Julkaistu: 13.09.2017 09:43

50 vuotta sitten: Tarmo varmisti sarjapaikkansa

Lahden Pallo oli parempi joukkue kuin Tarmo eilen Kaurialassa suoritetussa maakuntasarjan jalkapallo-ottelussa. 

Onni myötäili kuitenkin kotijoukkueelle loppuminuuteilla ja lahtelaiset saivat palata kotiinsa pisteittä. 

Loppunumerot olivat 2-1 ja puoliajalla vieraat olivat 1-0 etulyöntiasemissa. Martti Pohjola tuomitsi.

40 minuutin pelin jälkeen Lahden Pallon Rahikainen vei seuransa johtoon ja sen jälkeen saatiin odottaa melkein toinen mokoma ajast'aikaa ennen kuin tarmolaiset tasoittivat rankkarista, jonka ampui perille Matti Tie. 

Kahdeksan minuuttia ennen pelin loppumista laukoi Pasi Vuorinen vasemmalta komeasti voittomaalin, johon vieraiden painostus tyrehtyi.

Kirkkojen kieltokirje Yleisradiolle
Kirkkojen ja seurakuntien saarnaajat eivät tule esiintymään Yleisradion hartausohjelmissa eikä jumalanpalveluksissa, mikäli radion ja television sananjulistus saatetaan ennakkotarkastuksen kohteeksi. 

Kirjelmä asiasta jätettiin Yleisradion hallintoneuvostolle maanantaina. Sen ovat allekirjoittaneet luterilaisen ja ortodoksisen kirkon arkkipiispat sekä vapaiden kirkkojen ja seurakuntien radiotoimikunnan puheenjohtaja.

Lisäksi arkkipiispa Martti Simojoki on antanut julkisuuteen henkilökohtaisen lausuntonsa. Siinä hän toteaa, että ennakkosensuuri on mahdottomuus.

- Jos se toteutettaisiin, se merkitsisi sitä, että meillä olisi Yleisradion valvonnan alainen kirkko. Kirkolla ei tässä asiassa ole valinnanvaraa,sanoo arkkipiispa Simojoki.

Keskiviikkona syyskuun 13. pnä 1967

Urho Kekkosen arkiston verkkosivuilta löytyy noin 5000 valokuvaa arkiston kokoelmasta. Tutkija Janne Ridanpää esitteli viime keskiviikkona Museo Skogsterin museokeskiviikossa arkiston filmikokoelmasta löytyviä lyhytdokumentteja, jotka kertovat presidentti Kekkosen ja neuvostojohtajien vierailuista Suomeen ja Neuvostoliittoon. Kuva: Esko Tuovinen

Kalju ja silmälasit. Jokainen suomalainen tunnistaa presidentti Urho Kekkosen tavaramerkin.– Kekkosesta on tullut eräänlainen pop-ikoni ja kansallisomaisuutta, sanoo Urho Kekkosen arkiston tutkija Janne Ridanpää. Kekkonen jaksaa kiinnostaa vuosikymmenestä toiseen.

Vaikka Johanna Ruhanen joskus nuorempana satunnaisesti saattoi polttaa jonkun tupakan, ei hänelle ole tullut edes mieleen polttaa odottaessaan Linda-tyttöä tai lähipäivinä syntyvää pikkuveikkoa. Riskit ovat liian ilmiselvät. Kuva: Anu Kankaansydän

Raskaana olevista lähes joka kymmenes polttaa tupakkaa koko raskauden ajan. Määrä on pysynyt yli 30 vuotta samana. Nyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitos hakee keinoja vähentää tupakointia.– Useimmat äidit haluavat lopettaa tupakoinnin, mutta se ei ole yksinkertainen asia.

Ilkka Remes tunnetaan taustatyöstään ja salaisista lähteistään, ja niiden tulkinta osana fiktiota on herättänyt keskustelua teosten vastaanotossa. Hän on sisällyttänyt trilleriin vaihtoehtohistoriaa ja kirjoittanut jännitysromaaneja myös nuorille.  Kuva: Milla von Konow

Ilkka Remes pohtii, miten verkon mahdollistama keskustelu ja vihapuhe ilmiönä ovat vaikuttaneet median toimintaan Suomessa. - Tietyistä asioista ei Suomessa haluta sallia julkista keskustelua.Illka Remeksen Horna-sarjan päättävä toimintatrilleri Vapauden risti kuvaa Suomea, jossa Venäjä toteuttaa ps