Julkaistu: 19.05.2017 10:46

Kymmenkunta ihmistä evakuoitiin tulipalon vuoksi Toivontien puukerrostalosta

Kanta-Hämeen pelastuslaitos evakuoi kymmenkunta ihmistä varhain perjantaiaamuna Hämeenlinnassa Toivontie 1:n puukerrostalosta tulipalon vuoksi.

Palo oli syttynyt kolmirappuisen, kaksikerroksisen talon C-rapun huoneistossa noin puoli neljän aikaan. Palon oli havainnut naapuri palovaroittimen piipattua.

Palohuoneisto oli tyhjillään. Talossa on 15 huoneistoa.

Palopäällikkö Mika Kivipadon mukaan palo rajoittui yhteen huoneeseen ja oli ensimmäisen pelastusyksikön saapuessa paikalle alkupalon vaiheessa.

– Ilman palovaroitinta olisi voinut syttyä melkoinen kokko, Kivipato toteaa.

Palokunta sai palon rajattua syttymishuoneeseen sekä varmisti, ettei palo ole levinnyt ullakkotiloihin eikä naapuriasuntoihin.

Evakuoituja asukkaita ei jouduttu sijoittamaan väliaikaisiin tiloihin. A- ja B-rappujen asukkaat pääsivät koteihinsa noin kello viisi ja C-rapun asukkaat kello kuuden maissa.

Tuleen syttynyt huone kärsi palovahinkoja ja porrashuone vähäisiä savuvahinkoja.

Jälkivartiointi jatkui aamupäivään asti.

Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä. Poliisi tutkii syttymissyytä. HÄSA

Katja Ojala asioi Forssan Terveystalolla tällä kertaa päivystysluonteisella ajalla, eikä muistutusviestiä tästä syystä tarvittu. Monesti se on kuitenkin pelastanut unohdukselta. Ojalan otti vastaan sairaanhoitaja Camilla Rautanen.  Kuva: Tapio Tuomela

Yksityisestä terveydenhuollosta tutut tekstiviestimuistutukset laajenevat enenevissä määrin myös julkiselle puolelle.Perusterveydenhuollon ajoista muistutuksen on saattanut saada jo pitkään, mutta tämän vuoden puolella käytäntö on monin paikoin laajentunut myös erikoissairaanhoitoon. Esimerkiksi Kan

Lorna Culverwell on kerännyt neljän vuoden aikana yli 37 000 hyttystä ympäri Suomea. Repussa kulkeva hyönteisimuri herättää ihmetystä ohikulkijoissa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Hattulalaisen Lorna Culverwellin työmaana on koko Suomi ja työvälineenä hyönteisimuri.Culverwellin kenttätyön ansiosta Suomen hyttyslajien listalla on nyt 41 lajia aiemman 38:n sijaan.Hän valmistelee väitöstutkimustaan Suomen hyttyslajistosta ja kartoittaa Suomessa eläviä hyttysiä.

Seppo Niemi-Nikkolan maitorekan takana on pieni kylmiö maitonäytteille. Maitokuski tekee osansa laadunvalvontaketjussa. Kuva: Krista Luoma

Kun Seppo Niemi-Nikkola aloitteli maitokuskina, maito haettiin tonkista laiturilta.Elettiin 1960-lukua. Niemi-Nikkolan isä, joka oli myös aikoinaan maitokuski, pyysi joskus poikansa apumieheksi keräilykierrokselle.- Isä tuli joskus herättämään, kun hänellä oli selkä kipeänä.

Diskosika Elektrus Erektus on valmis laajentamaan reviirinsä Keski-Eurooppaan. Kuva: Toni Rasinkangas

Kuka artisti saapuu omalle keikalleen varttia ennen h-hetkeä, on valmis lauteille viittä minuuttia ennen show'ta ja 10 minuuttia myöhemmin kääntää Corollansa nokan kohti kotia?Diskosika tietenkin. Hän, joka on esiintynyt Suomessa noin 100 kertaa ja tehnyt Baltiassa 15 keikan kiertueen.

Kuva: Jaakko Posti / Lännen Media

Turun saaristossa, Nauvon eteläpuolella sijaitsee Rockelholmin saari, jossa elettiin vielä 1960-luvulla vilkasta kalastajaelämää.Lapsuutensa saarella viettänyt Åsa Karlsson muistaa vielä tarkasti, kuinka siihen aikaan suurta herkkua, kampelaa, savustettiin.