Julkaistu: 13.09.2017 09:43

50 vuotta sitten: Tarmo varmisti sarjapaikkansa

Lahden Pallo oli parempi joukkue kuin Tarmo eilen Kaurialassa suoritetussa maakuntasarjan jalkapallo-ottelussa. 

Onni myötäili kuitenkin kotijoukkueelle loppuminuuteilla ja lahtelaiset saivat palata kotiinsa pisteittä. 

Loppunumerot olivat 2-1 ja puoliajalla vieraat olivat 1-0 etulyöntiasemissa. Martti Pohjola tuomitsi.

40 minuutin pelin jälkeen Lahden Pallon Rahikainen vei seuransa johtoon ja sen jälkeen saatiin odottaa melkein toinen mokoma ajast'aikaa ennen kuin tarmolaiset tasoittivat rankkarista, jonka ampui perille Matti Tie. 

Kahdeksan minuuttia ennen pelin loppumista laukoi Pasi Vuorinen vasemmalta komeasti voittomaalin, johon vieraiden painostus tyrehtyi.

Kirkkojen kieltokirje Yleisradiolle
Kirkkojen ja seurakuntien saarnaajat eivät tule esiintymään Yleisradion hartausohjelmissa eikä jumalanpalveluksissa, mikäli radion ja television sananjulistus saatetaan ennakkotarkastuksen kohteeksi. 

Kirjelmä asiasta jätettiin Yleisradion hallintoneuvostolle maanantaina. Sen ovat allekirjoittaneet luterilaisen ja ortodoksisen kirkon arkkipiispat sekä vapaiden kirkkojen ja seurakuntien radiotoimikunnan puheenjohtaja.

Lisäksi arkkipiispa Martti Simojoki on antanut julkisuuteen henkilökohtaisen lausuntonsa. Siinä hän toteaa, että ennakkosensuuri on mahdottomuus.

- Jos se toteutettaisiin, se merkitsisi sitä, että meillä olisi Yleisradion valvonnan alainen kirkko. Kirkolla ei tässä asiassa ole valinnanvaraa,sanoo arkkipiispa Simojoki.

Keskiviikkona syyskuun 13. pnä 1967

Sensible 4:n robottiauto Renault Twizy kulkee sähköllä. Siihen on asennettu muun muassa kamera-, tutka- ja laserteknologiaa. Kuva: Sensible 4 oy

Ensi vuoden elo-syyskuussa Hämeenlinnan rautatieasemalta keskustaan matkaava pääsee halutessaan taittamaan matkansa koematkustajana ilmaiseksi robottiautolla. Pilottikokeilussa liikennöimässä on kahden viikon ajan kaksi sähköllä kulkevaa Renault Twizya.

Säästöpankki-areenassa eli kansan suussa Pullerihallissa on nyt joustava ja hajuton uusi jalkapallonurmi.Mihin kunnostuksen yhteydessä katosivat jalkapallohallin katsomot, Hämeenlinnan Liikuntahallien toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä?– Ne otettiin pois, jotta saimme kentän rakennettua.

Markku Näreneva ja Tiina Väisänen esittelivät Hämeenlinnan Mehiläisen Oma lääkärisi -terveysaseman tiloja keskiviikkona. Mehiläisellä on nyt neljä valinnanvapauskokeilua varten perustettua toimipistettä. Kuva: Riku Hasari

Lääkäriaikojen saatavuus on ylivoimaisesti yleisin syy, jonka vuoksi hämeenlinnalaiset ovat siirtyneet yksityisen palvelutuottajan asiakkaaksi.Hämeenlinnan Jukolan ja Lammi-Tuuloksen terveysasemien asukkaat, eli noin 18 000 kaupunkilaista, ovat mukana parhaillaan käynnissä olevassa sote-uudistuksen

Kaurialan koulun tontilta puretaan kuvassa näkyvän koulun päärakennuksen lisäksi käsitöiden ja kouluviraston rakennukset. Kuva: Pekka Rautiainen

Sisäilmaongelmien vuoksi keväällä 2015 suljetun Kaurialan koulun purkutyöt alkavat alkukesällä 2018.– Saimme purkamiseen rahat kaupungin budjetissa. Töihin on varattu 300 000–400 000 euroa. Kilpailutamme purku-urakan.