Julkaistu: 07.10.2017 04:00

50 vuotta sitten: Nuorten sanomat: Lisää hämeenlinnalaista musiikkia

Irwin Goodman: Ryysyranta / Muutakin on kierretty kuin tahkoa. Antti Irwinen on päässyt pannasta radiossa. Silti hän ei ole ole muuttanut aihepiiriään - ehkä pykäliä on löyhennetty. Ryysyrannassa kaikuvat tunnetun kansanlaulun "Olet maamme armahin..." sanat todistamassa, että Suomessa ollaan ja siitä lauletaan. Sävelmät hyviä, sanat hyviä, siis kokonaisuus on hyvä.

Kai Hyttinen: Isabel / Ei tule toista kertaa. Kain yrityksestä Juha Vainion sanoista huolimatta jälki vaisu, valitettavasti. Kailla kun on mahdollisuuksia parempaankin, jos hänelle annetaan mahdollisuus. Myös Aarno Raninen on mukana kuvassa ja jälkipuolen edes vähän menemään. Isabel on, kuten voi arvata, etelämaalainen tuote, jollaiset eivät täällä onnistu.

Moottoritien valaistus ja aita tarpeellisia - mutta kuka ne maksaa?
Eräitten teitten ja risteysten valaisemisesta ei näytä Hämeenlinnassa tulevan mitään, koska TVL ja kaupunki eivät pääse yksimielisyyteen siitä, kumman nämä työt olisi tehtävä.

Valaistuksen rakentamisen on todettu lisäävän liikenneturvallisuutta moottoritiellä, mutta koska yleisten teiden valaistusta ei ole järjestetty valtion toimesta, olisi Hämeenlinnan tiedusteltava asiaa suoraan tie- ja vesirakennushallitukselta.

Karkkilan rautatie puretaan
Juna ajoi viimeisen kerran Hyvinkään-Karkkilan rautatiellä perjantaina. Kymin Osakeyhtiön omistaman 45 km:n pituisen radan purkaminen aloitetaan ensi viikolla.

Vuonna 1911 valmistuneen radan purkamiseen on syynä sen kannattamattomuus.

Lauantaina lokakuun 7. pnä 1967

Kantolan tapahtumapuistoon ei vielä ole tiedossa ensi kesäksi megaesiintyjää, joka vetäisi edelliskesien tapaan noin 50 000 kuulijaa. Talviajalle ei varattuna tapahtumia, kerrotaan Linnan Kehitys oy:stä. Hämeenlinnan kaupungilla, Linnan Kehityksellä ja Live Nation Finlandilla on puitesopimus toiminnan järjestämisestä kevääseen 2019 asti. Hämeenlinnan kaupunki omistaa alueen maapohjan ja Linnan Kehitys puistorakenteet. Kuva: Esko Tuovinen

Osana Hämeenlinnan kaupungin konsernirakenteen uudistamista on noussut esiin Kantolan tapahtumapuiston kohtalo.– Konsultin ehdotuksessa todetaan, että kaupungissa on erilaisia kulttuuritoimijoita ja kulttuuripaikkoja, joita voisi mahdollisesti yhdistää, kertoo tapahtumapuiston operoinnista tällä het

Topparoikkapatsaan risteykseen rakennetaan vihdoin kiertoliittymä ensi vuonna. Samalla peruskorjataan myös Pohjoisen rautatiekadun ja Pohjoisen asemakadun kiertoliittymän naapurissa Keskuspuisto, jossa Topparoikkapatsas seisoo.

Lepaan tomaatteja poimitaan kolmesti viikossa, ja ne toimitetaan pääosin Hämeenlinnan seudun kauppoihin samana päivänä poimintalämpöisenä. Keskiviikkona poimintapuuhissa oli Ilmari Aulio. Tomaatteja viljellään HAMK JA HAMI Lepaan oppimisympäristössä.  Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Ilmastonmuutos muuttaa puutarha-alaa jo lähitulevaisuudessa. Vuosikymmenen kuluessa uudenlaiset kasvilajit kasvavat yhä pohjoisempana.– Ei Suomessa kymmenessä vuodessa banaani kasva, mutta uusia lajeja arveltiin tulevan varsinkin hedelmäpuolelle.

Oppilaaksi oton periaatteet muuttuvat jonkin verran Hämeenlinnan peruskouluissa. Taustalla on mm. uusi opetussuunnitelma.Kokonaan uutta on valmistavan opetuksen määrittely. Maahanmuuttajalapset ja -nuoret, joilla ei ole riittävää suomen kielen taitoa, aloittavat koulunsa valmistavassa opetuksessa.

Kiista maahanmuuttajien vastaanottokeskuksena käytetyn lammilaisen Mainiemen tilan vahingoista on kärjistynyt pisteeseen, jossa kiinteistönomistaja kertoo tehneensä rikosilmoituksen Suomen Punaisen Ristin Hämeen piiristä sekä kantelun Maahanmuuttovirastosta.Mainiemen omistavan Juho Nummenmaan mukaan