Julkaistu: 19.04.2017 18:46
-
Päivitetty: 20.04.2017 14:35

Toriparkista esitetään vielä kansanäänestystä

  • Lahden torin alle rakennettu pysäköintihalli huhtikuussa 2015. Kuva: Terho Aalto / HäSa / arkisto
    Lahden torin alle rakennettu pysäköintihalli huhtikuussa 2015. Kuva: Terho Aalto / HäSa / arkisto

Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki tiistaina aloitteen, että toriparkista järjestettäisiin kansanäänestys.

Aloitteen allekirjoittivat myös kristillisdemokraattien ja vasemmistoliiton ryhmät sekä puolet keskustan edustajista.


Kuntavaalien alla suurin yksittäinen kansalaisten mielenkiintoa herättänyt kysymys oli torin alle kaavailtu pysäköintilaitos.

Aloitteentekijät ehdottavat, että välittömästi ryhdyttäisiin valmistelemaan kansanäänestystä toriparkista.

Kaupunginvaltuusto voi päättää sen järjestämisestä. Se on aina neuvoa-antava.

Johtava lakimies Riitta Myllymäki Kuntaliitosta toteaa, että kansanäänestys on melkoisen jähmeä ja byrokraattinen operaatio.

– Sitä ei ole viime aikoina käytetty kuin kuntaliitosten yhteydessä. Se tulee sen verran kalliiksi. Se tulisi toimittaa vaalien tapaan äänestysalueineen kaikkineen.

Myllymäen mukaan joskus tämäntyyppisissä kysymyksissä kunnanhallitukset ovat päätyneet järjestämään mielipidekyselyjä. Niitä ei ole tarkoin säädelty.


Kaupunginvaltuusto päätti marraskuussa äänin 36-21 hyväksyä pysäköintiohjelman, jossa mm. tavoitellaan keskustarakentamisella nykyistä väljempää pysäköintinormia.

Päätöksen kannalla olivat kokoomus ja SDP sekä muutama keskustalainen ja yksi vihreä.

Päätöksessä todetaan, että väljentäminen on mahdollista vain, jos keskustaan toteutetaan riittävän suuri pysäköintilaitos.

Valtuusto päätti käynnistää keskitetyn pysäköintilaitoksen suunnittelun investointikustannusten selvittämiseksi ja siihen liittyvän asemakaavamuutoksen torin ympäristössä.

Investointipäätöksen ehtona on, että vähintään puolet rahoituksesta on yksityistä. HÄSA

Virhe korjattu 20.4.2017

Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki aloitteensa tiistaina, ei maanantaina. 

Yleisö täytti tienpenkan Jyväskylän Suurajojen Luopioisten takamaaston pikiksellä. Vauhdissa Jorma Lusenius.

Äskettäin esitettiin lehdessä varsin kohtuullinen toivomus säännöllisen linja-autoliikenteen ulottamisesta aina Aulangon tornille saakka.Meihin on nyt otettu yhteyttä paikallisten liikennöitsijöiden taholta ja todettu, että vuonna 1965 on tuollaisen linjan avaamiseksi anottu lupaakin, mutta kaupungi

Kivihiisi Markus Tanninen veisti keskiaikamarkkinoilla vuolukivestä jumalpatsasta. Hänen tavoitteenaan on veistää ainakin kymmenen viikinkikulttuuriin kuulunutta jumalaa. Kuva: Riku Hasari

Rautionajan takomon kenttäahjon hiillos hehkuu punaisena sepän kuumentaessa rautaa ja polkiessa ahjoon lisää ilmaa.Sitten hänen vasaransa jatkaa esineen takomista ihmisten kokoontuessa älypuhelimet ojossa kuvaamaan tapahtumaa.