Julkaistu: 14.09.2017 07:17

Harrastuksesta kasvoi työ

  • Lankapisteen uusi yrittäjä on käsityöläinen kolmannessa polvessa, sillä Jaana Ihamäen isoäiti oli ammatiltaan käsityönopettaja ja äiti ompelija.  Kuva:
    Lankapisteen uusi yrittäjä on käsityöläinen kolmannessa polvessa, sillä Jaana Ihamäen isoäiti oli ammatiltaan käsityönopettaja ja äiti ompelija. Kuva:

Jokioislainen Jaana Ihamäki on ostanut Forssan Kauppakadulla sijaitsevan Lankapisteen yritystoiminnan. Liike avasi yli 20 vuotta sitten Tuula Raikon johdolla, Lankapiste oy puolestaan perustettiin vuonna 2008, jolloin yrittäjäksi siirtyi Virpi Keskinen.

– Olen ollut Lankapisteen vakioasiakas ja lisäksi aina toisinaan myymälässä tuuraamassa molempien yrittäjien aikana. Kun tilaisuus yrityskaupoille tuli ajankohtaiseksi, niin tartuin koukkuun heti, Jaana Ihamäki kertoo.

Monivaiheompelijaksi peruskoulun jälkeen valmistunut Ihamäki on aiemmin työskennellyt myös ravintola-alalla, kaupan alalla ja hoitoalalla.

– Nyt rakkaasta harrastuksesta tuli viimein päätoiminen työ. Oikeastaan työ ei edes tunnu työltä, Ihamäki huokaa.

Lankapisteen tiloista saa nyt myös korjausompelupalvelut, sillä Ihamäki toi mukanaan Janskun Ompelupajan, jonka sivutoimisena yrittäjänä hän on toiminut jo useamman vuoden. Ihamäki tekee ompelimon kautta myös alihankintaa.

Syyskuussa Lankapisteessä alkavat käsityöillat.

– Tuolloin asiakkaat voivat tulla kysymään neuvoja tai ohjeita, vaihtamaan kuulumiset ja tekemään käsitöitä yhdessä, Ihamäki suunnittelee.

Ihamäki organisoi mielellään monenlaisia hyväntekeväisyystempauksia. Hänen aloitteestaan alueella on tehty muun muassa sytomyssyjä ja vauvojen ensipipoja. Tällä erää tarvetta on turvalonkeroille.

– Näitä keskosille virkattuja turvalonkeroita kaivataan nyt myös muistisairaille vanhuksille, Ihamäki mainitsee. HÄSA

Turengin S-marketin mahdollinen siirtäminen nykyiseltä paikaltaan kunnantalon viereiseen puistikkoon herättää edelleen kritiikkiä ja vastustusta.Kunnan edustajille luovutettiin maanantaina hanketta vastustava adressi, jonka oli allekirjoittanut 1 900 henkilöä.Adressissa vaaditaan, että viheralue säi

Kaavamerkinnän muuttaminen ei tuo muutosta Ruutikellarintiellä vallitsevaan käytäntöön. Kaavassa tiealueeksi muuttuvat kapeat suikaleet ovat edelleen tontinomistajien piha-aluetta. Kuva: Pekka Rautiainen

Hätilän I-alueen kaavoituksessa on syntynyt Ruutikellarintien varressa eriskummallinen tilanne, jota korjataan Hätilän II-alueen uuden kaavan yhteydessä.Ongelmana on katualue, joka 1970-luvun kaavassa levennettiin mahdollista joukkoliikennekatua varten, mutta jota ei koskaan toteutettu.

Hämeen poliisi etsii Riihimäellä kadonnutta Leena Pekkarista. Vuonna 1960 syntynyt Pekkarinen poistui Peuranpolulla sijaitsevasta asunnostaan ilmeisesti marraskuun 10. päivänä, eikä hänestä ole sen jälkeen tehty havaintoja.Pekkarinen on alle 160 cm pitkä ja painaa noin 45 kg.

Arkistokuva: Terho Aalto

Sairaanhoitopiiri suunnittelee asiakasmaksujen nostoa lain sallimaan maksimiin ensi vuonna.Taustalla tässä on jäsenkuntien haluttomuus pitää kiinni joitakin vuosia sitten sovitusta talouden tasapainottamisohjelmasta.Maksujen täysimääräinen nosto esimerkiksi poliklinikkamaksun nousua 32,70 eurosta 41