Julkaistu: 18.05.2017 12:13

Hämäläisnuoret menestyivät yrittäjyyskilpailussa

  • Hämeenlinnan lyseolaiset voittivat toisen asteen opiskelijoiden sarjan. Kuvassa Jesse Koivukoski (vas.), Fanni Kanerva, Hanna Mäenpää ja Jan Sillanpää. Kuvasta puuttuu ryhmään kuulunut Venla Viitanen. Kuva: Anne-mari Keränen
    Hämeenlinnan lyseolaiset voittivat toisen asteen opiskelijoiden sarjan. Kuvassa Jesse Koivukoski (vas.), Fanni Kanerva, Hanna Mäenpää ja Jan Sillanpää. Kuvasta puuttuu ryhmään kuulunut Venla Viitanen. Kuva: Anne-mari Keränen

Hämeenlinnalaisia ja hattulalaisia oppilaita palkittiin valtakunnallisessa lasten ja nuorten yrittäjyysaiheisessa Yritys hyvä -kilpailussa Helsingissä keskiviikkona.

Yritys Hyvä 2017 etsi Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi tulevaisuuden sankaritarinoita. Kilpailuun tuli erilaisia tarinoita sankaruudesta: pienistä supersankareista aina arjen sankaritekoihin.

Sankaritarinoiden lisäksi kilpailuun sai osallistua monin eri tavoin. Kilpailutöissä osallistujat toivat esiin omaa osaamistaan, ideoivat ja innovoivat uutta liiketoimintaa ja tekivät yrittäjämäisiä projekteja.

Luokkien parhaista valikoitiin ja loppukilpailuun lähetettiin 510 työtä 1250 lapselta ja nuorelta. Tänä vuonna valittiin 21 voittajaa ja kahdelle työlle myönnettiin kunniamaininta.

Alakoulun 3.–6.-luokkalaisten yksilötöiden sarjan voitti Nihattulan koulun Jonna Heikkurinen kirjoituksellaan Odottamaton käänne.

Toisen asteen opiskelijoiden ryhmätöiden sarjan voitti Hämeenlinnan lyseolaisten Fanni Kanervan, Jesse Koivukosken, Hanna Mäenpään, Jan Sillanpään ja Venla Viitasen video 21 tapaa pilata terveys.

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen Tikki-työpajalaiset Taivi Toikka, Petra Laine, Sami Stranden ja Satu Soininen sijoittuivat samassa sarjassa toiseksi hyväntekeväisyysprojektilla Yksi teko enemmän kuin tuhat ajatusta.

Kaikkiaan kilpailun voittajille jaettiin henkilö- ja ryhmäkohtaisia stipendejä yli 10 000 euron arvosta.

Kilpailun järjestivät Kehittämiskeskus Opinkirjo ja Yksityisyrittäjäin Säätiö. Kilpailu on järjestetty vuodesta 1985 asti.

Liukas ja luminen keli on tuottanut ongelmia raskaan liikenteen kuljettajille kantatie 54:llä etenkin öisin. Kuva: Esko Tuovinen

Aura-autot lähtevät nyt entistä nopeammin kantatie 54:lle, kun keli muuttuu liukkaaksi.Liikennevirasto nosti vuoden 2018 alusta tieosuuksien hoitoluokkaa yhteensä yli 600 kilometriltä. Siitä reilut 30 kilometriä on Kanta-Hämeessä, Lopen ja Hausjärven kirkonkylien välissä tiellä 54.

Anneli Suusaaren esikoisromaanissa esiintyvät sekä Hämeenlinna että Pikkunalle Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnalaisella Anneli Suusaarella on vapautunut olo.Tällä viikolla on julkaistu hänen esikoisromaaninsa Ei sinne yllä myrskysää, jota hän on tavallaan kantanut sisällään parikymmentä vuotta.Romaani kertoo naisesta, joka hoitaa muistisairasta äitiään yhdessä isänsä kanssa.

Marko Högstedt ja Harri Uschanov selittivät maanantaina sarjapaikasta luopumisen syitä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Härmän päätös luopua miesten Kolmosen sarjapaikasta on erittäin valitettava ja sillä saattaa olla kauaskantoisiakin seurauksia. Perinteikkään seuran ratkaisu on myös hämmentävä, sillä vielä vuosi sitten vihreällä toimistolla puhkuttiin intoa ja uskoa ainakin seuraaviin kahteen kauteen.

Hattulalaiset jonottivat äänestämään sulassa sovussa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Jono ulottuu melkein Juteinitalon ulko-ovelle saakka presidentinvaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä keskiviikkona. Samanlaiset jonot ovat tuttu näky myös muilla ennakkoäänestyspaikoilla Hämeenlinnan seudulla.Suurin osa äänestyspaikoista on kouluissa, kirjastoissa ja kauppakeskuksissa.

Hämeenlinnan vankilan tontille nousee lähivuosina uudisrakennus, jonka sisällä toimii uuden toimintafilosofian vankila. Uudessa vankilassa vangeille ja henkilökunnalle luodaan enemmän aikaa vuorovaikuttamiseen. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnaan suunniteltu uusi naisten vankila valmistuu aikaisintaan loppuvuodesta 2020.Näin arvioi oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston päällikkö Arto Kujala.Rikosseuraamuslaitokselle (Rise) myönnettiin rahoitus vankilaa varten jo vuonna 2012 valtion budjetin kehyspäätöksessä, mutta van