Julkaistu: 20.08.2017 20:43
-
Päivitetty: 21.08.2017 06:47

Ahveniston juhlakisa houkutteli moottoriradalle paljon yleisöä ja kilpailijoita - katso kuvia!

  • Kuva: Tomi Vesaharju
    Kuva: Tomi Vesaharju

Kun Historic Grand Racen varikkoalueella tiedustelee, miksi Ahvenistolla oli viikonloppuna yli 200 kilpuria ja yleisössäkin noin 5 000 katsojaa, vastaus on yksinkertainen.

- Vanhat autot. Se on se ykkösjuttu tässä hommassa, Ahveniston tapahtuman organisaation puheenjohtaja Marko Sinivuori selvittää.

Ahveniston moottoriradalla 27. kertaa järjestetty tapahtuma on Suomessa yksi suurimmista rata-autokisoista. Sille vetää vertoja lähinnä Seinäjoen Vauhtiajot. 

Keskimäärin Historic Grand Racen kilpailuissa on mukana noin 140 autoa. Ahveniston juhlakisaan autoja saapui vielä enemmän, sillä osa kuskeista halusi ajaa vain juuri tämän kilpailun.

Historialliset rata-autot eivät Suomessa kiinnosta vain vanhempaa väkeä, vaan nuoria harrastajia tulee jatkuvasti lisää. Toisin on esimerkiksi Ruotsissa, vaikka siellä historic-kulttuuri on vielä isompaa. 

Katso kuvia viikonlopun kisoista - klikkaa tästä!

Sensible 4:n robottiauto Renault Twizy kulkee sähköllä. Siihen on asennettu muun muassa kamera-, tutka- ja laserteknologiaa. Kuva: Sensible 4 oy

Ensi vuoden elo-syyskuussa Hämeenlinnan rautatieasemalta keskustaan matkaava pääsee halutessaan taittamaan matkansa koematkustajana ilmaiseksi robottiautolla. Pilottikokeilussa liikennöimässä on kahden viikon ajan kaksi sähköllä kulkevaa Renault Twizya.

Säästöpankki-areenassa eli kansan suussa Pullerihallissa on nyt joustava ja hajuton uusi jalkapallonurmi.Mihin kunnostuksen yhteydessä katosivat jalkapallohallin katsomot, Hämeenlinnan Liikuntahallien toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä?– Ne otettiin pois, jotta saimme kentän rakennettua.

Markku Näreneva ja Tiina Väisänen esittelivät Hämeenlinnan Mehiläisen Oma lääkärisi -terveysaseman tiloja keskiviikkona. Mehiläisellä on nyt neljä valinnanvapauskokeilua varten perustettua toimipistettä. Kuva: Riku Hasari

Lääkäriaikojen saatavuus on ylivoimaisesti yleisin syy, jonka vuoksi hämeenlinnalaiset ovat siirtyneet yksityisen palvelutuottajan asiakkaaksi.Hämeenlinnan Jukolan ja Lammi-Tuuloksen terveysasemien asukkaat, eli noin 18 000 kaupunkilaista, ovat mukana parhaillaan käynnissä olevassa sote-uudistuksen

Kaurialan koulun tontilta puretaan kuvassa näkyvän koulun päärakennuksen lisäksi käsitöiden ja kouluviraston rakennukset. Kuva: Pekka Rautiainen

Sisäilmaongelmien vuoksi keväällä 2015 suljetun Kaurialan koulun purkutyöt alkavat alkukesällä 2018.– Saimme purkamiseen rahat kaupungin budjetissa. Töihin on varattu 300 000–400 000 euroa. Kilpailutamme purku-urakan.