Julkaistu: 29.06.2017 09:02
-
Päivitetty: 29.06.2017 11:05

Guns N' Rosesin oma tuotanto saapuu Hämeenlinnaan aikaisin lauantaiaamuna

  • Kuva Guns N' Rosesin Sydneyn konsertista helmikuulta. Kuvassa kitaristi Slash (Saul Hudson). Kuva:  http://www.gunsnroses.com
    Kuva Guns N' Rosesin Sydneyn konsertista helmikuulta. Kuvassa kitaristi Slash (Saul Hudson). Kuva: http://www.gunsnroses.com

Guns N' Rosesin oma tuotanto saapuu Hämeenlinnaan aikaisin lauantaiaamuna. Gunnareiden oma organisaatio tuo Kantolaan lähemmäs sata ihmistä.

Kantolan tapahtumapuiston rakentaminen konserttia varten alkoi jo viime viikolla.

Guns N’ Roses -konsertti on Suomen tämän kesän suurin rock-konsertti. Massiiviset järjestelyt vaativat tuekseen noin 800 työntekijää ja yhteensä 80 talkoolaista.

Suurin osa talkoolaisista osallistuu joko alueen rakentamiseen tai sen purkamiseen. Työtehtäviä on monenlaisia aina aitojen pystyttämisestä backstage-alueen sisustamiseen. Alueen purkaminen lava- ja muista rakenteista alkaa heti lauantaiyönä konsertin jälkeen.

Työtunneistaan vapaaehtoiset saavat vastineeksi ilmaisen sisäänpääsyn konserttiin, eivätkä he työskentelekään esiintymisen aikana.

Suurin osa palkatusta työvoimasta tulee hämeenlinnalaisen Local Crew Productionsin kautta. Tapahtuman kaikista työntekijöistä noin 500 henkilöä työskentelee Local Crewlle.

Toimitusjohtaja Ville Ketonen kertoo töissä olevan niin järjestyshenkilöitä ja vartijoita kuin lipuntarkastajia ja roudareita.

– Osa työtehtävistä esimerkiksi rakennusvaiheessa on laatikoiden työntämistä paikasta toiseen, osa taas sellaisia, jotka vaativat enemmän osaamista.

Local Crew vastaa myös konsertin turvajärjestelyistä. Ketosen mukaan turvallisuuden parissa työskentelee useita satoja henkilöitä, joista kaikki ovat palkattuja.

Kuvia Local Crew Productionsin Facebook-sivulta:

 

Konserttialueen portit aukeavat kello 15

Hämeenlinnan konsertissa lämmittelijöinä nähdään brittibändi The Darkness ja suomalaisylpeys Michael Monroe. 

Portit konserttialueelle aukeavat kello 15.

Arvioidut soittoajat:

noin klo 18.45 Michael Monroe
noin klo 19.35 The Darkness
noin klo 20.45 Guns N’ Roses

Konsertin arvioitu päättymisaika on noin klo 24 aikaan.

Jättikonserttiin saapuvan yleisön kannattaa tutustua www.gnrfinland.fi-sivustoon.

Kantolan tapahtumapuistoon saavutaan keskustasta kävelyreittiä Vanajantie-Kantolankatu-Luukkaankatu-Puusepänkatu. Konserttialueen pääportti sijaitsee Puusepänkadulla. Kävelymatka Hämeenlinnan rautatieasemalta pääporteille on noin 3 kilometriä.

Pyöräilijöille on varattu pyöräparkkialue läheltä konsertin portteja Puusepänkadulla.

Hämeenlinnan keskustassa parkkitilaa on erittäin rajallinen määrä, joten tapahtumajärjestäjä suosittelee jättämään autot liityntäpysäköintipaikoille ja saapumaan Hämeenlinnaan julkisilla kulkuneuvoilla.

Klikkaa karttakuvaa - Karttakuva aukeaa isompana uudessa välilehdessä:

 

Autoliikennettä Kantolassa rajoitetaan merkittävästi tapahtumapäivänä klo 15-02 välillä ja esimerkiksi Vanajantie on koko päivän yksisuuntainen Kantolankadun ja Valtatie 10:n liittymän välillä, jonka vuoksi sinne ei pääse kääntymään Valtatie 10:ltä.

Pysäköintiä on rajoitettu Kantolassa konsertin rakentamisen ja purkamisen aikana 27.6.-2.7.

Lähiteitä suljetaan liikenteeltä jo konserttipäivää edeltävänä päivänä ja niille on odotettavissa rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi.

 

Sensible 4:n robottiauto Renault Twizy kulkee sähköllä. Siihen on asennettu muun muassa kamera-, tutka- ja laserteknologiaa. Kuva: Sensible 4 oy

Ensi vuoden elo-syyskuussa Hämeenlinnan rautatieasemalta keskustaan matkaava pääsee halutessaan taittamaan matkansa koematkustajana ilmaiseksi robottiautolla. Pilottikokeilussa liikennöimässä on kahden viikon ajan kaksi sähköllä kulkevaa Renault Twizya.

Säästöpankki-areenassa eli kansan suussa Pullerihallissa on nyt joustava ja hajuton uusi jalkapallonurmi.Mihin kunnostuksen yhteydessä katosivat jalkapallohallin katsomot, Hämeenlinnan Liikuntahallien toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä?– Ne otettiin pois, jotta saimme kentän rakennettua.

Markku Näreneva ja Tiina Väisänen esittelivät Hämeenlinnan Mehiläisen Oma lääkärisi -terveysaseman tiloja keskiviikkona. Mehiläisellä on nyt neljä valinnanvapauskokeilua varten perustettua toimipistettä. Kuva: Riku Hasari

Lääkäriaikojen saatavuus on ylivoimaisesti yleisin syy, jonka vuoksi hämeenlinnalaiset ovat siirtyneet yksityisen palvelutuottajan asiakkaaksi.Hämeenlinnan Jukolan ja Lammi-Tuuloksen terveysasemien asukkaat, eli noin 18 000 kaupunkilaista, ovat mukana parhaillaan käynnissä olevassa sote-uudistuksen

Kaurialan koulun tontilta puretaan kuvassa näkyvän koulun päärakennuksen lisäksi käsitöiden ja kouluviraston rakennukset. Kuva: Pekka Rautiainen

Sisäilmaongelmien vuoksi keväällä 2015 suljetun Kaurialan koulun purkutyöt alkavat alkukesällä 2018.– Saimme purkamiseen rahat kaupungin budjetissa. Töihin on varattu 300 000–400 000 euroa. Kilpailutamme purku-urakan.