Julkaistu: 22.09.2017 22:40
-
Päivitetty: 23.09.2017 09:46

Uudistettu Sibelius-fantasia veti torin täyteen tyytyväisiä ihmisiä - katso kuvia

 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Lea Haakana, Linda Haakana ja 11-vuotias tanssijalupaus Elle Valpio ihastuttivat Sibelius-fantasian yleisöä. Kuva: Pekka Rautiainen
  Lea Haakana, Linda Haakana ja 11-vuotias tanssijalupaus Elle Valpio ihastuttivat Sibelius-fantasian yleisöä. Kuva: Pekka Rautiainen.
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen

Uudistunut Sibelius-fantasia hengästytti perjantaina Hämeenlinnan torille saapuneita kaupunkilaisia. Oli ilmaa halkovia valopylväitä ja torin yllä tuikkivia ja laser-säteitä, joilla tehostettiin esityksen niin klassisia ja rockmaisiakin musiikkiosuuksia kuin kuorolaulua ja tanssia.

Eniten yleisön suosiota keräsivätkin viidakkomaisesti tykyttäneet rumpuosuudet, jotka äityivät kuin leikittelemään pianon kanssa, kumpi laittaa paremmaksi.

- Jazzmaista kisailua! kuului yleisöstä.

Torille saapunut Heikki Löflund kuvaili kahdeksatta kertaa järjestettyä kaupungin klassikkoesitystä sopivasti erilaiseksi.

- Olinkin jo odotellut, koska tämä uudistuu. Nyt fantasia tuntui aiempaa helpommalta, enemmän kansaan menevältä. Ei tunnu yhtä korkeakulttuurilta kuin ennen, Löflund sanoi.

Samoilla linjoilla oli Pasi Vähänen.

- Kävin pari ensimmäistä kertaa katsomassa. Huomasin, että sama toistui. Nyt vaikuttaa erilaiselta.

Vähäsen mielestä on myös huikeaa, kuinka paljon sulassa sovussa soinut klassinen ja uudempi musiikki sai torin täyteen ihmisiä.

Sibelius-fantasia vetosi myös teini-ikäisiin kuuntelijoihin. 

- Rummuista tihkui läpi todella ponteva dubstep-musiikki, 16-vuotias Jere Virtanen analysoi.

Saman ikäinen Leevi Tamminen oli ensimmäistä kertaa tapahtumassa.

- On tähän ainakin panostettu. Jos samalla tyylillä vedetään ensi vuonna, niin varmasti vetää nuorisoa paikalle.

Molemmat lupasivat, että torilla tavataan ensi vuonna.

Pienempiä katsojia kiinnosti musiikkia enemmän väreissä kylpenyt tori ja taivaalla pörrännyt kuvauskopteri eli drone.

Lemmikkejäkin oli saapunut omistajiensa mukana seuraamaan kulttuuria. Ainakin muutama koira lauloi ulvoen musiikin tahdissa.

Tälläkin kertaa Sibelius-fantasia huipentui Finlandiaan.

Löydät lisää kuvia Sibelius-fantasiasta täältä - katso kuvia!

Hämeenlinnan kaupungin tarjoamista vaalimainostelineistä puuttui ainakin vielä torstaina kahden ehdokkaan mainokset. Aukko oli niin Paavo Väyrysen kuin Nils Torvaldsinkin kohdalla. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Hämeenlinnan seudun vaalimainostelineissä on kaksi ammottavaa aukkoa. Presidentinvaaliehdokkaiden rivistöstä puuttuvat kansalaisliikkeen ehdokkaan Paavo Väyrysen ja RKP:n Nils Torvaldsin mainokset.Väyrysen valtakunnallisena kampanjapäällikkönä toimii hämeenlinnalainen Seppo Hauta-aho.

Valtionosuuksien uudelleenmyllääminen vaikuttaa museoihin, teattereihin ja konserttitaloihin. Kuvassa Hämeenlinnan taidemuseo. Kuva: Pekka Rautiainen

Kun kulttuurin valtionosuuksia jaetaan uusiksi, yksi asia pistää silmään: jaettavan rahan määrä ei muutu.Kulttuurin valtionosuustyöryhmä jätti keskiviikkona opetusministeriölle esityksen, jossa järjestelmää myllätään uusiksi.

Kokeilussa Finnairin matkustajat etälähtöselvittivät matkalaukkunsa jo Hämeenlinnan Sokos Hotel Vaakunan lähtöselvitysautomaatissa. Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto

Hämeenlinnassa viime lokakuussa kokeiltu matkatavaroiden etälähtöselvitys on valittu Suomen kasvukäytävä -verkoston vuoden 2017 Kasvukäytäväteoksi.Kokeilussa Finnairin matkustajat etälähtöselvittivät matkalaukkunsa jo Hämeenlinnan Sokos Hotel Vaakunan lähtöselvitysautomaatissa.

Maakaasuhybridiauto paloi poroksi valtatie 3:lla eli moottoritiellä myöhään keskiviikkoiltana. Kuva: Antti Ahonen

Hämeenlinnalaisen kaupunginvaltuutetun Antti Ahosen (kok.) auto paloi poroksi myöhään keskiviikkoiltana kolmostiellä.Kotimatkalla Hämeenlinnan Mieskuoron harjoituksista olleen Ahosen Volkswagen Caddy syttyi arvion mukaan sähkövian vuoksi.  Ahosen auto syttyi palamaan ajon aikana, nopeasti ja yllättä

Keskiviikkona sattui metsätyömaalla harvinainen työtapaturma, jossa loukkaantui vakavasti kaksi metsätyömiestä toistensa raivaussahoista.Onnettomuus tapahtui keskiviikkona iltapäivällä Hämeenlinnan lähistölläPoliisitiedotteen mukaan työmaalla oli töissä useita metsätyömiehiä raivaussahoineen.

Jään pintaan syntynyt reikä aiheutti etsinnät torstaina Hämeenlinnassa, Viipurintien sillan tuntumassa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Jäälle heitetty lumipaakku aiheutti torstaina aamupäivällä aiheettoman vesipelastustehtävän Hämeenlinnan keskustan tuntumassa Vanajavedellä.Ohikulkija oli huomannut Viipurintien sillalta jäässä reiän ja ilmoitti havainnostaan Kanta-Hämeen pelastuslaitokselle.