Julkaistu: 13.09.2017 09:43

50 vuotta sitten: Tarmo varmisti sarjapaikkansa

Lahden Pallo oli parempi joukkue kuin Tarmo eilen Kaurialassa suoritetussa maakuntasarjan jalkapallo-ottelussa. 

Onni myötäili kuitenkin kotijoukkueelle loppuminuuteilla ja lahtelaiset saivat palata kotiinsa pisteittä. 

Loppunumerot olivat 2-1 ja puoliajalla vieraat olivat 1-0 etulyöntiasemissa. Martti Pohjola tuomitsi.

40 minuutin pelin jälkeen Lahden Pallon Rahikainen vei seuransa johtoon ja sen jälkeen saatiin odottaa melkein toinen mokoma ajast'aikaa ennen kuin tarmolaiset tasoittivat rankkarista, jonka ampui perille Matti Tie. 

Kahdeksan minuuttia ennen pelin loppumista laukoi Pasi Vuorinen vasemmalta komeasti voittomaalin, johon vieraiden painostus tyrehtyi.

Kirkkojen kieltokirje Yleisradiolle
Kirkkojen ja seurakuntien saarnaajat eivät tule esiintymään Yleisradion hartausohjelmissa eikä jumalanpalveluksissa, mikäli radion ja television sananjulistus saatetaan ennakkotarkastuksen kohteeksi. 

Kirjelmä asiasta jätettiin Yleisradion hallintoneuvostolle maanantaina. Sen ovat allekirjoittaneet luterilaisen ja ortodoksisen kirkon arkkipiispat sekä vapaiden kirkkojen ja seurakuntien radiotoimikunnan puheenjohtaja.

Lisäksi arkkipiispa Martti Simojoki on antanut julkisuuteen henkilökohtaisen lausuntonsa. Siinä hän toteaa, että ennakkosensuuri on mahdottomuus.

- Jos se toteutettaisiin, se merkitsisi sitä, että meillä olisi Yleisradion valvonnan alainen kirkko. Kirkolla ei tässä asiassa ole valinnanvaraa,sanoo arkkipiispa Simojoki.

Keskiviikkona syyskuun 13. pnä 1967

Emmi Mansikkala ja Henna Holmqvist viihtyivät alkuviikosta Suvirannan terassilla, jota kesäkukat somistavat. Naiset testasivat myös paikan lounaspöydän. Kuva: Esko Tuovinen

– Piti tulla varta vasten testaamaan, kun tämä on jälleen auki, hämeenlinnalainen Emmi Mansikkala ja turenkilainen Henna Holmqvist kertovat hampurilaislautastensa ääreltä.Kesälomalaiset ovat tulleet lounaalle Turengin Suvirantaan, joka toimii kahden kesän tauon jälkeen taas täydellä teholla.Ja mikäs

HPK Liiga pärjäsi viime kaudella taloudellisesti paremmin kuin urheilullisesti.Seura kirjasi tilikaudelta vajaan 169 000 euron tappion, vaikka lippumyynti, ottelujen oheismyynti ja sponsoreiden playoff-bonukset putosivat noin puoli miljoonaa euroa.– HPK:n liigakausi oli huono, HPK Liigan toimitusjoh

Kuvituskuva

Kuluttaja-asiamies on määrännyt huonekaluketju Jysk oy:lle kiellon harhaanjohtavasta tarjousmarkkinoinnista.Jysk ei ole kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan luopunut harhaanjohtavasta tarjousmarkkinoinnista kuluttaja-asiamieheltä saamastaan ohjeistuksesta huolimatta.

Nordean Hämeenlinnan toimipaikan johtaja Hanna Mero ja liiketoimintajohtaja Miikka Salminen sanovat uudistuksen vahvistavan pankin paikallisuutta. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Nordea on muodostanut Hämeenlinnaan toimipaikan, joka toimii aluekeskuksena pankin henkilöasiakkaiden liiketoiminnassa.– Henkilöasiakkaiden pankkiasiat on koottu kokonaisuudeksi.