Julkaistu: 10.07.2017 16:15
-
Päivitetty: 11.07.2017 09:49

Tyynen matka katkesi tylysti – laiva tarvitsee ammattihinaajia

  • Tyyne jäi yhä odottamaan lähtöään Paasikiven sillan kupeessa kohti Tamperetta. Kuva: Jani Suhonen
    Tyyne jäi yhä odottamaan lähtöään Paasikiven sillan kupeessa kohti Tamperetta. Kuva: Jani Suhonen

Ravintolalaiva Tyynen matka Hämeenlinnasta tyssäsi heti Paasikiven sillan kohdalla sunnuntai-iltana.

Ilmeisesti laivan ohjaaminen oli vaikeaa yhdellä hinausaluksella, joten Tyyne ankkuroitiin uudelleen reilu sadan metrin päähän lähtöpaikasta.

Tyyne jäi odottamaan uutta hinauskalustoa. Ravintolalaivan uusi omistaja Janne Luukko yritti hinausta omin avuin, mutta aikoo seuraavaksi kutsua ammattilaishinaajat apuun.

Hämeen Sanomat ei tavoittanut Luukkoa kommentoimaan operaation viimeisimpiä käänteitä maanantaina päivällä.

 

Pelastuslaitos sai sunnuntai-iltana ilmoituksen öljylautasta Tyynen lähettyvillä. Pelastuslaitos tutki Tyynen vuodon varalta, mutta ei pystynyt osoittamaan sitä öljyn lähteeksi.

Neste on todennäköisesti pilssiöljyä, ja se kerääntyi muutamien neliömetrien kokoiseksi lautaksi. Öljyn alkuperä jäi mysteeriksi.

Öljy poistetaan imeytysvillalla. HÄSA

Tekonurmi palaa Säästöpankki-areenaan aiempaa joustavampana. Edellinen tekonurmi lepäsi suoraan betonin päällä. Esa Alanko asensi tekonurmen alle tulevan joustokerroksen paloja paikoilleen maanantaina. Kuva: Pekka Rautiainen

Säästöpankki-areenan betonilattia oli maanantaina kuin valtava, noin 7 000 neliömetrin palapeli.Tuhannet kahden senttimetrin paksuiset palat on tehty muovi-styroksi-sekoitteesta, jolla pehmennetään menoa ensi viikolla valmistuvaan tuliterään tekonurmeen.– Tämä on vasta alapuolinen joustokerros.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ykkösvaihtoehto uuden keskussairaalan paikaksi on junaradan varressa ja rautatieaseman tuntumassa sijaitseva tontti, joka on Viipurintien ja Harvialantien kulmauksessa. Kuva: Markku Tanni

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri haluaa varmuuden siitä, että Hämeenlinnan kaupunki alkaa kaavoittaa uuden keskussairaalan paikkaa heti, kun tontinomistajien kanssa päästään sopimukseen.Sairaanhoitopiiri käsittelee asiaa keskiviikon kokouksessaan.

GS-Hydron toimipiste Hämeenlinnassa. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa / arkisto

GS-Hydron pesänhoitaja, asianajaja Hannu Ylönen kertoo, että pesä selvittää mahdollisuuksia myydä yhtiöiden liiketoiminta kokonaisuuksina. Yhtiöissä jatketaan ainakin toistaiseksi töitä.– Toimintaa pyritään pitämään yllä niin kuin vain voidaan.

Näkki on ruotsalaisissa tarinoissa ollut mies mutta Suomessa nainen. Näkki-tarinoilla varoiteltiin lapsia menemästä järveen tai kurkkimasta kaivoon. Sirkku Linnean kirjankuvituksia on esillä Hämeenlinnassa Cafe Hoffissa vielä tämän viikon. Kuva: Sirkku Linnea

Näkki, Hiisi ja Vetehinen lienevät ainakin nimenä tuttuja nykysuomalaisille.Sen sijaan Liekkiö, Kouko ja Hittavainen ovat oudompia otuksia, mutta kaikki nämä ja monet muut hahmot saavat esittelynsä hattulalaisen filosofi-kirjailija Eero Ojasen kirjoittamassa teoksessa "Suomalaiset taruolennot".' Oja