Julkaistu: 07.10.2017 04:00

50 vuotta sitten: Nuorten sanomat: Lisää hämeenlinnalaista musiikkia

Irwin Goodman: Ryysyranta / Muutakin on kierretty kuin tahkoa. Antti Irwinen on päässyt pannasta radiossa. Silti hän ei ole ole muuttanut aihepiiriään - ehkä pykäliä on löyhennetty. Ryysyrannassa kaikuvat tunnetun kansanlaulun "Olet maamme armahin..." sanat todistamassa, että Suomessa ollaan ja siitä lauletaan. Sävelmät hyviä, sanat hyviä, siis kokonaisuus on hyvä.

Kai Hyttinen: Isabel / Ei tule toista kertaa. Kain yrityksestä Juha Vainion sanoista huolimatta jälki vaisu, valitettavasti. Kailla kun on mahdollisuuksia parempaankin, jos hänelle annetaan mahdollisuus. Myös Aarno Raninen on mukana kuvassa ja jälkipuolen edes vähän menemään. Isabel on, kuten voi arvata, etelämaalainen tuote, jollaiset eivät täällä onnistu.

Moottoritien valaistus ja aita tarpeellisia - mutta kuka ne maksaa?
Eräitten teitten ja risteysten valaisemisesta ei näytä Hämeenlinnassa tulevan mitään, koska TVL ja kaupunki eivät pääse yksimielisyyteen siitä, kumman nämä työt olisi tehtävä.

Valaistuksen rakentamisen on todettu lisäävän liikenneturvallisuutta moottoritiellä, mutta koska yleisten teiden valaistusta ei ole järjestetty valtion toimesta, olisi Hämeenlinnan tiedusteltava asiaa suoraan tie- ja vesirakennushallitukselta.

Karkkilan rautatie puretaan
Juna ajoi viimeisen kerran Hyvinkään-Karkkilan rautatiellä perjantaina. Kymin Osakeyhtiön omistaman 45 km:n pituisen radan purkaminen aloitetaan ensi viikolla.

Vuonna 1911 valmistuneen radan purkamiseen on syynä sen kannattamattomuus.

Lauantaina lokakuun 7. pnä 1967

Forssa. Amfetamiinin vaikutuksen alaisena ajanut mies jäi poliisille kiinni lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Forssassa Tampereentiellä.Poliisi havaitsi katsastamattoman ja liikennekäytöstä poistetun auton kello yhden aikaan.

Tammela. Päihtyneenä pakettiautoa kuljettanut mies jäi kiinni Tammelassa lauantai-iltana kello kymmenen jälkeen.Forssantiellä kuljettaja ei poliisin käskystä huolimatta pysähtynyt, vaan kiihdytti pakoon Portaan suuntaan.Mies menetti auton hallinnan ja suistui ulos tieltä Tammelantiellä.

                 Oululaisen Kastellin lukion oppilaan Velmeri Ojalan mielestä hänen lukiossaan parasta on hyvät opettajat ja toimivat tilat.                Kuva: Matti Räty

Ylioppilaskirjoitusten perusteella tehdyt lukiolistaukset eivät aina onnistu kertomaan totuudenmukaisesti lukion kirjoittajien tasosta.Lukiot pannaan paremmuusjärjestykseen aina keväisin.Tampereen teknillisen lukion sijoitus on rehtori Helena Tuusan mukaan vääristynyt, koska lukion tuloksiin on lask

Santeri Korvakangas kävi sunnuntaina tankkaamassa Hämeensaaren Shellillä ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Hän arveli polttoaineen hinnan olevan laskussa mutta piti sunnuntaista hintaa korkeana. Kuva: Tomi Vesaharju

Polttoainehintojen nousu jatkuu. Euroopan komission mukaan tuhat litraa 95-oktaanista bensiiniä maksoi Suomessa keskimäärin 1 583 euroa eli litra bensiiniä maksoi 1,58 euroa kesäkuun alkupuolella.Kuukautta aikaisemmin litra samaa bensiiniä maksoi 1,53 euroa.

Ahvenistonjärvellä uimassa käyneet sisarukset Jarno Oksanen, 31, ja Janita Oksanen, 20, nauttivat kesän tuomasta valoisuudesta. Kuva: Tomi Vesaharju

Kesän yltäkylläinen valoisuus saa suomalaiset unettomiksi mutta myös sosiaalisemmiksi ja jopa hedelmällisemmiksi, kertovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkija Timo Partonen ja Oulun yliopiston emeritusprofessori Juhani Leppäluoto.Vaikka valoisuuden huippu saavutetaan kesäpäivänseisauksen aik