Julkaistu: 28.09.2017 04:30
-
Päivitetty: 28.09.2017 08:39

Poliisi etsintäkuulutti Sunny Car Centerin Markku Ritaluoman

 • Markku Ritaluoma toimistossaan vuonna 2014. Kuva: Markku Tanni / HäSa / arkisto
  Markku Ritaluoma toimistossaan vuonna 2014. Kuva: Markku Tanni / HäSa / arkisto

Hämeen poliisi on etsintäkuuluttanut Markku Ritaluoman. Etsintäkuulutus tarkoittaa, että tavattaessa poliisi ottaa Ritaluoman kiinni ja vie kuulusteluihin.

- Etsintäkuulutus on tavanomainen menettely, kun epäiltyä henkilöä ei muuten tavoiteta. Epäilty pyritään ensin saamaan kuulusteluihin kutsuilla ja soittamalla, sanoo Hämeen poliisin rikoskomisario Jari Uotila.

Ritaluoman entiset yhteistyökumppanit, jotka ovat menettäneet rahojaan Sunny Car Centerissä, epäilevät häntä törkeistä petoksista. He ovat tehneet Ritaluomasta rikosilmoituksen poliisille.

- Tutkinta ei ole edennyt, koska Ritaluomaa ei ole tavoitettu, Uotila kertoo.

Kolme käräjillä käynnistyvää oikeudenkäyntiä ovat siviilioikeudenkäyntejä, joihin vastaajien ei tarvitse välttämättä henkilökohtaisesti osallistua. Rikostutkinnassa epäillyn ja rikosoikeudenkäynnissä syytetyn on esiinnyttävä henkilökohtaisesti.

Ritaluoma muutti syksyllä 2014 yhtäkkiä Floridaan, jossa hänellä oli luksusasunto. Sunny Car Centerin tonttikaupan purkamista ja Ritaluoman yhtiöiden konkurssiin saamista vaikeutti, että Ritaluoma ei tahtonut vastaanottaa haasteita.

Ritaluoma myi Floridan asuntonsa viime vuonna. Hänen nykyisestä asuinpaikastaan ei ole varmaa tietoa. HäSa

Kommentit

¨Pari vuotta sitten hämeenlinnan apulaisjohtajalla oli yhteys kyseiseen liikemieheen joka oli viralliselta kaupungilta kateissa, mutta joka piti muuten vaan yhteyttä apulaisjohtajaan? Vai onko oikeusoppineilla iskostunut niin vahva rikoksista epäillyn suojelu että samalla voi unohtaa rikoksista kärsineen (veronmaksaja Hämeenlinna) asian hoitaminen. Pitää kyllä huomauttaa, että veronmaksajat palkkasi maksavat joten toimenpiteitä jottei virkavallan tarvitse vähiä varojaan aiheettomasti kuluttaa. KIITOS.

Tammela. Päihtyneenä pakettiautoa kuljettanut mies jäi kiinni Tammelassa lauantai-iltana kello kymmenen jälkeen.Forssantiellä kuljettaja ei poliisin käskystä huolimatta pysähtynyt, vaan kiihdytti pakoon Portaan suuntaan.Mies menetti auton hallinnan ja suistui ulos tieltä Tammelantiellä.

                 Oululaisen Kastellin lukion oppilaan Velmeri Ojalan mielestä hänen lukiossaan parasta on hyvät opettajat ja toimivat tilat.                Kuva: Matti Räty

Ylioppilaskirjoitusten perusteella tehdyt lukiolistaukset eivät aina onnistu kertomaan totuudenmukaisesti lukion kirjoittajien tasosta.Lukiot pannaan paremmuusjärjestykseen aina keväisin.Tampereen teknillisen lukion sijoitus on rehtori Helena Tuusan mukaan vääristynyt, koska lukion tuloksiin on lask

Santeri Korvakangas kävi sunnuntaina tankkaamassa Hämeensaaren Shellillä ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Hän arveli polttoaineen hinnan olevan laskussa mutta piti sunnuntaista hintaa korkeana. Kuva: Tomi Vesaharju

Polttoainehintojen nousu jatkuu. Euroopan komission mukaan tuhat litraa 95-oktaanista bensiiniä maksoi Suomessa keskimäärin 1 583 euroa eli litra bensiiniä maksoi 1,58 euroa kesäkuun alkupuolella.Kuukautta aikaisemmin litra samaa bensiiniä maksoi 1,53 euroa.

Ahvenistonjärvellä uimassa käyneet sisarukset Jarno Oksanen, 31, ja Janita Oksanen, 20, nauttivat kesän tuomasta valoisuudesta. Kuva: Tomi Vesaharju

Kesän yltäkylläinen valoisuus saa suomalaiset unettomiksi mutta myös sosiaalisemmiksi ja jopa hedelmällisemmiksi, kertovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkija Timo Partonen ja Oulun yliopiston emeritusprofessori Juhani Leppäluoto.Vaikka valoisuuden huippu saavutetaan kesäpäivänseisauksen aik