Julkaistu: 31.08.2017 08:50
-
Päivitetty: 01.09.2017 07:15

Autiotalo paloi Aulangontiellä

  • Talo tuhoutui tulipalossa täysin. Kuva: Lukijan kuva
    Talo tuhoutui tulipalossa täysin. Kuva: Lukijan kuva
  • Pelastuslaitos sammutti kyteviä raunioita aamupäivällä. KUVA: ESko Tuovinen
    Pelastuslaitos sammutti kyteviä raunioita aamupäivällä. KUVA: ESko Tuovinen

Aulangontien varressa Katajistontiellä sijaitseva puutalo paloi keskiviikon ja torstain välisenä yönä kivijalkaan asti.

Pelastuslaitos sai hälytyksen aamukolmen aikaan, kun rakennus oli jo ilmiliekeissä. Liikenne oli aamulla muutaman tunnin ajan ohjattu palopaikan kohdalla kiertoreitille.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Markus Majuri kertoi, että palo vaikuttaa sytytetyltä.

– Talosta on katkaistu sähkötkin jo kauan aikaa sitten.

 

Rakennus ei ollut suojeltu. 1930-luvun lopulla rakennettu talo oli ollut pitkään tyhjillään.

Alueelle valmisteltiin asemakaavan muutosta 2000-luvun alussa, jonka yhteydessä palanut talo ja ympäröivät Katajiston alueen rakennukset olisi todennäköisesti suojeltu.

– Kaavoitus ei ole kuitenkaan edennyt, kaavasuunnittelija Marja Suutari kertoo. HÄSA

 

Artikkelia muokattu 31.8.2017: Päivitetty liikenteenohjauksen tilanne palopaikalla. Klo 15.15 korjattu talon rakennusaika. Talo on rakennettu 1930-luvun lopulla, ei 1920-luvulla.

Sensible 4:n robottiauto Renault Twizy kulkee sähköllä. Siihen on asennettu muun muassa kamera-, tutka- ja laserteknologiaa. Kuva: Sensible 4 oy

Ensi vuoden elo-syyskuussa Hämeenlinnan rautatieasemalta keskustaan matkaava pääsee halutessaan taittamaan matkansa koematkustajana ilmaiseksi robottiautolla. Pilottikokeilussa liikennöimässä on kahden viikon ajan kaksi sähköllä kulkevaa Renault Twizya.

Säästöpankki-areenassa eli kansan suussa Pullerihallissa on nyt joustava ja hajuton uusi jalkapallonurmi.Mihin kunnostuksen yhteydessä katosivat jalkapallohallin katsomot, Hämeenlinnan Liikuntahallien toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä?– Ne otettiin pois, jotta saimme kentän rakennettua.

Markku Näreneva ja Tiina Väisänen esittelivät Hämeenlinnan Mehiläisen Oma lääkärisi -terveysaseman tiloja keskiviikkona. Mehiläisellä on nyt neljä valinnanvapauskokeilua varten perustettua toimipistettä. Kuva: Riku Hasari

Lääkäriaikojen saatavuus on ylivoimaisesti yleisin syy, jonka vuoksi hämeenlinnalaiset ovat siirtyneet yksityisen palvelutuottajan asiakkaaksi.Hämeenlinnan Jukolan ja Lammi-Tuuloksen terveysasemien asukkaat, eli noin 18 000 kaupunkilaista, ovat mukana parhaillaan käynnissä olevassa sote-uudistuksen

Kaurialan koulun tontilta puretaan kuvassa näkyvän koulun päärakennuksen lisäksi käsitöiden ja kouluviraston rakennukset. Kuva: Pekka Rautiainen

Sisäilmaongelmien vuoksi keväällä 2015 suljetun Kaurialan koulun purkutyöt alkavat alkukesällä 2018.– Saimme purkamiseen rahat kaupungin budjetissa. Töihin on varattu 300 000–400 000 euroa. Kilpailutamme purku-urakan.