Julkaistu: 29.06.2017 09:02
-
Päivitetty: 29.06.2017 11:05

Guns N' Rosesin oma tuotanto saapuu Hämeenlinnaan aikaisin lauantaiaamuna

 • Kuva Guns N' Rosesin Sydneyn konsertista helmikuulta. Kuvassa kitaristi Slash (Saul Hudson). Kuva: http://www.gunsnroses.com
  Kuva Guns N' Rosesin Sydneyn konsertista helmikuulta. Kuvassa kitaristi Slash (Saul Hudson). Kuva: http://www.gunsnroses.com

Guns N' Rosesin oma tuotanto saapuu Hämeenlinnaan aikaisin lauantaiaamuna. Gunnareiden oma organisaatio tuo Kantolaan lähemmäs sata ihmistä.

Kantolan tapahtumapuiston rakentaminen konserttia varten alkoi jo viime viikolla.

Guns N’ Roses -konsertti on Suomen tämän kesän suurin rock-konsertti. Massiiviset järjestelyt vaativat tuekseen noin 800 työntekijää ja yhteensä 80 talkoolaista.

Suurin osa talkoolaisista osallistuu joko alueen rakentamiseen tai sen purkamiseen. Työtehtäviä on monenlaisia aina aitojen pystyttämisestä backstage-alueen sisustamiseen. Alueen purkaminen lava- ja muista rakenteista alkaa heti lauantaiyönä konsertin jälkeen.

Työtunneistaan vapaaehtoiset saavat vastineeksi ilmaisen sisäänpääsyn konserttiin, eivätkä he työskentelekään esiintymisen aikana.

Suurin osa palkatusta työvoimasta tulee hämeenlinnalaisen Local Crew Productionsin kautta. Tapahtuman kaikista työntekijöistä noin 500 henkilöä työskentelee Local Crewlle.

Toimitusjohtaja Ville Ketonen kertoo töissä olevan niin järjestyshenkilöitä ja vartijoita kuin lipuntarkastajia ja roudareita.

– Osa työtehtävistä esimerkiksi rakennusvaiheessa on laatikoiden työntämistä paikasta toiseen, osa taas sellaisia, jotka vaativat enemmän osaamista.

Local Crew vastaa myös konsertin turvajärjestelyistä. Ketosen mukaan turvallisuuden parissa työskentelee useita satoja henkilöitä, joista kaikki ovat palkattuja.

Kuvia Local Crew Productionsin Facebook-sivulta:

 

Konserttialueen portit aukeavat kello 15

Hämeenlinnan konsertissa lämmittelijöinä nähdään brittibändi The Darkness ja suomalaisylpeys Michael Monroe. 

Portit konserttialueelle aukeavat kello 15.

Arvioidut soittoajat:

noin klo 18.45 Michael Monroe
noin klo 19.35 The Darkness
noin klo 20.45 Guns N’ Roses

Konsertin arvioitu päättymisaika on noin klo 24 aikaan.

Jättikonserttiin saapuvan yleisön kannattaa tutustua www.gnrfinland.fi-sivustoon.

Kantolan tapahtumapuistoon saavutaan keskustasta kävelyreittiä Vanajantie-Kantolankatu-Luukkaankatu-Puusepänkatu. Konserttialueen pääportti sijaitsee Puusepänkadulla. Kävelymatka Hämeenlinnan rautatieasemalta pääporteille on noin 3 kilometriä.

Pyöräilijöille on varattu pyöräparkkialue läheltä konsertin portteja Puusepänkadulla.

Hämeenlinnan keskustassa parkkitilaa on erittäin rajallinen määrä, joten tapahtumajärjestäjä suosittelee jättämään autot liityntäpysäköintipaikoille ja saapumaan Hämeenlinnaan julkisilla kulkuneuvoilla.

Klikkaa karttakuvaa - Karttakuva aukeaa isompana uudessa välilehdessä:

 

Autoliikennettä Kantolassa rajoitetaan merkittävästi tapahtumapäivänä klo 15-02 välillä ja esimerkiksi Vanajantie on koko päivän yksisuuntainen Kantolankadun ja Valtatie 10:n liittymän välillä, jonka vuoksi sinne ei pääse kääntymään Valtatie 10:ltä.

Pysäköintiä on rajoitettu Kantolassa konsertin rakentamisen ja purkamisen aikana 27.6.-2.7.

Lähiteitä suljetaan liikenteeltä jo konserttipäivää edeltävänä päivänä ja niille on odotettavissa rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi.

 

                                 Kuva: Mia Ylisuutari

Useimmat kansanedustajat käyttävät monia sosiaalisen median kanavia ja viestittävät niissä päivittäin.Muiden kansanedustajien käytös sosiaalisessa mediassa välillä ärsyttää, selviää Lännen Median kyselystä.Puolueiden ohjeistus vaikuttaa kyselyn mukaan ristiriitaiselta. Facebook ja Twitter ovat kansa

Euroopan parlamentti esitti helmikuussa meppien määrän leikkaamista 751:stä 705:een Brexitin jälkeen. Briteiltä vapautuvista 73 paikasta 46 paikkaa jätettäisiin varastoon tulevaa varten, ja loput jaettaisiin aliedustetuille jäsenmaille. Suomelle esitettiin yhtä lisäpaikkaa. Asia siirtyy Eurooppa-neuvoston käsittelyyn, ja lopullinen päätös parlamentin kokoonpanosta seuraavalla kaudella vaatii EU:n päämiesten yksimielistä tukea. Tämän jälkeen parlamentin tulee vielä hyväksyä päätös. Kuva:

EU:n tulevaisuutta varjostaa monta pilveä, joista yksi on Brexit. Britannian tulevasta EU-erosta on käyty jo lukuisia neuvottelukierroksia, ja niiden välissä tehty lukemattomia selvityksiä.Kun tieto neuvotteluista kantautuu Euroopan parlamenttiin, käytävillä supistaan ja pudistellaan päitä.

Euroopan parlamentin täysistuntosali löytyy Strasbourgista massiivisen puisen kuvun sisältä. Parlamentti käy Strasbourgissa vain kerran kuukaudessa järjestettävillä neljän päivän täysistuntoviikoilla. Mepit eivät pidä turhasta matkustelusta, mutta jäsenmailta ei ole saatu yksimielistä päätöstä rumban lopettamisesta. Kuva: Eroopan unioni

"Sirpa jäi jumiin, tulee paikalle asap."Avustajan pikainen sähköposti selittää, miksi europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) on jo parikymmentä minuuttia myöhässä sovitusta.On harvinaisen kylmä ja kuulas helmikuinen iltapäivä Ranskan Strasbourgissa.

 Kuva: Esko Tuovinen

Elävästä tulesta on tullut ylellisyyttä, josta ollaan valmiita myös maksamaan.Metsäkeskuksen metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Olli-Pekka Koisti sanoo, että uusimmissa omakotitaloissa ei ole enää tilaa polttopuiden säilyttämiseen ja puuta ostetaan monta kertaa vuodessa pikkuerä kerrallaan.– Pu

Helsingin yliopiston Lammin biologinen asema aikoo valjastaa levät tehostamaan jätevesien käsittelyä.Alkamassa on tutkimushanke, jossa leviä kasvatetaan luonnonolosuhteissa jääpeitteen alla led-valaistuksen avulla.Hankkeen tavoitteena on luoda uudenlainen menetelmä käsitellä jätevesiä tehostamalla l

Huilisti ja Sibelius-opiston opettaja Eeva Kunnas etsiskeli nuottikirjoja, joita poistomyynnissä oli musiikin lisäksi tällä kerralla paljon tarjolla. Kuva: Tomi Vesaharju

Lastenkirjat olivat houkutelleet 7-vuotiaan Siiri Sirénin yhdessä veljensä Nuutin, 4, ja mummonsa Marianne Sirénin kanssa Hämeenlinnan kaupunginkirjaston poistomyyntiin lauantaina.Kainalossa nuorella neidillä oli muun muassa lapinkoirista kertova kirja.– Haluaisin koiran, mutta mä olen niille allerg