Riku Hasari

Rautionajan takomon kenttäahjon hiillos hehkuu punaisena sepän kuumentaessa rautaa ja polkiessa ahjoon lisää ilmaa.Sitten hänen vasaransa jatkaa esineen takomista ihmisten kokoontuessa älypuhelimet ojossa kuvaamaan tapahtumaa.