Julkaistu: 07.10.2017 04:00

50 vuotta sitten: Nuorten sanomat: Lisää hämeenlinnalaista musiikkia

Irwin Goodman: Ryysyranta / Muutakin on kierretty kuin tahkoa. Antti Irwinen on päässyt pannasta radiossa. Silti hän ei ole ole muuttanut aihepiiriään - ehkä pykäliä on löyhennetty. Ryysyrannassa kaikuvat tunnetun kansanlaulun "Olet maamme armahin..." sanat todistamassa, että Suomessa ollaan ja siitä lauletaan. Sävelmät hyviä, sanat hyviä, siis kokonaisuus on hyvä.

Kai Hyttinen: Isabel / Ei tule toista kertaa. Kain yrityksestä Juha Vainion sanoista huolimatta jälki vaisu, valitettavasti. Kailla kun on mahdollisuuksia parempaankin, jos hänelle annetaan mahdollisuus. Myös Aarno Raninen on mukana kuvassa ja jälkipuolen edes vähän menemään. Isabel on, kuten voi arvata, etelämaalainen tuote, jollaiset eivät täällä onnistu.

Moottoritien valaistus ja aita tarpeellisia - mutta kuka ne maksaa?
Eräitten teitten ja risteysten valaisemisesta ei näytä Hämeenlinnassa tulevan mitään, koska TVL ja kaupunki eivät pääse yksimielisyyteen siitä, kumman nämä työt olisi tehtävä.

Valaistuksen rakentamisen on todettu lisäävän liikenneturvallisuutta moottoritiellä, mutta koska yleisten teiden valaistusta ei ole järjestetty valtion toimesta, olisi Hämeenlinnan tiedusteltava asiaa suoraan tie- ja vesirakennushallitukselta.

Karkkilan rautatie puretaan
Juna ajoi viimeisen kerran Hyvinkään-Karkkilan rautatiellä perjantaina. Kymin Osakeyhtiön omistaman 45 km:n pituisen radan purkaminen aloitetaan ensi viikolla.

Vuonna 1911 valmistuneen radan purkamiseen on syynä sen kannattamattomuus.

Lauantaina lokakuun 7. pnä 1967

Omien tunteiden tunnistaminen ja käsitteleminen ei aina ole helppoa, tietää Forssan seudulla toimiva mielen hyvinvointivalmentaja Teija Eloranta. Tunnesyömisestä kärsivän on kuitenkin tunnistettava tunteensa, jos mielii luopua tavastaan.  Kuva: Lassi Puhtimäki

Sellaisina iltoina, kun Maija oli yksin kotona ja luki kirjaa, hänelle tuli kummallisen tyhjä tunne. Ikään kuin jotain puuttuisi.Niitä iltoja varten Maijan kaapissa odotti suklaalevy. Suklaan syöminen täytti tyhjiön ja antoi hetkellisesti hyvän olon.

Parolannummelle saapuneet raskaat panssarihaupitsit ovat vielä Etelä-Korean armeijan väreissä. Yksittäisen vaunun muokkaaminen puolustusvoimien käyttöön kestää parisen kuukautta. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Ensimmäiset kaksi Etelä-Koreasta ostettua K9 Thunder -panssarihaupitsia saapui Parolannummelle viime torstaina. Virallisesti K9FIN Moukariksi nimetty tykistön ykkösnyrkki "suometetaan" Parolannummella toimivan Millog oy:n tiloissa. Koreasta laitteet tulivat tekniikaltaan riisuttuina.

Uuden sairaalan varsinaisiin rakennustöihin ryhdytään vuonna 2020 ja valmista pitäisi olla 2023. Kuva: Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri

Kolmesta yritysryhmittymästä sairaalan rakennuttajaksi eniten pisteitä keräsi vertailussa Skanska Talonrakennus Oy:n, Sweco Talotekniikka Oy:n ja Sweco Rakennetekniikka Oy:n muodostama Hämeen Sydän -ryhmittymä.Sairaanhoitopiirin hallitus valitsi tiistaina sen toteuttamaan uutta Kantasairaalaa allian