Julkaistu: 15.09.2017 17:08
-
Päivitetty: 18.09.2017 14:09

Taksipysäkkiä ei luvata Goodmanin eteläpäätyyn

Liikennesuunnittelijat ovat yrittäneet sovitella toistamiseen taksin ja invataksin pysähdyspaikkaa kauppakeskus Goodmanin eteläpäätyyn.

Ei kuitenkaan näytä hyvältä, sillä poliisi ja pyöräilijät vastustavat suunnitelmaa antamissaan lausunnoissa.

Hanke sai alkunsa Hannu Kärpäsen (kesk.) viime valtuustolle tekemästä aloitteesta, jonka allekirjoitti 27 valtuutettua eri puolueista.

Liikennesuunnittelijat ja silloinen yhdyskuntalautakunta totesivat jo kerran, ettei taksiparkki mahdu Goodmanin eteläpuolen kevyen liikenteen väylälle.

Yhdyskuntalautakunta kieltäytyi uskomasta ja palautti asian uudelleen valmisteluun.

Tiistaina nykyinen kaupunkirakennelautakunta (kaura) saa eteensä esityksen, että takseille tehtäisiin tasku pyöräilyväylälle. Tällöin pyörät väistäisivät jalkakäytävällä ja jalkaliikenne kauppakeskuksen tontille.

Toinen, järkevämpi vaihtoehto olisi leventää siltaa. Tällöin kuitenkin puhuttaisiin miljoonien eurojen urakasta.

Taskuratkaisua ei pidetä hyvänä, koska kevyt liikenne joutuisi väistämään taksista nousevia, mikä lisää onnettomuuksien mahdollisuuksia. Samoin se, ettei kuljettajan puolelle jäisi tilaa avata ovea turvallisesti.

Esitys kauralle on, ettei Goodmanin eteläpäätyyn tule pysähdyspaikkaa takseille.

Epävirallisesti kevyen liikenteen väylällä näkee päivittäin taksien lisäksi myös jakeluautoja. HÄSA

Kommentit

Eihän siihen VOI tehdä taksipysäköintiä! Asiaa tietämättömät ja osaamattomat ovat jo eri lautakunnissa päättäneet ettei järkiperusteet ole päätösten perusteena. Kuten uusi sairaalan paikka!

En oikeasti kykene ymmärtämään, että miksi sitä eteläpäästä taksipaikkaa ei huomioitu jo suunnitteluvaiheessa. Siinä päässä taloa on vielä apteekki ja Alko, joissa monet piipahtavat nopeasti ja jatkavat sitten mittarilla matkaa.
Omien tunteiden tunnistaminen ja käsitteleminen ei aina ole helppoa, tietää Forssan seudulla toimiva mielen hyvinvointivalmentaja Teija Eloranta. Tunnesyömisestä kärsivän on kuitenkin tunnistettava tunteensa, jos mielii luopua tavastaan.  Kuva: Lassi Puhtimäki

Sellaisina iltoina, kun Maija oli yksin kotona ja luki kirjaa, hänelle tuli kummallisen tyhjä tunne. Ikään kuin jotain puuttuisi.Niitä iltoja varten Maijan kaapissa odotti suklaalevy. Suklaan syöminen täytti tyhjiön ja antoi hetkellisesti hyvän olon.

Parolannummelle saapuneet raskaat panssarihaupitsit ovat vielä Etelä-Korean armeijan väreissä. Yksittäisen vaunun muokkaaminen puolustusvoimien käyttöön kestää parisen kuukautta. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Ensimmäiset kaksi Etelä-Koreasta ostettua K9 Thunder -panssarihaupitsia saapui Parolannummelle viime torstaina. Virallisesti K9FIN Moukariksi nimetty tykistön ykkösnyrkki "suometetaan" Parolannummella toimivan Millog oy:n tiloissa. Koreasta laitteet tulivat tekniikaltaan riisuttuina.

Uuden sairaalan varsinaisiin rakennustöihin ryhdytään vuonna 2020 ja valmista pitäisi olla 2023. Kuva: Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri

Kolmesta yritysryhmittymästä sairaalan rakennuttajaksi eniten pisteitä keräsi vertailussa Skanska Talonrakennus Oy:n, Sweco Talotekniikka Oy:n ja Sweco Rakennetekniikka Oy:n muodostama Hämeen Sydän -ryhmittymä.Sairaanhoitopiirin hallitus valitsi tiistaina sen toteuttamaan uutta Kantasairaalaa allian