Julkaistu: 28.09.2017 04:30
-
Päivitetty: 28.09.2017 08:39

Poliisi etsintäkuulutti Sunny Car Centerin Markku Ritaluoman

  • Markku Ritaluoma toimistossaan vuonna 2014. Kuva: Markku Tanni / HäSa / arkisto
    Markku Ritaluoma toimistossaan vuonna 2014. Kuva: Markku Tanni / HäSa / arkisto

Hämeen poliisi on etsintäkuuluttanut Markku Ritaluoman. Etsintäkuulutus tarkoittaa, että tavattaessa poliisi ottaa Ritaluoman kiinni ja vie kuulusteluihin.

- Etsintäkuulutus on tavanomainen menettely, kun epäiltyä henkilöä ei muuten tavoiteta. Epäilty pyritään ensin saamaan kuulusteluihin kutsuilla ja soittamalla, sanoo Hämeen poliisin rikoskomisario Jari Uotila.

Ritaluoman entiset yhteistyökumppanit, jotka ovat menettäneet rahojaan Sunny Car Centerissä, epäilevät häntä törkeistä petoksista. He ovat tehneet Ritaluomasta rikosilmoituksen poliisille.

- Tutkinta ei ole edennyt, koska Ritaluomaa ei ole tavoitettu, Uotila kertoo.

Kolme käräjillä käynnistyvää oikeudenkäyntiä ovat siviilioikeudenkäyntejä, joihin vastaajien ei tarvitse välttämättä henkilökohtaisesti osallistua. Rikostutkinnassa epäillyn ja rikosoikeudenkäynnissä syytetyn on esiinnyttävä henkilökohtaisesti.

Ritaluoma muutti syksyllä 2014 yhtäkkiä Floridaan, jossa hänellä oli luksusasunto. Sunny Car Centerin tonttikaupan purkamista ja Ritaluoman yhtiöiden konkurssiin saamista vaikeutti, että Ritaluoma ei tahtonut vastaanottaa haasteita.

Ritaluoma myi Floridan asuntonsa viime vuonna. Hänen nykyisestä asuinpaikastaan ei ole varmaa tietoa. HäSa

Kommentit

¨Pari vuotta sitten hämeenlinnan apulaisjohtajalla oli yhteys kyseiseen liikemieheen joka oli viralliselta kaupungilta kateissa, mutta joka piti muuten vaan yhteyttä apulaisjohtajaan? Vai onko oikeusoppineilla iskostunut niin vahva rikoksista epäillyn suojelu että samalla voi unohtaa rikoksista kärsineen (veronmaksaja Hämeenlinna) asian hoitaminen. Pitää kyllä huomauttaa, että veronmaksajat palkkasi maksavat joten toimenpiteitä jottei virkavallan tarvitse vähiä varojaan aiheettomasti kuluttaa. KIITOS.

Kolmea eri ostajaa venekaupoilla huijannut mies sai torstaina puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa.Forssassa asunut nuori mies oli viime keväänä laatinut suositulle veneiden myyntisivustolle kuvallisen ilmoituksen Buster XL -mallisesta moottoriveneestä

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, Hämeenlinnan Mieskuoron johtaja Anneli Julén ja kuoron puheenjohtaja Heikki Lindroth järjestävät kaupunkilaisille juhlaohjelmaa tammikuulle.    Kuva: Pekka Rautiainen

Vieläkö juhlituttaa? Kun satavuotiaan Suomen h-hetki on onnellisesti takana, voi kalenteria alkaa täyttää uusilla merkkivuosiin liittyvillä tapahtumilla. Hämeenlinnan Mieskuoro sai alkunsa vuonna 1922 perustetusta Kerho kvartetista, joten sen 95-vuotispäivä osui tämän vuoden marraskuulle.

Kuva: Jukka Viitaniemi

Pälkäneentiellä sattuneen peräänajon raivaustyöt hidastavat liikennettä Hämeenlinnan Tiiriössä.Onnettomuuspaikalla, eli Kirstulan kartanon kohdalla, on toistaiseksi vain yksi kaista käytössä.Hälytyskeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman kello yhtä.

Lohen hinta on viimeiset kolme vuotta pysytellyt poikkeuksellisen korkeana. Arkistokuva

Lohen poikkeuksellisen korkea hinta on notkauttanut kalan kulutuksen kasvua Suomessa.Suomen kalamarkkinoilla myydään paljon lohikaloja. Puolet niistä on lohta ja puolet kirjolohta.Lohi tuodaan Norjasta, ja kirjolohesta puolet on kotimaista ja puolet Ruotsissa kasvatettua.