Julkaistu: 15.09.2017 17:08
-
Päivitetty: 18.09.2017 14:09

Taksipysäkkiä ei luvata Goodmanin eteläpäätyyn

Liikennesuunnittelijat ovat yrittäneet sovitella toistamiseen taksin ja invataksin pysähdyspaikkaa kauppakeskus Goodmanin eteläpäätyyn.

Ei kuitenkaan näytä hyvältä, sillä poliisi ja pyöräilijät vastustavat suunnitelmaa antamissaan lausunnoissa.

Hanke sai alkunsa Hannu Kärpäsen (kesk.) viime valtuustolle tekemästä aloitteesta, jonka allekirjoitti 27 valtuutettua eri puolueista.

Liikennesuunnittelijat ja silloinen yhdyskuntalautakunta totesivat jo kerran, ettei taksiparkki mahdu Goodmanin eteläpuolen kevyen liikenteen väylälle.

Yhdyskuntalautakunta kieltäytyi uskomasta ja palautti asian uudelleen valmisteluun.

Tiistaina nykyinen kaupunkirakennelautakunta (kaura) saa eteensä esityksen, että takseille tehtäisiin tasku pyöräilyväylälle. Tällöin pyörät väistäisivät jalkakäytävällä ja jalkaliikenne kauppakeskuksen tontille.

Toinen, järkevämpi vaihtoehto olisi leventää siltaa. Tällöin kuitenkin puhuttaisiin miljoonien eurojen urakasta.

Taskuratkaisua ei pidetä hyvänä, koska kevyt liikenne joutuisi väistämään taksista nousevia, mikä lisää onnettomuuksien mahdollisuuksia. Samoin se, ettei kuljettajan puolelle jäisi tilaa avata ovea turvallisesti.

Esitys kauralle on, ettei Goodmanin eteläpäätyyn tule pysähdyspaikkaa takseille.

Epävirallisesti kevyen liikenteen väylällä näkee päivittäin taksien lisäksi myös jakeluautoja. HÄSA

Kommentit

Eihän siihen VOI tehdä taksipysäköintiä! Asiaa tietämättömät ja osaamattomat ovat jo eri lautakunnissa päättäneet ettei järkiperusteet ole päätösten perusteena. Kuten uusi sairaalan paikka!

En oikeasti kykene ymmärtämään, että miksi sitä eteläpäästä taksipaikkaa ei huomioitu jo suunnitteluvaiheessa. Siinä päässä taloa on vielä apteekki ja Alko, joissa monet piipahtavat nopeasti ja jatkavat sitten mittarilla matkaa.

Forssa. Amfetamiinin vaikutuksen alaisena ajanut mies jäi poliisille kiinni lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Forssassa Tampereentiellä.Poliisi havaitsi katsastamattoman ja liikennekäytöstä poistetun auton kello yhden aikaan.

Tammela. Päihtyneenä pakettiautoa kuljettanut mies jäi kiinni Tammelassa lauantai-iltana kello kymmenen jälkeen.Forssantiellä kuljettaja ei poliisin käskystä huolimatta pysähtynyt, vaan kiihdytti pakoon Portaan suuntaan.Mies menetti auton hallinnan ja suistui ulos tieltä Tammelantiellä.

                 Oululaisen Kastellin lukion oppilaan Velmeri Ojalan mielestä hänen lukiossaan parasta on hyvät opettajat ja toimivat tilat.                Kuva: Matti Räty

Ylioppilaskirjoitusten perusteella tehdyt lukiolistaukset eivät aina onnistu kertomaan totuudenmukaisesti lukion kirjoittajien tasosta.Lukiot pannaan paremmuusjärjestykseen aina keväisin.Tampereen teknillisen lukion sijoitus on rehtori Helena Tuusan mukaan vääristynyt, koska lukion tuloksiin on lask

Santeri Korvakangas kävi sunnuntaina tankkaamassa Hämeensaaren Shellillä ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Hän arveli polttoaineen hinnan olevan laskussa mutta piti sunnuntaista hintaa korkeana. Kuva: Tomi Vesaharju

Polttoainehintojen nousu jatkuu. Euroopan komission mukaan tuhat litraa 95-oktaanista bensiiniä maksoi Suomessa keskimäärin 1 583 euroa eli litra bensiiniä maksoi 1,58 euroa kesäkuun alkupuolella.Kuukautta aikaisemmin litra samaa bensiiniä maksoi 1,53 euroa.

Ahvenistonjärvellä uimassa käyneet sisarukset Jarno Oksanen, 31, ja Janita Oksanen, 20, nauttivat kesän tuomasta valoisuudesta. Kuva: Tomi Vesaharju

Kesän yltäkylläinen valoisuus saa suomalaiset unettomiksi mutta myös sosiaalisemmiksi ja jopa hedelmällisemmiksi, kertovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkija Timo Partonen ja Oulun yliopiston emeritusprofessori Juhani Leppäluoto.Vaikka valoisuuden huippu saavutetaan kesäpäivänseisauksen aik