Julkaistu: 13.09.2017 09:43

50 vuotta sitten: Tarmo varmisti sarjapaikkansa

Lahden Pallo oli parempi joukkue kuin Tarmo eilen Kaurialassa suoritetussa maakuntasarjan jalkapallo-ottelussa. 

Onni myötäili kuitenkin kotijoukkueelle loppuminuuteilla ja lahtelaiset saivat palata kotiinsa pisteittä. 

Loppunumerot olivat 2-1 ja puoliajalla vieraat olivat 1-0 etulyöntiasemissa. Martti Pohjola tuomitsi.

40 minuutin pelin jälkeen Lahden Pallon Rahikainen vei seuransa johtoon ja sen jälkeen saatiin odottaa melkein toinen mokoma ajast'aikaa ennen kuin tarmolaiset tasoittivat rankkarista, jonka ampui perille Matti Tie. 

Kahdeksan minuuttia ennen pelin loppumista laukoi Pasi Vuorinen vasemmalta komeasti voittomaalin, johon vieraiden painostus tyrehtyi.

Kirkkojen kieltokirje Yleisradiolle
Kirkkojen ja seurakuntien saarnaajat eivät tule esiintymään Yleisradion hartausohjelmissa eikä jumalanpalveluksissa, mikäli radion ja television sananjulistus saatetaan ennakkotarkastuksen kohteeksi. 

Kirjelmä asiasta jätettiin Yleisradion hallintoneuvostolle maanantaina. Sen ovat allekirjoittaneet luterilaisen ja ortodoksisen kirkon arkkipiispat sekä vapaiden kirkkojen ja seurakuntien radiotoimikunnan puheenjohtaja.

Lisäksi arkkipiispa Martti Simojoki on antanut julkisuuteen henkilökohtaisen lausuntonsa. Siinä hän toteaa, että ennakkosensuuri on mahdottomuus.

- Jos se toteutettaisiin, se merkitsisi sitä, että meillä olisi Yleisradion valvonnan alainen kirkko. Kirkolla ei tässä asiassa ole valinnanvaraa,sanoo arkkipiispa Simojoki.

Keskiviikkona syyskuun 13. pnä 1967

                                 Kuva: Mia Ylisuutari

Useimmat kansanedustajat käyttävät monia sosiaalisen median kanavia ja viestittävät niissä päivittäin.Muiden kansanedustajien käytös sosiaalisessa mediassa välillä ärsyttää, selviää Lännen Median kyselystä.Puolueiden ohjeistus vaikuttaa kyselyn mukaan ristiriitaiselta. Facebook ja Twitter ovat kansa

Euroopan parlamentti esitti helmikuussa meppien määrän leikkaamista 751:stä 705:een Brexitin jälkeen. Briteiltä vapautuvista 73 paikasta 46 paikkaa jätettäisiin varastoon tulevaa varten, ja loput jaettaisiin aliedustetuille jäsenmaille. Suomelle esitettiin yhtä lisäpaikkaa. Asia siirtyy Eurooppa-neuvoston käsittelyyn, ja lopullinen päätös parlamentin kokoonpanosta seuraavalla kaudella vaatii EU:n päämiesten yksimielistä tukea. Tämän jälkeen parlamentin tulee vielä hyväksyä päätös. Kuva:

EU:n tulevaisuutta varjostaa monta pilveä, joista yksi on Brexit. Britannian tulevasta EU-erosta on käyty jo lukuisia neuvottelukierroksia, ja niiden välissä tehty lukemattomia selvityksiä.Kun tieto neuvotteluista kantautuu Euroopan parlamenttiin, käytävillä supistaan ja pudistellaan päitä.

Euroopan parlamentin täysistuntosali löytyy Strasbourgista massiivisen puisen kuvun sisältä. Parlamentti käy Strasbourgissa vain kerran kuukaudessa järjestettävillä neljän päivän täysistuntoviikoilla. Mepit eivät pidä turhasta matkustelusta, mutta jäsenmailta ei ole saatu yksimielistä päätöstä rumban lopettamisesta. Kuva: Eroopan unioni

"Sirpa jäi jumiin, tulee paikalle asap."Avustajan pikainen sähköposti selittää, miksi europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) on jo parikymmentä minuuttia myöhässä sovitusta.On harvinaisen kylmä ja kuulas helmikuinen iltapäivä Ranskan Strasbourgissa.

 Kuva: Esko Tuovinen

Elävästä tulesta on tullut ylellisyyttä, josta ollaan valmiita myös maksamaan.Metsäkeskuksen metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Olli-Pekka Koisti sanoo, että uusimmissa omakotitaloissa ei ole enää tilaa polttopuiden säilyttämiseen ja puuta ostetaan monta kertaa vuodessa pikkuerä kerrallaan.– Pu

Helsingin yliopiston Lammin biologinen asema aikoo valjastaa levät tehostamaan jätevesien käsittelyä.Alkamassa on tutkimushanke, jossa leviä kasvatetaan luonnonolosuhteissa jääpeitteen alla led-valaistuksen avulla.Hankkeen tavoitteena on luoda uudenlainen menetelmä käsitellä jätevesiä tehostamalla l

Huilisti ja Sibelius-opiston opettaja Eeva Kunnas etsiskeli nuottikirjoja, joita poistomyynnissä oli musiikin lisäksi tällä kerralla paljon tarjolla. Kuva: Tomi Vesaharju

Lastenkirjat olivat houkutelleet 7-vuotiaan Siiri Sirénin yhdessä veljensä Nuutin, 4, ja mummonsa Marianne Sirénin kanssa Hämeenlinnan kaupunginkirjaston poistomyyntiin lauantaina.Kainalossa nuorella neidillä oli muun muassa lapinkoirista kertova kirja.– Haluaisin koiran, mutta mä olen niille allerg