Julkaistu: 22.09.2017 22:40
-
Päivitetty: 23.09.2017 09:46

Uudistettu Sibelius-fantasia veti torin täyteen tyytyväisiä ihmisiä - katso kuvia

 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Lea Haakana, Linda Haakana ja 11-vuotias tanssijalupaus Elle Valpio ihastuttivat Sibelius-fantasian yleisöä. Kuva: Pekka Rautiainen
  Lea Haakana, Linda Haakana ja 11-vuotias tanssijalupaus Elle Valpio ihastuttivat Sibelius-fantasian yleisöä. Kuva: Pekka Rautiainen.
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen

Uudistunut Sibelius-fantasia hengästytti perjantaina Hämeenlinnan torille saapuneita kaupunkilaisia. Oli ilmaa halkovia valopylväitä ja torin yllä tuikkivia ja laser-säteitä, joilla tehostettiin esityksen niin klassisia ja rockmaisiakin musiikkiosuuksia kuin kuorolaulua ja tanssia.

Eniten yleisön suosiota keräsivätkin viidakkomaisesti tykyttäneet rumpuosuudet, jotka äityivät kuin leikittelemään pianon kanssa, kumpi laittaa paremmaksi.

- Jazzmaista kisailua! kuului yleisöstä.

Torille saapunut Heikki Löflund kuvaili kahdeksatta kertaa järjestettyä kaupungin klassikkoesitystä sopivasti erilaiseksi.

- Olinkin jo odotellut, koska tämä uudistuu. Nyt fantasia tuntui aiempaa helpommalta, enemmän kansaan menevältä. Ei tunnu yhtä korkeakulttuurilta kuin ennen, Löflund sanoi.

Samoilla linjoilla oli Pasi Vähänen.

- Kävin pari ensimmäistä kertaa katsomassa. Huomasin, että sama toistui. Nyt vaikuttaa erilaiselta.

Vähäsen mielestä on myös huikeaa, kuinka paljon sulassa sovussa soinut klassinen ja uudempi musiikki sai torin täyteen ihmisiä.

Sibelius-fantasia vetosi myös teini-ikäisiin kuuntelijoihin. 

- Rummuista tihkui läpi todella ponteva dubstep-musiikki, 16-vuotias Jere Virtanen analysoi.

Saman ikäinen Leevi Tamminen oli ensimmäistä kertaa tapahtumassa.

- On tähän ainakin panostettu. Jos samalla tyylillä vedetään ensi vuonna, niin varmasti vetää nuorisoa paikalle.

Molemmat lupasivat, että torilla tavataan ensi vuonna.

Pienempiä katsojia kiinnosti musiikkia enemmän väreissä kylpenyt tori ja taivaalla pörrännyt kuvauskopteri eli drone.

Lemmikkejäkin oli saapunut omistajiensa mukana seuraamaan kulttuuria. Ainakin muutama koira lauloi ulvoen musiikin tahdissa.

Tälläkin kertaa Sibelius-fantasia huipentui Finlandiaan.

Löydät lisää kuvia Sibelius-fantasiasta täältä - katso kuvia!

 Kuva: Pekka Rautiainen

Kanta-Hämeen keskussairaalan välinehuolto siirtyy tänään uusiin tiloihin.Välinehuoltoa on remontoitu yli puolella miljoonalla eurolla. Nyt osastolla on entistä vähemmän seiniä, tehokkaammat valot, parempi ilmastointi ja neljä uutta 75 000 euron hintaista pesukonetta.

Kaupunginvaltuusto saa piakkoin eteensä esityksen Hämeenlinna-rahaston sääntöjen muutoksesta.Kaupunginhallitus esittää, että rahaston varoja voisi käyttää myös käyttöomaisuuden, käytännössä kiinteistöjen alaskirjauksiin ja niihin mahdollisesti liittyvien purkukustannusten kattamiseen.Hämeenlinna-rah

Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokers soittaa Suistoklubilla keskiviikkona, showtime kello 21.  Kuva: Olli Sulin

Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokers esiintyy Suistoklubilla keskiviikkona 25.10. Rantamäellä itsellään on takana 40 vuotta kitaristin uraa. Bändi, jossa musisoivat kosketinsoittaja Hannu Sorsa, basisti Harri Vainikka ja rumpali Ville Vihonen, on ollut kasassa kymmenen vuotta.

Mari Turunen näyttelee naista, joka päättää tehdä täydellisen rikoksen. Kuva: Harri Hinkka

Tampereen Teatteri: Musta sydänKirjoittanut Ilkka Remes. Sovitus ja ohjaus Tommi Auvinen. Rooleissa mm. Mari Turunen, Tom Lindholm, Elina Rintala ja Arttu Ratinen. Kantaesitys päänäyttämöllä 13.10.Miten turbovauhtia kiitävä trilleri taipuu näyttämölle?

Kaivutyöt ovat aiheuttaneet häiriön kaukolämmön jakeluun Hämeenlinnan Mäkelänkadun teollisuusalueella.Äkillinen häiriö vaikuttaa kaukolämmön ja lämpimän käyttöveden jakeluun ainakin Pietiläntien, Tölkkimäentien ja Takumäentien alueella, sähköverkkoyhtiö Elenia tiedottaa.

Etelä-Hämeessä arvioidaan olevan yli 150 ilvestä. Kuvan eläin jäi auton alle. KUVA: Hämeen Sanomat, arkisto Kuva: POliisi

Suomen riistakeskus on myöntänyt Etelä-Hämeeseen joulukuussa alkavalle pyyntikaudelle 29 lupaa ilveksen kannanhoidolliseen poikkeuspyyntiin. Poikkeusluvat on kohdennettu Luonnonvarakeskuksen (Luke) kirjaamien pentuehavaintojen perusteella tiheimmille ilvesalueille.