Julkaistu: 15.09.2017 17:08
-
Päivitetty: 18.09.2017 14:09

Taksipysäkkiä ei luvata Goodmanin eteläpäätyyn

Liikennesuunnittelijat ovat yrittäneet sovitella toistamiseen taksin ja invataksin pysähdyspaikkaa kauppakeskus Goodmanin eteläpäätyyn.

Ei kuitenkaan näytä hyvältä, sillä poliisi ja pyöräilijät vastustavat suunnitelmaa antamissaan lausunnoissa.

Hanke sai alkunsa Hannu Kärpäsen (kesk.) viime valtuustolle tekemästä aloitteesta, jonka allekirjoitti 27 valtuutettua eri puolueista.

Liikennesuunnittelijat ja silloinen yhdyskuntalautakunta totesivat jo kerran, ettei taksiparkki mahdu Goodmanin eteläpuolen kevyen liikenteen väylälle.

Yhdyskuntalautakunta kieltäytyi uskomasta ja palautti asian uudelleen valmisteluun.

Tiistaina nykyinen kaupunkirakennelautakunta (kaura) saa eteensä esityksen, että takseille tehtäisiin tasku pyöräilyväylälle. Tällöin pyörät väistäisivät jalkakäytävällä ja jalkaliikenne kauppakeskuksen tontille.

Toinen, järkevämpi vaihtoehto olisi leventää siltaa. Tällöin kuitenkin puhuttaisiin miljoonien eurojen urakasta.

Taskuratkaisua ei pidetä hyvänä, koska kevyt liikenne joutuisi väistämään taksista nousevia, mikä lisää onnettomuuksien mahdollisuuksia. Samoin se, ettei kuljettajan puolelle jäisi tilaa avata ovea turvallisesti.

Esitys kauralle on, ettei Goodmanin eteläpäätyyn tule pysähdyspaikkaa takseille.

Epävirallisesti kevyen liikenteen väylällä näkee päivittäin taksien lisäksi myös jakeluautoja. HÄSA

Kommentit

Eihän siihen VOI tehdä taksipysäköintiä! Asiaa tietämättömät ja osaamattomat ovat jo eri lautakunnissa päättäneet ettei järkiperusteet ole päätösten perusteena. Kuten uusi sairaalan paikka!

En oikeasti kykene ymmärtämään, että miksi sitä eteläpäästä taksipaikkaa ei huomioitu jo suunnitteluvaiheessa. Siinä päässä taloa on vielä apteekki ja Alko, joissa monet piipahtavat nopeasti ja jatkavat sitten mittarilla matkaa.
Kantolan tapahtumapuistoon ei vielä ole tiedossa ensi kesäksi megaesiintyjää, joka vetäisi edelliskesien tapaan noin 50 000 kuulijaa. Talviajalle ei varattuna tapahtumia, kerrotaan Linnan Kehitys oy:stä. Hämeenlinnan kaupungilla, Linnan Kehityksellä ja Live Nation Finlandilla on puitesopimus toiminnan järjestämisestä kevääseen 2019 asti. Hämeenlinnan kaupunki omistaa alueen maapohjan ja Linnan Kehitys puistorakenteet. Kuva: Esko Tuovinen

Osana Hämeenlinnan kaupungin konsernirakenteen uudistamista on noussut esiin Kantolan tapahtumapuiston kohtalo.– Konsultin ehdotuksessa todetaan, että kaupungissa on erilaisia kulttuuritoimijoita ja kulttuuripaikkoja, joita voisi mahdollisesti yhdistää, kertoo tapahtumapuiston operoinnista tällä het

Topparoikkapatsaan risteykseen rakennetaan vihdoin kiertoliittymä ensi vuonna. Samalla peruskorjataan myös Pohjoisen rautatiekadun ja Pohjoisen asemakadun kiertoliittymän naapurissa Keskuspuisto, jossa Topparoikkapatsas seisoo.

Lepaan tomaatteja poimitaan kolmesti viikossa, ja ne toimitetaan pääosin Hämeenlinnan seudun kauppoihin samana päivänä poimintalämpöisenä. Keskiviikkona poimintapuuhissa oli Ilmari Aulio. Tomaatteja viljellään HAMK JA HAMI Lepaan oppimisympäristössä.  Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Ilmastonmuutos muuttaa puutarha-alaa jo lähitulevaisuudessa. Vuosikymmenen kuluessa uudenlaiset kasvilajit kasvavat yhä pohjoisempana.– Ei Suomessa kymmenessä vuodessa banaani kasva, mutta uusia lajeja arveltiin tulevan varsinkin hedelmäpuolelle.

Oppilaaksi oton periaatteet muuttuvat jonkin verran Hämeenlinnan peruskouluissa. Taustalla on mm. uusi opetussuunnitelma.Kokonaan uutta on valmistavan opetuksen määrittely. Maahanmuuttajalapset ja -nuoret, joilla ei ole riittävää suomen kielen taitoa, aloittavat koulunsa valmistavassa opetuksessa.

Kiista maahanmuuttajien vastaanottokeskuksena käytetyn lammilaisen Mainiemen tilan vahingoista on kärjistynyt pisteeseen, jossa kiinteistönomistaja kertoo tehneensä rikosilmoituksen Suomen Punaisen Ristin Hämeen piiristä sekä kantelun Maahanmuuttovirastosta.Mainiemen omistavan Juho Nummenmaan mukaan