Julkaistu: 22.09.2017 22:40
-
Päivitetty: 23.09.2017 09:46

Uudistettu Sibelius-fantasia veti torin täyteen tyytyväisiä ihmisiä - katso kuvia

 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Lea Haakana, Linda Haakana ja 11-vuotias tanssijalupaus Elle Valpio ihastuttivat Sibelius-fantasian yleisöä. Kuva: Pekka Rautiainen
  Lea Haakana, Linda Haakana ja 11-vuotias tanssijalupaus Elle Valpio ihastuttivat Sibelius-fantasian yleisöä. Kuva: Pekka Rautiainen.
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen
 • Kuva: Pekka Rautiainen
  Kuva: Pekka Rautiainen

Uudistunut Sibelius-fantasia hengästytti perjantaina Hämeenlinnan torille saapuneita kaupunkilaisia. Oli ilmaa halkovia valopylväitä ja torin yllä tuikkivia ja laser-säteitä, joilla tehostettiin esityksen niin klassisia ja rockmaisiakin musiikkiosuuksia kuin kuorolaulua ja tanssia.

Eniten yleisön suosiota keräsivätkin viidakkomaisesti tykyttäneet rumpuosuudet, jotka äityivät kuin leikittelemään pianon kanssa, kumpi laittaa paremmaksi.

- Jazzmaista kisailua! kuului yleisöstä.

Torille saapunut Heikki Löflund kuvaili kahdeksatta kertaa järjestettyä kaupungin klassikkoesitystä sopivasti erilaiseksi.

- Olinkin jo odotellut, koska tämä uudistuu. Nyt fantasia tuntui aiempaa helpommalta, enemmän kansaan menevältä. Ei tunnu yhtä korkeakulttuurilta kuin ennen, Löflund sanoi.

Samoilla linjoilla oli Pasi Vähänen.

- Kävin pari ensimmäistä kertaa katsomassa. Huomasin, että sama toistui. Nyt vaikuttaa erilaiselta.

Vähäsen mielestä on myös huikeaa, kuinka paljon sulassa sovussa soinut klassinen ja uudempi musiikki sai torin täyteen ihmisiä.

Sibelius-fantasia vetosi myös teini-ikäisiin kuuntelijoihin. 

- Rummuista tihkui läpi todella ponteva dubstep-musiikki, 16-vuotias Jere Virtanen analysoi.

Saman ikäinen Leevi Tamminen oli ensimmäistä kertaa tapahtumassa.

- On tähän ainakin panostettu. Jos samalla tyylillä vedetään ensi vuonna, niin varmasti vetää nuorisoa paikalle.

Molemmat lupasivat, että torilla tavataan ensi vuonna.

Pienempiä katsojia kiinnosti musiikkia enemmän väreissä kylpenyt tori ja taivaalla pörrännyt kuvauskopteri eli drone.

Lemmikkejäkin oli saapunut omistajiensa mukana seuraamaan kulttuuria. Ainakin muutama koira lauloi ulvoen musiikin tahdissa.

Tälläkin kertaa Sibelius-fantasia huipentui Finlandiaan.

Löydät lisää kuvia Sibelius-fantasiasta täältä - katso kuvia!

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.