Julkaistu: 15.09.2017 17:08
-
Päivitetty: 18.09.2017 14:09

Taksipysäkkiä ei luvata Goodmanin eteläpäätyyn

Liikennesuunnittelijat ovat yrittäneet sovitella toistamiseen taksin ja invataksin pysähdyspaikkaa kauppakeskus Goodmanin eteläpäätyyn.

Ei kuitenkaan näytä hyvältä, sillä poliisi ja pyöräilijät vastustavat suunnitelmaa antamissaan lausunnoissa.

Hanke sai alkunsa Hannu Kärpäsen (kesk.) viime valtuustolle tekemästä aloitteesta, jonka allekirjoitti 27 valtuutettua eri puolueista.

Liikennesuunnittelijat ja silloinen yhdyskuntalautakunta totesivat jo kerran, ettei taksiparkki mahdu Goodmanin eteläpuolen kevyen liikenteen väylälle.

Yhdyskuntalautakunta kieltäytyi uskomasta ja palautti asian uudelleen valmisteluun.

Tiistaina nykyinen kaupunkirakennelautakunta (kaura) saa eteensä esityksen, että takseille tehtäisiin tasku pyöräilyväylälle. Tällöin pyörät väistäisivät jalkakäytävällä ja jalkaliikenne kauppakeskuksen tontille.

Toinen, järkevämpi vaihtoehto olisi leventää siltaa. Tällöin kuitenkin puhuttaisiin miljoonien eurojen urakasta.

Taskuratkaisua ei pidetä hyvänä, koska kevyt liikenne joutuisi väistämään taksista nousevia, mikä lisää onnettomuuksien mahdollisuuksia. Samoin se, ettei kuljettajan puolelle jäisi tilaa avata ovea turvallisesti.

Esitys kauralle on, ettei Goodmanin eteläpäätyyn tule pysähdyspaikkaa takseille.

Epävirallisesti kevyen liikenteen väylällä näkee päivittäin taksien lisäksi myös jakeluautoja. HÄSA

Kommentit

Eihän siihen VOI tehdä taksipysäköintiä! Asiaa tietämättömät ja osaamattomat ovat jo eri lautakunnissa päättäneet ettei järkiperusteet ole päätösten perusteena. Kuten uusi sairaalan paikka!

En oikeasti kykene ymmärtämään, että miksi sitä eteläpäästä taksipaikkaa ei huomioitu jo suunnitteluvaiheessa. Siinä päässä taloa on vielä apteekki ja Alko, joissa monet piipahtavat nopeasti ja jatkavat sitten mittarilla matkaa.

Sosiaalisessa mediassa operoiva Orjafirmat-sivusto on listannut yli 150 suomalaista yritystä ja muuta työntekijää hakevaa toimijaa julkiselle boikottilistalleen.Pian pari vuotta toimineen sivuston toimintaperiaate on yksinkertainen: sivuston ylläpitäjät julkaisevat löytämiään tai sivuston seuraajien

Moottoriradan uutta vuokrasopimusta käsitellään ensi tiistaina. Viime kesänä radalla ajettiin muun muassa historic-sarjan kilpailu. Kuva: Riku Hasari

Ahveniston moottoriradan vuokrasopimusta uusitaan parhaillaan. Radan nykyinen sopimus päättyy ensi vuonna, mutta uutta viisivuotista sopimusta on valmisteltu jo nyt.– Uusi sopimus on haluttu tehdä hyvissä ajoin, että toiminnanharjoittaja saa varmuuden jatkosta, kertoo sopimusta valmistellut vs.

Yksi suojelurakennuksista on Perttulan kansliarakennus eli päärakennus. Se edustaa Hämeenlinnan ympäristön varhaista huvila-arkkitehtuuria. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Miemalassa sijaitsevat Perttulan entisen keskuslaitoksen ja ammattikoulun vanhat rakennukset aiotaan pitää suojeltuina, vaikka niiden omistus onkin muuttunut.Kyseessä on seitsemän suojelurakennuksen kokonaisuus. Esimerkiksi entinen kansliarakennus rakennettiin alun perin huvilaksi vuonna 1860.