Julkaistu: 16.07.2017 14:39
-
Päivitetty: 17.07.2017 12:08

Katumajärvi ympäri Crocsit jalassa ja takaperin kävellen

  • Kuvan Crocsit eivät liity tapaukseen. Kuva: Pekka Rautiainen
    Kuvan Crocsit eivät liity tapaukseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Lauantaina järjestetty Katumajärven ympäri takaperin Crocseilla -kävely ei saavuttanut suurta kansansuosiota, mutta lenkki vedettiin läpi siitä huolimatta.

Veljensä Petri Pajavuoren kanssa kävelyn järjestänyt Jouni Pajavuori kertoo, että he kävelivät 17 kilometrin pituisen reitin kahdestaan.

– Paljon saimme huomiota alueella kierrelleistä autoista. Yksi porukka kysyi, onko meillä menossa joku vedonlyönti.

Aikaa kävelyyn kului noin viisi ja puoli tuntia. Etukäteisarvio Pajavuorilla oli ollut nelisen tuntia.

– Aika äkkiä huomasimme, ettei sitä vain pystynyt kävelemään kovin lujaa. Myöskään pysähdellä ei oikein kannattanut, koska pysähtyessä tuntui, että kaatuu taaksepäin.

 

Crocsit olivat jalkinevalintana Pajavuoren mukaan kohtuulliset. Kantapäätuki olisi voinut olla parempi, mutta hiertymiä kummallekaan kävelijöistä ei tullut.

– Luulen, että jalat olisivat ihan yhtä kipeät nyt, vaikka kengät olisivat olleet erilaiset.

Pajavuori kertoo pohkeiden ja kantapäiden olevan nyt kuin tulessa.

– Hyvä jos kävelemään pystyy. Tässä särkylääkettä etsin samalla.

Miesten niskat sen sijaan eivät ennakkoaavisteluista huolimatta kipeytyneet. Reitillä pärjäsi, jos välillä vain vilkaisi eteenpäin. Tai siis taaksepäin. Tai siis menosuuntaan.

 

Pajavuoret aikovat järjestää kävelyn myös ensi kesänä – tosin jollain huomattavasti lyhyemmällä reitillä. Esimerkiksi yhteensä kuuden kilometrin lenkki keskustasta Aulangolle ja takaisin voisi Jouni Pajavuoren mukaan olla sopiva matka.

– Ihan piristävä kokemus, mutta toista kertaa emme 17 kilometriä tällä tavalla kävele. Olihan tämä älytön juttu.

Hän kertoo lukeneensa tutkimuksesta, jossa oli todettu kävelyn takaperin auttavan ajatustyössä.

– Sen tuloksen me ainakin kumosimme. Kyllä ne jutut menivät sitä tyhmemmiksi, mitä pidempään olimme kävelleet, hän nauraa. Häsa

Sensible 4:n robottiauto Renault Twizy kulkee sähköllä. Siihen on asennettu muun muassa kamera-, tutka- ja laserteknologiaa. Kuva: Sensible 4 oy

Ensi vuoden elo-syyskuussa Hämeenlinnan rautatieasemalta keskustaan matkaava pääsee halutessaan taittamaan matkansa koematkustajana ilmaiseksi robottiautolla. Pilottikokeilussa liikennöimässä on kahden viikon ajan kaksi sähköllä kulkevaa Renault Twizya.

Säästöpankki-areenassa eli kansan suussa Pullerihallissa on nyt joustava ja hajuton uusi jalkapallonurmi.Mihin kunnostuksen yhteydessä katosivat jalkapallohallin katsomot, Hämeenlinnan Liikuntahallien toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä?– Ne otettiin pois, jotta saimme kentän rakennettua.

Markku Näreneva ja Tiina Väisänen esittelivät Hämeenlinnan Mehiläisen Oma lääkärisi -terveysaseman tiloja keskiviikkona. Mehiläisellä on nyt neljä valinnanvapauskokeilua varten perustettua toimipistettä. Kuva: Riku Hasari

Lääkäriaikojen saatavuus on ylivoimaisesti yleisin syy, jonka vuoksi hämeenlinnalaiset ovat siirtyneet yksityisen palvelutuottajan asiakkaaksi.Hämeenlinnan Jukolan ja Lammi-Tuuloksen terveysasemien asukkaat, eli noin 18 000 kaupunkilaista, ovat mukana parhaillaan käynnissä olevassa sote-uudistuksen

Kaurialan koulun tontilta puretaan kuvassa näkyvän koulun päärakennuksen lisäksi käsitöiden ja kouluviraston rakennukset. Kuva: Pekka Rautiainen

Sisäilmaongelmien vuoksi keväällä 2015 suljetun Kaurialan koulun purkutyöt alkavat alkukesällä 2018.– Saimme purkamiseen rahat kaupungin budjetissa. Töihin on varattu 300 000–400 000 euroa. Kilpailutamme purku-urakan.