Julkaistu: 13.07.2017 16:33

Miksi järjestetään kilpailu, jossa Katumajärvi kierretään takaperin crocsit jalassa?

Kesän oudoin tapahtuma saattaa olla edessä lauantaina 15. heinäkuuta, kun taidemaalari Jouni Pajavuori ja Petri Pajavuori järjestävät kilpailun, jossa Katumajärvi kierretään crocsit jalassa. Lisämausteena on se, että järvi pitäisi kiertää takaperin kävellen.

Mistä on kyse, Jouni Pajavuori?

– Petri kiersi järven crocsit jalassa oikein päin, ja idea lähti siitä. Halusimme järjestää pienen urheiluhenkisen tapahtuman, ja keksimme lisämausteeksi sen, että järvi kierretään takaperin. Voittaja saa palkinnoksi 200 euroa Petrin yritykseltä Auringonsuojaus P Pajavuorelta. Liikkeelle lähdetään osoitteesta Rintalantie 1. Perustin tapahtumalle Facebook-sivun, ja paikalle voi tulla kuka tahansa, jos vain uskaltaa lähteä.

Miten pitkä reitti on kokonaisuudessa?

– 17 kilometriä, eli matkaa kyllä on. Lähtö onkin sen vuoksi jo päivällä kello 14. Reittiä ei välttämättä kannata mennä kauhean nopeasti, vaan välissä voi pysähtyä istuskelemaan. Niskat voivat olla matkalla aika kovilla, kun pitää kuitenkin vilkuilla taakseen ettei päädy ojaan tai metsään.

Onko varustautumisessa muita ohjeita kuin se, että crocsit pitää laittaa jalkaan?

– Crocsit ovat ainoa vaatimus kilpailuvarusteissa. Muuten saa pukeutua ja varustautua miten haluaa!

Valvotaanko tapahtumaa?

– Yksi valvoja kiertää todennäköisesti järveä autolla, ja tarkkailee että kilpa pysyy rehtinä, eikä siellä esimerkiksi huristella taksilla.

Mikä on tapahtuman tulevaisuus?

– Saa nähdä, onko siellä lauantaina vain nämä kaksi kahelia matkalla vai saadaanko mukaan muitakin! Jos tänne saadaan väkeä, saatamme järjestää jotain yhtä hulluja tapahtumia jatkossakin! HÄSA

Tapahtuma löytyy Facebookista nimellä "Takaperin kävellen perille." Lähtö kävelylle on lauantaina kello 14 osoitteesta Rintalantie 1.

Sensible 4:n robottiauto Renault Twizy kulkee sähköllä. Siihen on asennettu muun muassa kamera-, tutka- ja laserteknologiaa. Kuva: Sensible 4 oy

Ensi vuoden elo-syyskuussa Hämeenlinnan rautatieasemalta keskustaan matkaava pääsee halutessaan taittamaan matkansa koematkustajana ilmaiseksi robottiautolla. Pilottikokeilussa liikennöimässä on kahden viikon ajan kaksi sähköllä kulkevaa Renault Twizya.

Säästöpankki-areenassa eli kansan suussa Pullerihallissa on nyt joustava ja hajuton uusi jalkapallonurmi.Mihin kunnostuksen yhteydessä katosivat jalkapallohallin katsomot, Hämeenlinnan Liikuntahallien toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä?– Ne otettiin pois, jotta saimme kentän rakennettua.

Markku Näreneva ja Tiina Väisänen esittelivät Hämeenlinnan Mehiläisen Oma lääkärisi -terveysaseman tiloja keskiviikkona. Mehiläisellä on nyt neljä valinnanvapauskokeilua varten perustettua toimipistettä. Kuva: Riku Hasari

Lääkäriaikojen saatavuus on ylivoimaisesti yleisin syy, jonka vuoksi hämeenlinnalaiset ovat siirtyneet yksityisen palvelutuottajan asiakkaaksi.Hämeenlinnan Jukolan ja Lammi-Tuuloksen terveysasemien asukkaat, eli noin 18 000 kaupunkilaista, ovat mukana parhaillaan käynnissä olevassa sote-uudistuksen

Kaurialan koulun tontilta puretaan kuvassa näkyvän koulun päärakennuksen lisäksi käsitöiden ja kouluviraston rakennukset. Kuva: Pekka Rautiainen

Sisäilmaongelmien vuoksi keväällä 2015 suljetun Kaurialan koulun purkutyöt alkavat alkukesällä 2018.– Saimme purkamiseen rahat kaupungin budjetissa. Töihin on varattu 300 000–400 000 euroa. Kilpailutamme purku-urakan.