Julkaistu: 10.07.2017 16:15
-
Päivitetty: 11.07.2017 09:49

Tyynen matka katkesi tylysti – laiva tarvitsee ammattihinaajia

  • Tyyne jäi yhä odottamaan lähtöään Paasikiven sillan kupeessa kohti Tamperetta. Kuva: Jani Suhonen
    Tyyne jäi yhä odottamaan lähtöään Paasikiven sillan kupeessa kohti Tamperetta. Kuva: Jani Suhonen

Ravintolalaiva Tyynen matka Hämeenlinnasta tyssäsi heti Paasikiven sillan kohdalla sunnuntai-iltana.

Ilmeisesti laivan ohjaaminen oli vaikeaa yhdellä hinausaluksella, joten Tyyne ankkuroitiin uudelleen reilu sadan metrin päähän lähtöpaikasta.

Tyyne jäi odottamaan uutta hinauskalustoa. Ravintolalaivan uusi omistaja Janne Luukko yritti hinausta omin avuin, mutta aikoo seuraavaksi kutsua ammattilaishinaajat apuun.

Hämeen Sanomat ei tavoittanut Luukkoa kommentoimaan operaation viimeisimpiä käänteitä maanantaina päivällä.

 

Pelastuslaitos sai sunnuntai-iltana ilmoituksen öljylautasta Tyynen lähettyvillä. Pelastuslaitos tutki Tyynen vuodon varalta, mutta ei pystynyt osoittamaan sitä öljyn lähteeksi.

Neste on todennäköisesti pilssiöljyä, ja se kerääntyi muutamien neliömetrien kokoiseksi lautaksi. Öljyn alkuperä jäi mysteeriksi.

Öljy poistetaan imeytysvillalla. HÄSA

Sensible 4:n robottiauto Renault Twizy kulkee sähköllä. Siihen on asennettu muun muassa kamera-, tutka- ja laserteknologiaa. Kuva: Sensible 4 oy

Ensi vuoden elo-syyskuussa Hämeenlinnan rautatieasemalta keskustaan matkaava pääsee halutessaan taittamaan matkansa koematkustajana ilmaiseksi robottiautolla. Pilottikokeilussa liikennöimässä on kahden viikon ajan kaksi sähköllä kulkevaa Renault Twizya.

Säästöpankki-areenassa eli kansan suussa Pullerihallissa on nyt joustava ja hajuton uusi jalkapallonurmi.Mihin kunnostuksen yhteydessä katosivat jalkapallohallin katsomot, Hämeenlinnan Liikuntahallien toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä?– Ne otettiin pois, jotta saimme kentän rakennettua.

Markku Näreneva ja Tiina Väisänen esittelivät Hämeenlinnan Mehiläisen Oma lääkärisi -terveysaseman tiloja keskiviikkona. Mehiläisellä on nyt neljä valinnanvapauskokeilua varten perustettua toimipistettä. Kuva: Riku Hasari

Lääkäriaikojen saatavuus on ylivoimaisesti yleisin syy, jonka vuoksi hämeenlinnalaiset ovat siirtyneet yksityisen palvelutuottajan asiakkaaksi.Hämeenlinnan Jukolan ja Lammi-Tuuloksen terveysasemien asukkaat, eli noin 18 000 kaupunkilaista, ovat mukana parhaillaan käynnissä olevassa sote-uudistuksen

Kaurialan koulun tontilta puretaan kuvassa näkyvän koulun päärakennuksen lisäksi käsitöiden ja kouluviraston rakennukset. Kuva: Pekka Rautiainen

Sisäilmaongelmien vuoksi keväällä 2015 suljetun Kaurialan koulun purkutyöt alkavat alkukesällä 2018.– Saimme purkamiseen rahat kaupungin budjetissa. Töihin on varattu 300 000–400 000 euroa. Kilpailutamme purku-urakan.