Julkaistu: 16.07.2017 14:39
-
Päivitetty: 17.07.2017 12:08

Katumajärvi ympäri Crocsit jalassa ja takaperin kävellen

  • Kuvan Crocsit eivät liity tapaukseen. Kuva: Pekka Rautiainen
    Kuvan Crocsit eivät liity tapaukseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Lauantaina järjestetty Katumajärven ympäri takaperin Crocseilla -kävely ei saavuttanut suurta kansansuosiota, mutta lenkki vedettiin läpi siitä huolimatta.

Veljensä Petri Pajavuoren kanssa kävelyn järjestänyt Jouni Pajavuori kertoo, että he kävelivät 17 kilometrin pituisen reitin kahdestaan.

– Paljon saimme huomiota alueella kierrelleistä autoista. Yksi porukka kysyi, onko meillä menossa joku vedonlyönti.

Aikaa kävelyyn kului noin viisi ja puoli tuntia. Etukäteisarvio Pajavuorilla oli ollut nelisen tuntia.

– Aika äkkiä huomasimme, ettei sitä vain pystynyt kävelemään kovin lujaa. Myöskään pysähdellä ei oikein kannattanut, koska pysähtyessä tuntui, että kaatuu taaksepäin.

 

Crocsit olivat jalkinevalintana Pajavuoren mukaan kohtuulliset. Kantapäätuki olisi voinut olla parempi, mutta hiertymiä kummallekaan kävelijöistä ei tullut.

– Luulen, että jalat olisivat ihan yhtä kipeät nyt, vaikka kengät olisivat olleet erilaiset.

Pajavuori kertoo pohkeiden ja kantapäiden olevan nyt kuin tulessa.

– Hyvä jos kävelemään pystyy. Tässä särkylääkettä etsin samalla.

Miesten niskat sen sijaan eivät ennakkoaavisteluista huolimatta kipeytyneet. Reitillä pärjäsi, jos välillä vain vilkaisi eteenpäin. Tai siis taaksepäin. Tai siis menosuuntaan.

 

Pajavuoret aikovat järjestää kävelyn myös ensi kesänä – tosin jollain huomattavasti lyhyemmällä reitillä. Esimerkiksi yhteensä kuuden kilometrin lenkki keskustasta Aulangolle ja takaisin voisi Jouni Pajavuoren mukaan olla sopiva matka.

– Ihan piristävä kokemus, mutta toista kertaa emme 17 kilometriä tällä tavalla kävele. Olihan tämä älytön juttu.

Hän kertoo lukeneensa tutkimuksesta, jossa oli todettu kävelyn takaperin auttavan ajatustyössä.

– Sen tuloksen me ainakin kumosimme. Kyllä ne jutut menivät sitä tyhmemmiksi, mitä pidempään olimme kävelleet, hän nauraa. Häsa

Pimeä keskusta ei sovi kaupungin julkisuuskuvaan. Näin toteaa kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtajan Pasi Vesala (sd.).– Ainakaan ydinkeskusta ei voi jatkossa sammua. Meillä kuitenkin moottoritie halkaisee kaupungin.

 Kuva: Toni Rasinkangas

Lepakko on melkoinen kulinaristi henkeen ja vereen.Suomessa se ei kuitenkaan ole samanlainen verenimijä kuin kauhuelokuvissa on esitetty.Nahkasiivekäs tosin voi natustella yhden yön aikana hyönteisiä oman painonsa verran eli yleisimmin noin 50 grammaa.– Lepakolle maistuvat esimerkiksi hyttyset, joit

Rattijuoppo, huumekuski ja kaahailija jäivät poliisin haaviin Kanta-Hämeessä.Hämeenlinnassa Palokunnankadulla jäi torstain ja perjantain välisenä yönä kiinni mieskuljettaja, jolle tehty huumausaineen pikatesti näytti miehen käyttäneen amfetamiinia.Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausa

Drone ei pelkästään kuulosta jättiläishyönteiseltä, se myös muistuttaa sellaista. Viattomasta ulkomuodostaan huolimatta Ville Kröger kertoo, että lennokin ohjaamisen kanssa pitää olla huolellinen. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Ville Krögerin DJI Phamtom -drone surisee kuin jättiläissääski kohotessaan ilmaan Myllymäen näköalapaikalta.Kröger pitelee kädessään ohjainta, johon hän on kytkenyt älypuhelimensa.

Alex Laine suorastaan lentää Tampereen Trampolin Parkissa. Tyylillä hyppivä 10-vuotias on kuin kissaeläin, joka laskeutuu aina jaloilleen. Kuva: Tomi HJokela

Tamperelainen Sporty World oy etsii sopivia tiloja Trampolin Park -liikuntakeskukselle Hämeenlinnasta. Trampolin Park on Tampereella, Jyväskylässä ja Lahdessa toimiva liikuntakeskus. Yrityksen neljäs trampoliinipuisto avautuu syksyllä Turkuun.Laajeneminen ulottunee kohta Hämeenlinnaankin.

Arvio vesiskoottereiden määrästä Suomessa on noussut yli kolminkertaiseksi vuodesta 2004 vuoteen 2016, jolloin vesijettejä oli 8500. Tänä vuonna kesäkuuhun mennessä vesijettejä oli ensirekisteröity jo 485. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Vesijettionnettomuuksien määrä on kasvanut merkittävästi, kun jetit ovat yleistyneet viime vuosina. Silti monelta puuttuu vakuutus.Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan vuonna 2015 vesiskootteri oli osallisena 38 vesiliikenneonnettomuudessa, kun vuonna 2010 tapauksia oli 12.

Alokas Eetu Kinnunen peittää harjoitusmiinan moreeniin. Rynnäkkökivääri lepää pohkeen päällä käyttövalmiina. Kinnunen täytti torstaina 20 vuotta ollessaan leirillä Hätilässä. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Panssariprikaatin heinäkuun saapumiserä viettää parhaillaan ensimmäistä leiriään Hätilässä.250 Parolan huoltopataljoonan alokasta on herännyt aamutuimaan kuuden maissa.