Julkaistu: 17.07.2017 22:34
-
Päivitetty: 25.08.2017 13:26

Tyyne odottaa yhä noutajaa – laivan pakkosiirto vihoviimeinen keino

  • 

Tyynen hinausyritys reilu viikko sitten päättyi Paasikiventien sillan kupeeseen.

 Kuva: Pekka Rautiainen
    Tyynen hinausyritys reilu viikko sitten päättyi Paasikiventien sillan kupeeseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Ravintolalaiva Tyyne ei ole liikahtanut yli viikkoon Paasikiventien sillan kupeesta epäonnisen hinausyrityksen jälkeen.

Kaupunginlakimies Jyri Nuojua sanoo, että pakkokeinoihin ryhdytään vasta, jos Tyynen omistaja osoittautuu haluttomaksi siirtää laivansa.

– Kaikkein edullisin ja nopein ratkaisu on, että hän siirtää laivansa itse. Muut vaihtoehdot vaativat kuulemisia ja hallinnollista käsittelyä. Ne asiat ovat aina hyvin hitaita ja kankeita, Nuojua kertoo.

Hänen viimeisin tietonsa on, että Tyynen omistaja Janne Luukko on lupautunut hinaamaan laivansa pois. Jos mitään ei tapahdu, kaupunki voi pakottaa Luukon siirtämään laivansa teettämisuhalla.

Käytännössä siis kaupunki voi siirrättää laivan ja laskuttaa siitä omistajaa. Nuojua korostaa, että sellaiseen ratkaisuun päätyminen vain hidastaa prosessia.

Tällä hetkellä Tyyne on laittomasti kiinnitetty Paasikiventien rannan metallikaiteeseen. Nuojuan mukaan tarvitaan lisäselvitystä, joutuuko omistaja maksamaan luvattomasta kiinnityksestä.

Vuokrarästejä omistaja ei ainakaan joudu maksamaan. Kaupunki vuokraa Paasikivenrannan satamapaikkoja, mutta voimassa olevaa vuokrasopimusta Tyynen kanssa ei ole.

Alkuperäinen siirtymäaika laivalle oli kaksi viikkoa huutokaupan solmimisen jälkeen. Määräaika on umpeutunut jo kauan sitten.

– Ensin syy oli huonossa säässä, ja sitten hinaajia oli vaikea saada paikalle. Laivaa on kuitenkin yritetty siirtää, joten lupauksiin on tavallaan vastattu, Nuojua perustelee.

Kaupunki ei voi sakottaa määräaikojen noudattamattomuudesta, koska määräaika on ulosottoviraston asettama.

Nuojuan mukaan kaupan purkaminen ei ole realistinen ratkaisu. HÄSA

Turvakodin johtaja Maria Svetloff ja toiminnanjohtaja Sini Stolt kertovat, että palvelulle on ollut kysyntää Hämeenlinnassa. Kuva: Esko Tuovinen

Henkisen ja fyysisen väkivallan uhrit voivat jatkossa hakea apua Hämeenlinnan turvakodista.Turvakoti avaa ovensa asiakkaille Hattelmalantie 25:n neljännessä kerroksessa keskiviikkona.– Kun marraskuussa tuli tieto turvakodin rahoituksesta, olemme saaneet jatkuvasti kyselyitä siitä, milloin tämä aukea

Yllätä ikuinen virta sai kantaesityksensä Iittalan musiikkijuhlilla. Ooppera juhlistaa Toivo Kuulaa (1883–1918), jonka kansalaissodan loppuvaiheisiin ajoittuneesta kuolemasta on nyt kulunut 100 vuotta.Kuula oli suomalaisen romantiikan tärkeimpiä säveltäjiä, yksi Sibeliuksen harvoista oppilaista.

Hämeenlinnan kaupunki on saanut 20 000 euroa avustusta hankkeelleen Bunkkeri 2.0 - Media- ja teknologiakasvatusta nuorilta nuorille.Avustuksen myönsi Etelä-Suomen aluehallintovirasto.Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi yhteensä 395 000 euroa avustusta kaikkiaan 17:lle nuorten tieto- ja neuvontat

Nosto-automaatteja valmistavan Nokas CMS oy:n kehitysjohtaja Risto Lepo syyttää Otto-automaatteja hallinnoivaa Automatiaa edelleen kiusanteosta.Asiakkaat, joilla on Visa-maksukortti, eivät voi vieläkään nähdä pankkitilinsä saldotietoja käyttäessään Nosto-automaattia.

Esimerkiksi Evolla on paljon nykyistäkin enemmän luontomatkailupotentiaalia. Kuva: Jani Suhonen

Kaupunginvaltuutettu Pekka Arvion (kok.) matkailun nostamiseksi Hämeenlinnan uudeksi elinvoimaveturiksi on edennyt jo käytännön ehdotuksiksi.Kaupunginhallitus linjasi maanantaina, että Hämeenlinna pyrkii seudullisesti nostamaan matkailuaan nykytilanteesta.Sitä varten on luotu ohjelmakokonaisuus, jot

Forssassa on jo pitkään järjestetty vuosittaiset mykkäelokuvafestivaalit. Jatkossa kaupungin toivotaan houkuttelevan myös tämän vuosituhannen elokuvantekijöitä. Kuva: Marko Kullanen, ark.

Forssassa pilotoidaan tänä kesänä Film Office -hanke.Hankkeen tarkoitus on luoda organisaatio, joka pystyy tuottamaan palveluja erilaisille TV-sarjojen ja elokuvien kuvausryhmille ja toimimaan linkkinä paikallisten palveluntarjoajien ja tuotantoyhtiöiden välillä.Hankkeen toteutusaika on kesäkuun alu