Julkaistu: 07.10.2017 04:00

50 vuotta sitten: Nuorten sanomat: Lisää hämeenlinnalaista musiikkia

Irwin Goodman: Ryysyranta / Muutakin on kierretty kuin tahkoa. Antti Irwinen on päässyt pannasta radiossa. Silti hän ei ole ole muuttanut aihepiiriään - ehkä pykäliä on löyhennetty. Ryysyrannassa kaikuvat tunnetun kansanlaulun "Olet maamme armahin..." sanat todistamassa, että Suomessa ollaan ja siitä lauletaan. Sävelmät hyviä, sanat hyviä, siis kokonaisuus on hyvä.

Kai Hyttinen: Isabel / Ei tule toista kertaa. Kain yrityksestä Juha Vainion sanoista huolimatta jälki vaisu, valitettavasti. Kailla kun on mahdollisuuksia parempaankin, jos hänelle annetaan mahdollisuus. Myös Aarno Raninen on mukana kuvassa ja jälkipuolen edes vähän menemään. Isabel on, kuten voi arvata, etelämaalainen tuote, jollaiset eivät täällä onnistu.

Moottoritien valaistus ja aita tarpeellisia - mutta kuka ne maksaa?
Eräitten teitten ja risteysten valaisemisesta ei näytä Hämeenlinnassa tulevan mitään, koska TVL ja kaupunki eivät pääse yksimielisyyteen siitä, kumman nämä työt olisi tehtävä.

Valaistuksen rakentamisen on todettu lisäävän liikenneturvallisuutta moottoritiellä, mutta koska yleisten teiden valaistusta ei ole järjestetty valtion toimesta, olisi Hämeenlinnan tiedusteltava asiaa suoraan tie- ja vesirakennushallitukselta.

Karkkilan rautatie puretaan
Juna ajoi viimeisen kerran Hyvinkään-Karkkilan rautatiellä perjantaina. Kymin Osakeyhtiön omistaman 45 km:n pituisen radan purkaminen aloitetaan ensi viikolla.

Vuonna 1911 valmistuneen radan purkamiseen on syynä sen kannattamattomuus.

Lauantaina lokakuun 7. pnä 1967

Sosiaalisessa mediassa operoiva Orjafirmat-sivusto on listannut yli 150 suomalaista yritystä ja muuta työntekijää hakevaa toimijaa julkiselle boikottilistalleen.Pian pari vuotta toimineen sivuston toimintaperiaate on yksinkertainen: sivuston ylläpitäjät julkaisevat löytämiään tai sivuston seuraajien

Moottoriradan uutta vuokrasopimusta käsitellään ensi tiistaina. Viime kesänä radalla ajettiin muun muassa historic-sarjan kilpailu. Kuva: Riku Hasari

Ahveniston moottoriradan vuokrasopimusta uusitaan parhaillaan. Radan nykyinen sopimus päättyy ensi vuonna, mutta uutta viisivuotista sopimusta on valmisteltu jo nyt.– Uusi sopimus on haluttu tehdä hyvissä ajoin, että toiminnanharjoittaja saa varmuuden jatkosta, kertoo sopimusta valmistellut vs.

Yksi suojelurakennuksista on Perttulan kansliarakennus eli päärakennus. Se edustaa Hämeenlinnan ympäristön varhaista huvila-arkkitehtuuria. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Miemalassa sijaitsevat Perttulan entisen keskuslaitoksen ja ammattikoulun vanhat rakennukset aiotaan pitää suojeltuina, vaikka niiden omistus onkin muuttunut.Kyseessä on seitsemän suojelurakennuksen kokonaisuus. Esimerkiksi entinen kansliarakennus rakennettiin alun perin huvilaksi vuonna 1860.