Julkaistu: 29.06.2017 09:02
-
Päivitetty: 29.06.2017 11:05

Guns N' Rosesin oma tuotanto saapuu Hämeenlinnaan aikaisin lauantaiaamuna

  • Kuva Guns N' Rosesin Sydneyn konsertista helmikuulta. Kuvassa kitaristi Slash (Saul Hudson). Kuva:  http://www.gunsnroses.com
    Kuva Guns N' Rosesin Sydneyn konsertista helmikuulta. Kuvassa kitaristi Slash (Saul Hudson). Kuva: http://www.gunsnroses.com

Guns N' Rosesin oma tuotanto saapuu Hämeenlinnaan aikaisin lauantaiaamuna. Gunnareiden oma organisaatio tuo Kantolaan lähemmäs sata ihmistä.

Kantolan tapahtumapuiston rakentaminen konserttia varten alkoi jo viime viikolla.

Guns N’ Roses -konsertti on Suomen tämän kesän suurin rock-konsertti. Massiiviset järjestelyt vaativat tuekseen noin 800 työntekijää ja yhteensä 80 talkoolaista.

Suurin osa talkoolaisista osallistuu joko alueen rakentamiseen tai sen purkamiseen. Työtehtäviä on monenlaisia aina aitojen pystyttämisestä backstage-alueen sisustamiseen. Alueen purkaminen lava- ja muista rakenteista alkaa heti lauantaiyönä konsertin jälkeen.

Työtunneistaan vapaaehtoiset saavat vastineeksi ilmaisen sisäänpääsyn konserttiin, eivätkä he työskentelekään esiintymisen aikana.

Suurin osa palkatusta työvoimasta tulee hämeenlinnalaisen Local Crew Productionsin kautta. Tapahtuman kaikista työntekijöistä noin 500 henkilöä työskentelee Local Crewlle.

Toimitusjohtaja Ville Ketonen kertoo töissä olevan niin järjestyshenkilöitä ja vartijoita kuin lipuntarkastajia ja roudareita.

– Osa työtehtävistä esimerkiksi rakennusvaiheessa on laatikoiden työntämistä paikasta toiseen, osa taas sellaisia, jotka vaativat enemmän osaamista.

Local Crew vastaa myös konsertin turvajärjestelyistä. Ketosen mukaan turvallisuuden parissa työskentelee useita satoja henkilöitä, joista kaikki ovat palkattuja.

Kuvia Local Crew Productionsin Facebook-sivulta:

 

Konserttialueen portit aukeavat kello 15

Hämeenlinnan konsertissa lämmittelijöinä nähdään brittibändi The Darkness ja suomalaisylpeys Michael Monroe. 

Portit konserttialueelle aukeavat kello 15.

Arvioidut soittoajat:

noin klo 18.45 Michael Monroe
noin klo 19.35 The Darkness
noin klo 20.45 Guns N’ Roses

Konsertin arvioitu päättymisaika on noin klo 24 aikaan.

Jättikonserttiin saapuvan yleisön kannattaa tutustua www.gnrfinland.fi-sivustoon.

Kantolan tapahtumapuistoon saavutaan keskustasta kävelyreittiä Vanajantie-Kantolankatu-Luukkaankatu-Puusepänkatu. Konserttialueen pääportti sijaitsee Puusepänkadulla. Kävelymatka Hämeenlinnan rautatieasemalta pääporteille on noin 3 kilometriä.

Pyöräilijöille on varattu pyöräparkkialue läheltä konsertin portteja Puusepänkadulla.

Hämeenlinnan keskustassa parkkitilaa on erittäin rajallinen määrä, joten tapahtumajärjestäjä suosittelee jättämään autot liityntäpysäköintipaikoille ja saapumaan Hämeenlinnaan julkisilla kulkuneuvoilla.

Klikkaa karttakuvaa - Karttakuva aukeaa isompana uudessa välilehdessä:

 

Autoliikennettä Kantolassa rajoitetaan merkittävästi tapahtumapäivänä klo 15-02 välillä ja esimerkiksi Vanajantie on koko päivän yksisuuntainen Kantolankadun ja Valtatie 10:n liittymän välillä, jonka vuoksi sinne ei pääse kääntymään Valtatie 10:ltä.

Pysäköintiä on rajoitettu Kantolassa konsertin rakentamisen ja purkamisen aikana 27.6.-2.7.

Lähiteitä suljetaan liikenteeltä jo konserttipäivää edeltävänä päivänä ja niille on odotettavissa rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi.

 

Tekonurmi palaa Säästöpankki-areenaan aiempaa joustavampana. Edellinen tekonurmi lepäsi suoraan betonin päällä. Esa Alanko asensi tekonurmen alle tulevan joustokerroksen paloja paikoilleen maanantaina. Kuva: Pekka Rautiainen

Säästöpankki-areenan betonilattia oli maanantaina kuin valtava, noin 7 000 neliömetrin palapeli.Tuhannet kahden senttimetrin paksuiset palat on tehty muovi-styroksi-sekoitteesta, jolla pehmennetään menoa ensi viikolla valmistuvaan tuliterään tekonurmeen.– Tämä on vasta alapuolinen joustokerros.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ykkösvaihtoehto uuden keskussairaalan paikaksi on junaradan varressa ja rautatieaseman tuntumassa sijaitseva tontti, joka on Viipurintien ja Harvialantien kulmauksessa. Kuva: Markku Tanni

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri haluaa varmuuden siitä, että Hämeenlinnan kaupunki alkaa kaavoittaa uuden keskussairaalan paikkaa heti, kun tontinomistajien kanssa päästään sopimukseen.Sairaanhoitopiiri käsittelee asiaa keskiviikon kokouksessaan.

GS-Hydron toimipiste Hämeenlinnassa. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa / arkisto

GS-Hydron pesänhoitaja, asianajaja Hannu Ylönen kertoo, että pesä selvittää mahdollisuuksia myydä yhtiöiden liiketoiminta kokonaisuuksina. Yhtiöissä jatketaan ainakin toistaiseksi töitä.– Toimintaa pyritään pitämään yllä niin kuin vain voidaan.

Näkki on ruotsalaisissa tarinoissa ollut mies mutta Suomessa nainen. Näkki-tarinoilla varoiteltiin lapsia menemästä järveen tai kurkkimasta kaivoon. Sirkku Linnean kirjankuvituksia on esillä Hämeenlinnassa Cafe Hoffissa vielä tämän viikon. Kuva: Sirkku Linnea

Näkki, Hiisi ja Vetehinen lienevät ainakin nimenä tuttuja nykysuomalaisille.Sen sijaan Liekkiö, Kouko ja Hittavainen ovat oudompia otuksia, mutta kaikki nämä ja monet muut hahmot saavat esittelynsä hattulalaisen filosofi-kirjailija Eero Ojasen kirjoittamassa teoksessa "Suomalaiset taruolennot".' Oja