Julkaistu: 17.07.2017 22:34
-
Päivitetty: 25.08.2017 13:26

Tyyne odottaa yhä noutajaa – laivan pakkosiirto vihoviimeinen keino

 • 

Tyynen hinausyritys reilu viikko sitten päättyi Paasikiventien sillan kupeeseen.

 Kuva: Pekka Rautiainen
  Tyynen hinausyritys reilu viikko sitten päättyi Paasikiventien sillan kupeeseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Ravintolalaiva Tyyne ei ole liikahtanut yli viikkoon Paasikiventien sillan kupeesta epäonnisen hinausyrityksen jälkeen.

Kaupunginlakimies Jyri Nuojua sanoo, että pakkokeinoihin ryhdytään vasta, jos Tyynen omistaja osoittautuu haluttomaksi siirtää laivansa.

– Kaikkein edullisin ja nopein ratkaisu on, että hän siirtää laivansa itse. Muut vaihtoehdot vaativat kuulemisia ja hallinnollista käsittelyä. Ne asiat ovat aina hyvin hitaita ja kankeita, Nuojua kertoo.

Hänen viimeisin tietonsa on, että Tyynen omistaja Janne Luukko on lupautunut hinaamaan laivansa pois. Jos mitään ei tapahdu, kaupunki voi pakottaa Luukon siirtämään laivansa teettämisuhalla.

Käytännössä siis kaupunki voi siirrättää laivan ja laskuttaa siitä omistajaa. Nuojua korostaa, että sellaiseen ratkaisuun päätyminen vain hidastaa prosessia.

Tällä hetkellä Tyyne on laittomasti kiinnitetty Paasikiventien rannan metallikaiteeseen. Nuojuan mukaan tarvitaan lisäselvitystä, joutuuko omistaja maksamaan luvattomasta kiinnityksestä.

Vuokrarästejä omistaja ei ainakaan joudu maksamaan. Kaupunki vuokraa Paasikivenrannan satamapaikkoja, mutta voimassa olevaa vuokrasopimusta Tyynen kanssa ei ole.

Alkuperäinen siirtymäaika laivalle oli kaksi viikkoa huutokaupan solmimisen jälkeen. Määräaika on umpeutunut jo kauan sitten.

– Ensin syy oli huonossa säässä, ja sitten hinaajia oli vaikea saada paikalle. Laivaa on kuitenkin yritetty siirtää, joten lupauksiin on tavallaan vastattu, Nuojua perustelee.

Kaupunki ei voi sakottaa määräaikojen noudattamattomuudesta, koska määräaika on ulosottoviraston asettama.

Nuojuan mukaan kaupan purkaminen ei ole realistinen ratkaisu. HÄSA

                                 Kuva: Mia Ylisuutari

Useimmat kansanedustajat käyttävät monia sosiaalisen median kanavia ja viestittävät niissä päivittäin.Muiden kansanedustajien käytös sosiaalisessa mediassa välillä ärsyttää, selviää Lännen Median kyselystä.Puolueiden ohjeistus vaikuttaa kyselyn mukaan ristiriitaiselta. Facebook ja Twitter ovat kansa

Euroopan parlamentti esitti helmikuussa meppien määrän leikkaamista 751:stä 705:een Brexitin jälkeen. Briteiltä vapautuvista 73 paikasta 46 paikkaa jätettäisiin varastoon tulevaa varten, ja loput jaettaisiin aliedustetuille jäsenmaille. Suomelle esitettiin yhtä lisäpaikkaa. Asia siirtyy Eurooppa-neuvoston käsittelyyn, ja lopullinen päätös parlamentin kokoonpanosta seuraavalla kaudella vaatii EU:n päämiesten yksimielistä tukea. Tämän jälkeen parlamentin tulee vielä hyväksyä päätös. Kuva:

EU:n tulevaisuutta varjostaa monta pilveä, joista yksi on Brexit. Britannian tulevasta EU-erosta on käyty jo lukuisia neuvottelukierroksia, ja niiden välissä tehty lukemattomia selvityksiä.Kun tieto neuvotteluista kantautuu Euroopan parlamenttiin, käytävillä supistaan ja pudistellaan päitä.

Euroopan parlamentin täysistuntosali löytyy Strasbourgista massiivisen puisen kuvun sisältä. Parlamentti käy Strasbourgissa vain kerran kuukaudessa järjestettävillä neljän päivän täysistuntoviikoilla. Mepit eivät pidä turhasta matkustelusta, mutta jäsenmailta ei ole saatu yksimielistä päätöstä rumban lopettamisesta. Kuva: Eroopan unioni

"Sirpa jäi jumiin, tulee paikalle asap."Avustajan pikainen sähköposti selittää, miksi europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) on jo parikymmentä minuuttia myöhässä sovitusta.On harvinaisen kylmä ja kuulas helmikuinen iltapäivä Ranskan Strasbourgissa.

 Kuva: Esko Tuovinen

Elävästä tulesta on tullut ylellisyyttä, josta ollaan valmiita myös maksamaan.Metsäkeskuksen metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Olli-Pekka Koisti sanoo, että uusimmissa omakotitaloissa ei ole enää tilaa polttopuiden säilyttämiseen ja puuta ostetaan monta kertaa vuodessa pikkuerä kerrallaan.– Pu

Helsingin yliopiston Lammin biologinen asema aikoo valjastaa levät tehostamaan jätevesien käsittelyä.Alkamassa on tutkimushanke, jossa leviä kasvatetaan luonnonolosuhteissa jääpeitteen alla led-valaistuksen avulla.Hankkeen tavoitteena on luoda uudenlainen menetelmä käsitellä jätevesiä tehostamalla l

Huilisti ja Sibelius-opiston opettaja Eeva Kunnas etsiskeli nuottikirjoja, joita poistomyynnissä oli musiikin lisäksi tällä kerralla paljon tarjolla. Kuva: Tomi Vesaharju

Lastenkirjat olivat houkutelleet 7-vuotiaan Siiri Sirénin yhdessä veljensä Nuutin, 4, ja mummonsa Marianne Sirénin kanssa Hämeenlinnan kaupunginkirjaston poistomyyntiin lauantaina.Kainalossa nuorella neidillä oli muun muassa lapinkoirista kertova kirja.– Haluaisin koiran, mutta mä olen niille allerg