Julkaistu: 13.07.2017 16:33

Miksi järjestetään kilpailu, jossa Katumajärvi kierretään takaperin crocsit jalassa?

Kesän oudoin tapahtuma saattaa olla edessä lauantaina 15. heinäkuuta, kun taidemaalari Jouni Pajavuori ja Petri Pajavuori järjestävät kilpailun, jossa Katumajärvi kierretään crocsit jalassa. Lisämausteena on se, että järvi pitäisi kiertää takaperin kävellen.

Mistä on kyse, Jouni Pajavuori?

– Petri kiersi järven crocsit jalassa oikein päin, ja idea lähti siitä. Halusimme järjestää pienen urheiluhenkisen tapahtuman, ja keksimme lisämausteeksi sen, että järvi kierretään takaperin. Voittaja saa palkinnoksi 200 euroa Petrin yritykseltä Auringonsuojaus P Pajavuorelta. Liikkeelle lähdetään osoitteesta Rintalantie 1. Perustin tapahtumalle Facebook-sivun, ja paikalle voi tulla kuka tahansa, jos vain uskaltaa lähteä.

Miten pitkä reitti on kokonaisuudessa?

– 17 kilometriä, eli matkaa kyllä on. Lähtö onkin sen vuoksi jo päivällä kello 14. Reittiä ei välttämättä kannata mennä kauhean nopeasti, vaan välissä voi pysähtyä istuskelemaan. Niskat voivat olla matkalla aika kovilla, kun pitää kuitenkin vilkuilla taakseen ettei päädy ojaan tai metsään.

Onko varustautumisessa muita ohjeita kuin se, että crocsit pitää laittaa jalkaan?

– Crocsit ovat ainoa vaatimus kilpailuvarusteissa. Muuten saa pukeutua ja varustautua miten haluaa!

Valvotaanko tapahtumaa?

– Yksi valvoja kiertää todennäköisesti järveä autolla, ja tarkkailee että kilpa pysyy rehtinä, eikä siellä esimerkiksi huristella taksilla.

Mikä on tapahtuman tulevaisuus?

– Saa nähdä, onko siellä lauantaina vain nämä kaksi kahelia matkalla vai saadaanko mukaan muitakin! Jos tänne saadaan väkeä, saatamme järjestää jotain yhtä hulluja tapahtumia jatkossakin! HÄSA

Tapahtuma löytyy Facebookista nimellä "Takaperin kävellen perille." Lähtö kävelylle on lauantaina kello 14 osoitteesta Rintalantie 1.

Tekonurmi palaa Säästöpankki-areenaan aiempaa joustavampana. Edellinen tekonurmi lepäsi suoraan betonin päällä. Esa Alanko asensi tekonurmen alle tulevan joustokerroksen paloja paikoilleen maanantaina. Kuva: Pekka Rautiainen

Säästöpankki-areenan betonilattia oli maanantaina kuin valtava, noin 7 000 neliömetrin palapeli.Tuhannet kahden senttimetrin paksuiset palat on tehty muovi-styroksi-sekoitteesta, jolla pehmennetään menoa ensi viikolla valmistuvaan tuliterään tekonurmeen.– Tämä on vasta alapuolinen joustokerros.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ykkösvaihtoehto uuden keskussairaalan paikaksi on junaradan varressa ja rautatieaseman tuntumassa sijaitseva tontti, joka on Viipurintien ja Harvialantien kulmauksessa. Kuva: Markku Tanni

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri haluaa varmuuden siitä, että Hämeenlinnan kaupunki alkaa kaavoittaa uuden keskussairaalan paikkaa heti, kun tontinomistajien kanssa päästään sopimukseen.Sairaanhoitopiiri käsittelee asiaa keskiviikon kokouksessaan.

GS-Hydron toimipiste Hämeenlinnassa. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa / arkisto

GS-Hydron pesänhoitaja, asianajaja Hannu Ylönen kertoo, että pesä selvittää mahdollisuuksia myydä yhtiöiden liiketoiminta kokonaisuuksina. Yhtiöissä jatketaan ainakin toistaiseksi töitä.– Toimintaa pyritään pitämään yllä niin kuin vain voidaan.

Näkki on ruotsalaisissa tarinoissa ollut mies mutta Suomessa nainen. Näkki-tarinoilla varoiteltiin lapsia menemästä järveen tai kurkkimasta kaivoon. Sirkku Linnean kirjankuvituksia on esillä Hämeenlinnassa Cafe Hoffissa vielä tämän viikon. Kuva: Sirkku Linnea

Näkki, Hiisi ja Vetehinen lienevät ainakin nimenä tuttuja nykysuomalaisille.Sen sijaan Liekkiö, Kouko ja Hittavainen ovat oudompia otuksia, mutta kaikki nämä ja monet muut hahmot saavat esittelynsä hattulalaisen filosofi-kirjailija Eero Ojasen kirjoittamassa teoksessa "Suomalaiset taruolennot".' Oja