Julkaistu: 19.05.2017 10:46

Kymmenkunta ihmistä evakuoitiin tulipalon vuoksi Toivontien puukerrostalosta

Kanta-Hämeen pelastuslaitos evakuoi kymmenkunta ihmistä varhain perjantaiaamuna Hämeenlinnassa Toivontie 1:n puukerrostalosta tulipalon vuoksi.

Palo oli syttynyt kolmirappuisen, kaksikerroksisen talon C-rapun huoneistossa noin puoli neljän aikaan. Palon oli havainnut naapuri palovaroittimen piipattua.

Palohuoneisto oli tyhjillään. Talossa on 15 huoneistoa.

Palopäällikkö Mika Kivipadon mukaan palo rajoittui yhteen huoneeseen ja oli ensimmäisen pelastusyksikön saapuessa paikalle alkupalon vaiheessa.

– Ilman palovaroitinta olisi voinut syttyä melkoinen kokko, Kivipato toteaa.

Palokunta sai palon rajattua syttymishuoneeseen sekä varmisti, ettei palo ole levinnyt ullakkotiloihin eikä naapuriasuntoihin.

Evakuoituja asukkaita ei jouduttu sijoittamaan väliaikaisiin tiloihin. A- ja B-rappujen asukkaat pääsivät koteihinsa noin kello viisi ja C-rapun asukkaat kello kuuden maissa.

Tuleen syttynyt huone kärsi palovahinkoja ja porrashuone vähäisiä savuvahinkoja.

Jälkivartiointi jatkui aamupäivään asti.

Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä. Poliisi tutkii syttymissyytä. HÄSA

Liukas ja luminen keli on tuottanut ongelmia raskaan liikenteen kuljettajille kantatie 54:llä etenkin öisin. Kuva: Esko Tuovinen

Aura-autot lähtevät nyt entistä nopeammin kantatie 54:lle, kun keli muuttuu liukkaaksi.Liikennevirasto nosti vuoden 2018 alusta tieosuuksien hoitoluokkaa yhteensä yli 600 kilometriltä. Siitä reilut 30 kilometriä on Kanta-Hämeessä, Lopen ja Hausjärven kirkonkylien välissä tiellä 54.

Anneli Suusaaren esikoisromaanissa esiintyvät sekä Hämeenlinna että Pikkunalle Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnalaisella Anneli Suusaarella on vapautunut olo.Tällä viikolla on julkaistu hänen esikoisromaaninsa Ei sinne yllä myrskysää, jota hän on tavallaan kantanut sisällään parikymmentä vuotta.Romaani kertoo naisesta, joka hoitaa muistisairasta äitiään yhdessä isänsä kanssa.

Marko Högstedt ja Harri Uschanov selittivät maanantaina sarjapaikasta luopumisen syitä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Härmän päätös luopua miesten Kolmosen sarjapaikasta on erittäin valitettava ja sillä saattaa olla kauaskantoisiakin seurauksia. Perinteikkään seuran ratkaisu on myös hämmentävä, sillä vielä vuosi sitten vihreällä toimistolla puhkuttiin intoa ja uskoa ainakin seuraaviin kahteen kauteen.

Hattulalaiset jonottivat äänestämään sulassa sovussa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Jono ulottuu melkein Juteinitalon ulko-ovelle saakka presidentinvaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä keskiviikkona. Samanlaiset jonot ovat tuttu näky myös muilla ennakkoäänestyspaikoilla Hämeenlinnan seudulla.Suurin osa äänestyspaikoista on kouluissa, kirjastoissa ja kauppakeskuksissa.

Hämeenlinnan vankilan tontille nousee lähivuosina uudisrakennus, jonka sisällä toimii uuden toimintafilosofian vankila. Uudessa vankilassa vangeille ja henkilökunnalle luodaan enemmän aikaa vuorovaikuttamiseen. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnaan suunniteltu uusi naisten vankila valmistuu aikaisintaan loppuvuodesta 2020.Näin arvioi oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston päällikkö Arto Kujala.Rikosseuraamuslaitokselle (Rise) myönnettiin rahoitus vankilaa varten jo vuonna 2012 valtion budjetin kehyspäätöksessä, mutta van