Julkaistu: 28.09.2017 04:30
-
Päivitetty: 28.09.2017 08:39

Poliisi etsintäkuulutti Sunny Car Centerin Markku Ritaluoman

  • Markku Ritaluoma toimistossaan vuonna 2014. Kuva: Markku Tanni / HäSa / arkisto
    Markku Ritaluoma toimistossaan vuonna 2014. Kuva: Markku Tanni / HäSa / arkisto

Hämeen poliisi on etsintäkuuluttanut Markku Ritaluoman. Etsintäkuulutus tarkoittaa, että tavattaessa poliisi ottaa Ritaluoman kiinni ja vie kuulusteluihin.

- Etsintäkuulutus on tavanomainen menettely, kun epäiltyä henkilöä ei muuten tavoiteta. Epäilty pyritään ensin saamaan kuulusteluihin kutsuilla ja soittamalla, sanoo Hämeen poliisin rikoskomisario Jari Uotila.

Ritaluoman entiset yhteistyökumppanit, jotka ovat menettäneet rahojaan Sunny Car Centerissä, epäilevät häntä törkeistä petoksista. He ovat tehneet Ritaluomasta rikosilmoituksen poliisille.

- Tutkinta ei ole edennyt, koska Ritaluomaa ei ole tavoitettu, Uotila kertoo.

Kolme käräjillä käynnistyvää oikeudenkäyntiä ovat siviilioikeudenkäyntejä, joihin vastaajien ei tarvitse välttämättä henkilökohtaisesti osallistua. Rikostutkinnassa epäillyn ja rikosoikeudenkäynnissä syytetyn on esiinnyttävä henkilökohtaisesti.

Ritaluoma muutti syksyllä 2014 yhtäkkiä Floridaan, jossa hänellä oli luksusasunto. Sunny Car Centerin tonttikaupan purkamista ja Ritaluoman yhtiöiden konkurssiin saamista vaikeutti, että Ritaluoma ei tahtonut vastaanottaa haasteita.

Ritaluoma myi Floridan asuntonsa viime vuonna. Hänen nykyisestä asuinpaikastaan ei ole varmaa tietoa. HäSa

Kommentit

¨Pari vuotta sitten hämeenlinnan apulaisjohtajalla oli yhteys kyseiseen liikemieheen joka oli viralliselta kaupungilta kateissa, mutta joka piti muuten vaan yhteyttä apulaisjohtajaan? Vai onko oikeusoppineilla iskostunut niin vahva rikoksista epäillyn suojelu että samalla voi unohtaa rikoksista kärsineen (veronmaksaja Hämeenlinna) asian hoitaminen. Pitää kyllä huomauttaa, että veronmaksajat palkkasi maksavat joten toimenpiteitä jottei virkavallan tarvitse vähiä varojaan aiheettomasti kuluttaa. KIITOS.
Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) epäilee, ettei tämänhetkinen sote-esitys läpäisisi edes perustuslakivaliokunnan syyniä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lausuntokierrokselle lähtenyt sote-esitys on pahasti keskeneräinen, ja koko uudistus saattaa vielä kaatua, sanoo kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.).Keskustan ja kokoomuksen poliittisten erimielisyyksien lisäksi pakettia uhkaavat taas kerran perustuslakiongelmat.– Perustuslakivaliokunta saat

 Kuva: Muu

Ei ole tavatonta kuulla nuorten käyttävän sellaisia sanoja kuin lol (lots of laugh, suom. naurettavaa) tai omg (oh my god, suom. voi luoja).Lyhenteet ovat siirtyneet verkosta puhekieleen.– Kieli muuttuu keskenään kommunikoivien kesken. Nykyään koko maailma on sylissä muun muassa netin kautta.

Perjantaina alkuillasta tuli karkasi Kaurialassa sijaitsevan tornitalon toisessa kerroksessa osoitteessa Parolantie 16.Savu oli ehtinyt levitä kahdeksankerroksisen kerrostalon ylimpään kerrokseen, kun Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen palomiehet saapuivat paikalle.