Julkaistu: 07.05.2017 14:36
-
Päivitetty: 07.05.2017 15:20

HJK:n fanit riehuivat Hämeenlinnan keskustassa

Hämeenlinnassa kotimatkalla pysähtyneet HJK:n fanit häiriköivät Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevassa ravintola Voudin kellarissa lauantai-iltana kello 21 ja 22 välillä.

Kaksi HJK:n fanibussia parkkeerasi lauantai-iltana Hämeenlinnan linja-autoasemalle, jonka jälkeen sen matkustajat jalkautuivat keskustaan huudellen HJK:n kannatushuutoja.

Ilta-Sanomien haastatteleman silminnäkijän mukaan he myös potkivat liikennemerkkejä ja kaatoivat tietyömaan aitoja.

Keskustassa sijaitsevan ravintolan henkilökunnan puututtua metelöintiin ravintolassa yksi häirikköseurueen jäsen aiheutti ravintolan henkilökuntaan kuuluvalle miehelle lääkärinhoitoa edellyttäneen vamman. Poliisi oli illalla paikalla selvittelemässä tilannetta usean partion voimin. Tapahtumapaikalta otettiin illalla kiinni kolme henkilöä.

Rikoskomisario Juha Pynttäri Hämeen poliisilaitokselta kertoo, että kiinniotetut olivat edelleen sunnuntaina säilössä. Heidän osuuttaan tapahtumiin selvitellään.

Ravintolassa häiriköineet henkilöt kuuluivat seurueeseen, jonka käyttämä bussi oli aiemmin lauantaina tullut käännytetyksi Etelä-Pohjanmaalla Vaasan palloseuran ja HJK:n välisestä jalkapallo-ottelusta.

Poliisi tutkii tapahtumien kulkua tässä vaiheessa järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena ja törkeänä pahoinpitelynä. Muita henkilövahinkoja tilanteeseen liittyen ei poliisin tiedossa ole.

Rikosilmoitusta muista illan tapahtumista ei ole tehty, mutta poliisi on kiinnostunut kuulemaan, aiheuttiko häiriökäyttäytyminen myös omaisuusvahinkoja muualla keskustassa.

Hämeen poliisilaitos pyytääkin keskustan alueella noihin aikoihin olleilta henkilöiltä havaintoja linja-autolla liikkeellä olleen seurueen liikkumisista keskustan alueella ja tekemisistä tutkinnassa olevan tapahtuman aikoihin.

Mahdolliset havainnot tai muut asiaan liittyvät tiedot voi ilmoittaa Hämeen poliisille vihjepuhelinnumeroon 0295 414 222 tai sähköpostitse osoitteeseen: vihjeet.hame@poliisi.fi

Katja Ojala asioi Forssan Terveystalolla tällä kertaa päivystysluonteisella ajalla, eikä muistutusviestiä tästä syystä tarvittu. Monesti se on kuitenkin pelastanut unohdukselta. Ojalan otti vastaan sairaanhoitaja Camilla Rautanen.  Kuva: Tapio Tuomela

Yksityisestä terveydenhuollosta tutut tekstiviestimuistutukset laajenevat enenevissä määrin myös julkiselle puolelle.Perusterveydenhuollon ajoista muistutuksen on saattanut saada jo pitkään, mutta tämän vuoden puolella käytäntö on monin paikoin laajentunut myös erikoissairaanhoitoon. Esimerkiksi Kan

Lorna Culverwell on kerännyt neljän vuoden aikana yli 37 000 hyttystä ympäri Suomea. Repussa kulkeva hyönteisimuri herättää ihmetystä ohikulkijoissa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Hattulalaisen Lorna Culverwellin työmaana on koko Suomi ja työvälineenä hyönteisimuri.Culverwellin kenttätyön ansiosta Suomen hyttyslajien listalla on nyt 41 lajia aiemman 38:n sijaan.Hän valmistelee väitöstutkimustaan Suomen hyttyslajistosta ja kartoittaa Suomessa eläviä hyttysiä.

Seppo Niemi-Nikkolan maitorekan takana on pieni kylmiö maitonäytteille. Maitokuski tekee osansa laadunvalvontaketjussa. Kuva: Krista Luoma

Kun Seppo Niemi-Nikkola aloitteli maitokuskina, maito haettiin tonkista laiturilta.Elettiin 1960-lukua. Niemi-Nikkolan isä, joka oli myös aikoinaan maitokuski, pyysi joskus poikansa apumieheksi keräilykierrokselle.- Isä tuli joskus herättämään, kun hänellä oli selkä kipeänä.

Diskosika Elektrus Erektus on valmis laajentamaan reviirinsä Keski-Eurooppaan. Kuva: Toni Rasinkangas

Kuka artisti saapuu omalle keikalleen varttia ennen h-hetkeä, on valmis lauteille viittä minuuttia ennen show'ta ja 10 minuuttia myöhemmin kääntää Corollansa nokan kohti kotia?Diskosika tietenkin. Hän, joka on esiintynyt Suomessa noin 100 kertaa ja tehnyt Baltiassa 15 keikan kiertueen.

Kuva: Jaakko Posti / Lännen Media

Turun saaristossa, Nauvon eteläpuolella sijaitsee Rockelholmin saari, jossa elettiin vielä 1960-luvulla vilkasta kalastajaelämää.Lapsuutensa saarella viettänyt Åsa Karlsson muistaa vielä tarkasti, kuinka siihen aikaan suurta herkkua, kampelaa, savustettiin.