Julkaistu: 29.06.2017 09:02
-
Päivitetty: 29.06.2017 11:05

Guns N' Rosesin oma tuotanto saapuu Hämeenlinnaan aikaisin lauantaiaamuna

  • Kuva Guns N' Rosesin Sydneyn konsertista helmikuulta. Kuvassa kitaristi Slash (Saul Hudson). Kuva:  http://www.gunsnroses.com
    Kuva Guns N' Rosesin Sydneyn konsertista helmikuulta. Kuvassa kitaristi Slash (Saul Hudson). Kuva: http://www.gunsnroses.com

Guns N' Rosesin oma tuotanto saapuu Hämeenlinnaan aikaisin lauantaiaamuna. Gunnareiden oma organisaatio tuo Kantolaan lähemmäs sata ihmistä.

Kantolan tapahtumapuiston rakentaminen konserttia varten alkoi jo viime viikolla.

Guns N’ Roses -konsertti on Suomen tämän kesän suurin rock-konsertti. Massiiviset järjestelyt vaativat tuekseen noin 800 työntekijää ja yhteensä 80 talkoolaista.

Suurin osa talkoolaisista osallistuu joko alueen rakentamiseen tai sen purkamiseen. Työtehtäviä on monenlaisia aina aitojen pystyttämisestä backstage-alueen sisustamiseen. Alueen purkaminen lava- ja muista rakenteista alkaa heti lauantaiyönä konsertin jälkeen.

Työtunneistaan vapaaehtoiset saavat vastineeksi ilmaisen sisäänpääsyn konserttiin, eivätkä he työskentelekään esiintymisen aikana.

Suurin osa palkatusta työvoimasta tulee hämeenlinnalaisen Local Crew Productionsin kautta. Tapahtuman kaikista työntekijöistä noin 500 henkilöä työskentelee Local Crewlle.

Toimitusjohtaja Ville Ketonen kertoo töissä olevan niin järjestyshenkilöitä ja vartijoita kuin lipuntarkastajia ja roudareita.

– Osa työtehtävistä esimerkiksi rakennusvaiheessa on laatikoiden työntämistä paikasta toiseen, osa taas sellaisia, jotka vaativat enemmän osaamista.

Local Crew vastaa myös konsertin turvajärjestelyistä. Ketosen mukaan turvallisuuden parissa työskentelee useita satoja henkilöitä, joista kaikki ovat palkattuja.

Kuvia Local Crew Productionsin Facebook-sivulta:

 

Konserttialueen portit aukeavat kello 15

Hämeenlinnan konsertissa lämmittelijöinä nähdään brittibändi The Darkness ja suomalaisylpeys Michael Monroe. 

Portit konserttialueelle aukeavat kello 15.

Arvioidut soittoajat:

noin klo 18.45 Michael Monroe
noin klo 19.35 The Darkness
noin klo 20.45 Guns N’ Roses

Konsertin arvioitu päättymisaika on noin klo 24 aikaan.

Jättikonserttiin saapuvan yleisön kannattaa tutustua www.gnrfinland.fi-sivustoon.

Kantolan tapahtumapuistoon saavutaan keskustasta kävelyreittiä Vanajantie-Kantolankatu-Luukkaankatu-Puusepänkatu. Konserttialueen pääportti sijaitsee Puusepänkadulla. Kävelymatka Hämeenlinnan rautatieasemalta pääporteille on noin 3 kilometriä.

Pyöräilijöille on varattu pyöräparkkialue läheltä konsertin portteja Puusepänkadulla.

Hämeenlinnan keskustassa parkkitilaa on erittäin rajallinen määrä, joten tapahtumajärjestäjä suosittelee jättämään autot liityntäpysäköintipaikoille ja saapumaan Hämeenlinnaan julkisilla kulkuneuvoilla.

Klikkaa karttakuvaa - Karttakuva aukeaa isompana uudessa välilehdessä:

 

Autoliikennettä Kantolassa rajoitetaan merkittävästi tapahtumapäivänä klo 15-02 välillä ja esimerkiksi Vanajantie on koko päivän yksisuuntainen Kantolankadun ja Valtatie 10:n liittymän välillä, jonka vuoksi sinne ei pääse kääntymään Valtatie 10:ltä.

Pysäköintiä on rajoitettu Kantolassa konsertin rakentamisen ja purkamisen aikana 27.6.-2.7.

Lähiteitä suljetaan liikenteeltä jo konserttipäivää edeltävänä päivänä ja niille on odotettavissa rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi.

 

Pimeä keskusta ei sovi kaupungin julkisuuskuvaan. Näin toteaa kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtajan Pasi Vesala (sd.).– Ainakaan ydinkeskusta ei voi jatkossa sammua. Meillä kuitenkin moottoritie halkaisee kaupungin.

 Kuva: Toni Rasinkangas

Lepakko on melkoinen kulinaristi henkeen ja vereen.Suomessa se ei kuitenkaan ole samanlainen verenimijä kuin kauhuelokuvissa on esitetty.Nahkasiivekäs tosin voi natustella yhden yön aikana hyönteisiä oman painonsa verran eli yleisimmin noin 50 grammaa.– Lepakolle maistuvat esimerkiksi hyttyset, joit

Rattijuoppo, huumekuski ja kaahailija jäivät poliisin haaviin Kanta-Hämeessä.Hämeenlinnassa Palokunnankadulla jäi torstain ja perjantain välisenä yönä kiinni mieskuljettaja, jolle tehty huumausaineen pikatesti näytti miehen käyttäneen amfetamiinia.Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausa

Drone ei pelkästään kuulosta jättiläishyönteiseltä, se myös muistuttaa sellaista. Viattomasta ulkomuodostaan huolimatta Ville Kröger kertoo, että lennokin ohjaamisen kanssa pitää olla huolellinen. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Ville Krögerin DJI Phamtom -drone surisee kuin jättiläissääski kohotessaan ilmaan Myllymäen näköalapaikalta.Kröger pitelee kädessään ohjainta, johon hän on kytkenyt älypuhelimensa.

Alex Laine suorastaan lentää Tampereen Trampolin Parkissa. Tyylillä hyppivä 10-vuotias on kuin kissaeläin, joka laskeutuu aina jaloilleen. Kuva: Tomi HJokela

Tamperelainen Sporty World oy etsii sopivia tiloja Trampolin Park -liikuntakeskukselle Hämeenlinnasta. Trampolin Park on Tampereella, Jyväskylässä ja Lahdessa toimiva liikuntakeskus. Yrityksen neljäs trampoliinipuisto avautuu syksyllä Turkuun.Laajeneminen ulottunee kohta Hämeenlinnaankin.

Arvio vesiskoottereiden määrästä Suomessa on noussut yli kolminkertaiseksi vuodesta 2004 vuoteen 2016, jolloin vesijettejä oli 8500. Tänä vuonna kesäkuuhun mennessä vesijettejä oli ensirekisteröity jo 485. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Vesijettionnettomuuksien määrä on kasvanut merkittävästi, kun jetit ovat yleistyneet viime vuosina. Silti monelta puuttuu vakuutus.Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan vuonna 2015 vesiskootteri oli osallisena 38 vesiliikenneonnettomuudessa, kun vuonna 2010 tapauksia oli 12.

Alokas Eetu Kinnunen peittää harjoitusmiinan moreeniin. Rynnäkkökivääri lepää pohkeen päällä käyttövalmiina. Kinnunen täytti torstaina 20 vuotta ollessaan leirillä Hätilässä. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Panssariprikaatin heinäkuun saapumiserä viettää parhaillaan ensimmäistä leiriään Hätilässä.250 Parolan huoltopataljoonan alokasta on herännyt aamutuimaan kuuden maissa.