Julkaistu: 28.09.2017 04:30
-
Päivitetty: 28.09.2017 08:39

Poliisi etsintäkuulutti Sunny Car Centerin Markku Ritaluoman

  • Markku Ritaluoma toimistossaan vuonna 2014. Kuva: Markku Tanni / HäSa / arkisto
    Markku Ritaluoma toimistossaan vuonna 2014. Kuva: Markku Tanni / HäSa / arkisto

Hämeen poliisi on etsintäkuuluttanut Markku Ritaluoman. Etsintäkuulutus tarkoittaa, että tavattaessa poliisi ottaa Ritaluoman kiinni ja vie kuulusteluihin.

- Etsintäkuulutus on tavanomainen menettely, kun epäiltyä henkilöä ei muuten tavoiteta. Epäilty pyritään ensin saamaan kuulusteluihin kutsuilla ja soittamalla, sanoo Hämeen poliisin rikoskomisario Jari Uotila.

Ritaluoman entiset yhteistyökumppanit, jotka ovat menettäneet rahojaan Sunny Car Centerissä, epäilevät häntä törkeistä petoksista. He ovat tehneet Ritaluomasta rikosilmoituksen poliisille.

- Tutkinta ei ole edennyt, koska Ritaluomaa ei ole tavoitettu, Uotila kertoo.

Kolme käräjillä käynnistyvää oikeudenkäyntiä ovat siviilioikeudenkäyntejä, joihin vastaajien ei tarvitse välttämättä henkilökohtaisesti osallistua. Rikostutkinnassa epäillyn ja rikosoikeudenkäynnissä syytetyn on esiinnyttävä henkilökohtaisesti.

Ritaluoma muutti syksyllä 2014 yhtäkkiä Floridaan, jossa hänellä oli luksusasunto. Sunny Car Centerin tonttikaupan purkamista ja Ritaluoman yhtiöiden konkurssiin saamista vaikeutti, että Ritaluoma ei tahtonut vastaanottaa haasteita.

Ritaluoma myi Floridan asuntonsa viime vuonna. Hänen nykyisestä asuinpaikastaan ei ole varmaa tietoa. HäSa

Kommentit

¨Pari vuotta sitten hämeenlinnan apulaisjohtajalla oli yhteys kyseiseen liikemieheen joka oli viralliselta kaupungilta kateissa, mutta joka piti muuten vaan yhteyttä apulaisjohtajaan? Vai onko oikeusoppineilla iskostunut niin vahva rikoksista epäillyn suojelu että samalla voi unohtaa rikoksista kärsineen (veronmaksaja Hämeenlinna) asian hoitaminen. Pitää kyllä huomauttaa, että veronmaksajat palkkasi maksavat joten toimenpiteitä jottei virkavallan tarvitse vähiä varojaan aiheettomasti kuluttaa. KIITOS.
Omien tunteiden tunnistaminen ja käsitteleminen ei aina ole helppoa, tietää Forssan seudulla toimiva mielen hyvinvointivalmentaja Teija Eloranta. Tunnesyömisestä kärsivän on kuitenkin tunnistettava tunteensa, jos mielii luopua tavastaan.  Kuva: Lassi Puhtimäki

Sellaisina iltoina, kun Maija oli yksin kotona ja luki kirjaa, hänelle tuli kummallisen tyhjä tunne. Ikään kuin jotain puuttuisi.Niitä iltoja varten Maijan kaapissa odotti suklaalevy. Suklaan syöminen täytti tyhjiön ja antoi hetkellisesti hyvän olon.

Parolannummelle saapuneet raskaat panssarihaupitsit ovat vielä Etelä-Korean armeijan väreissä. Yksittäisen vaunun muokkaaminen puolustusvoimien käyttöön kestää parisen kuukautta. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Ensimmäiset kaksi Etelä-Koreasta ostettua K9 Thunder -panssarihaupitsia saapui Parolannummelle viime torstaina. Virallisesti K9FIN Moukariksi nimetty tykistön ykkösnyrkki "suometetaan" Parolannummella toimivan Millog oy:n tiloissa. Koreasta laitteet tulivat tekniikaltaan riisuttuina.

Uuden sairaalan varsinaisiin rakennustöihin ryhdytään vuonna 2020 ja valmista pitäisi olla 2023. Kuva: Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri

Kolmesta yritysryhmittymästä sairaalan rakennuttajaksi eniten pisteitä keräsi vertailussa Skanska Talonrakennus Oy:n, Sweco Talotekniikka Oy:n ja Sweco Rakennetekniikka Oy:n muodostama Hämeen Sydän -ryhmittymä.Sairaanhoitopiirin hallitus valitsi tiistaina sen toteuttamaan uutta Kantasairaalaa allian