Julkaistu: 12.07.2017 10:21
-
Päivitetty: 12.07.2017 11:05

Kaksi pahoinpideltiin tiistai-iltana Hämeenlinnassa

Noin 45-vuotiaan miehen epäillään pahoinpidelleen vaimonsa yksityisasunnossa Hätilässä tiistai-iltana.

Vaimo sai lieviä vammoja, jotka eivät vaatineet välitöntä sairaalahoitoa. Poliisi tavoitti päihtyneen miehen asunnon ulkopuolelta.

Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä.

Myöhään tiistai-iltana tapahtui myös toinen pahoinpitely. Noin 30-vuotiaan miehen epäillään käyneen käsiksi noin 25-vuotiaan mieheen keskustassa sijaitsevan ravintolan edustalla.

Epäilty oli tarttunut uhria kiinni kaulasta ja kuristanut häntä. Uhri selvisi tapahtuneesta pienin vaurioin eikä tarvinnut sairaalahoitoa.

Tapauksesta kirjattiin rikosilmoitus pahoinpitelystä.

Yhteensä Hämeen poliisilaitoksen alueella kirjattiin tiistaina neljä rikosilmoitusta pahoinpitelyistä. HÄSA

 

 

 

 

Tekonurmi palaa Säästöpankki-areenaan aiempaa joustavampana. Edellinen tekonurmi lepäsi suoraan betonin päällä. Esa Alanko asensi tekonurmen alle tulevan joustokerroksen paloja paikoilleen maanantaina. Kuva: Pekka Rautiainen

Säästöpankki-areenan betonilattia oli maanantaina kuin valtava, noin 7 000 neliömetrin palapeli.Tuhannet kahden senttimetrin paksuiset palat on tehty muovi-styroksi-sekoitteesta, jolla pehmennetään menoa ensi viikolla valmistuvaan tuliterään tekonurmeen.– Tämä on vasta alapuolinen joustokerros.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ykkösvaihtoehto uuden keskussairaalan paikaksi on junaradan varressa ja rautatieaseman tuntumassa sijaitseva tontti, joka on Viipurintien ja Harvialantien kulmauksessa. Kuva: Markku Tanni

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri haluaa varmuuden siitä, että Hämeenlinnan kaupunki alkaa kaavoittaa uuden keskussairaalan paikkaa heti, kun tontinomistajien kanssa päästään sopimukseen.Sairaanhoitopiiri käsittelee asiaa keskiviikon kokouksessaan.

GS-Hydron toimipiste Hämeenlinnassa. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa / arkisto

GS-Hydron pesänhoitaja, asianajaja Hannu Ylönen kertoo, että pesä selvittää mahdollisuuksia myydä yhtiöiden liiketoiminta kokonaisuuksina. Yhtiöissä jatketaan ainakin toistaiseksi töitä.– Toimintaa pyritään pitämään yllä niin kuin vain voidaan.

Näkki on ruotsalaisissa tarinoissa ollut mies mutta Suomessa nainen. Näkki-tarinoilla varoiteltiin lapsia menemästä järveen tai kurkkimasta kaivoon. Sirkku Linnean kirjankuvituksia on esillä Hämeenlinnassa Cafe Hoffissa vielä tämän viikon. Kuva: Sirkku Linnea

Näkki, Hiisi ja Vetehinen lienevät ainakin nimenä tuttuja nykysuomalaisille.Sen sijaan Liekkiö, Kouko ja Hittavainen ovat oudompia otuksia, mutta kaikki nämä ja monet muut hahmot saavat esittelynsä hattulalaisen filosofi-kirjailija Eero Ojasen kirjoittamassa teoksessa "Suomalaiset taruolennot".' Oja