Julkaistu: 05.10.2017 11:10

Tässä ovat syksykisan voittajakuvat

  • Vasemmalla Emilia Laineen ottama kuva, oikealla ylhäällä Seija Karosen ottama kuva ja alapuolella  Päivi Heinämäen kuva.
    Vasemmalla Emilia Laineen ottama kuva, oikealla ylhäällä Seija Karosen ottama kuva ja alapuolella Päivi Heinämäen kuva.

Hämeen Sanomien syksykuvakisaan osallistui kaikkiaan nelisenkymmentä kuvaa. Kiitos kuvan lähettäneille!

Hämeen Sanomien raati on päättänyt palkita alla olevat kolme kuvaa kahden hengen ravintolalahjakortilla. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kuvien alapuolelta löydät vielä linkin, josta pääset katsomaan kaikki kisaan lähetetyt kuvat.

Seija Karonen:

"Kuvassa ovat koirani Usva ja Mona, jotka liikuttavat minua päivittäin niin pihalla kuin metsissäkin ja joita saan kiittää siitä, että kuntoni on pysynyt niin hyvänä, vaikka ikää jo rupeaa olemaan. Syksyn värit ovat niin upeita, että sisällä ei malttaisi olla ollenkaan."

 

Päivi Heinämäki:

"Minun syksyni näyttää satumaiselta metsältä, missä mieheni ja koirani kanssa kuljemme paljon. Metsä on kaunis ja rentouttava ympäristö ja näin syksyllä sen kruunaa sienet ja marjat."

 

Emilia Laine:

"Tänä syksynä toteutin yhden haaveistani ja lähdin ihanalla ystäväporukalla pohjoiseen nauttimaan ruskan väreistä ja maisemista. Tämä kuva on Julma-Ölkyltä Hossan kansallispuistosta."

 

Kiitos kuvakisaan osallistuneille!

Tästä pääset katsomaan syksyisiä kuvia - klikkaa tästä!

 

 

 

Ravikadulla vuoden 2016 joulukuussa tapahtunut asuntopalo sai alkunsa tahallaan sytytetystä patjasta. Sytyttäjä ja asunnon asukas loukkaantuivat palossa. Kuva: Markku Tanni

Kerrostaloasunnossa Hämeenlinnan Pullerilla tulipalon vuoden 2016 joulukuussa sytyttäneen miehen tuomio ei muuttunut hovioikeuden käsittelyssä.Sytyttäjän tekemän valituksen mukaan käräjäoikeuden antama puolentoista vuoden ehdollinen vankeustuomio tuhotyöstä oli liian ankara vahinkojen suuruuteen näh

Tactiscan-huumeskannerin luvataan tunnistavan huumausaineet infrapunavalon avulla. Kuva: Spectral Engines

Suomalainen Spectral Engines oy sanoo kehittäneensä kannettavan huumeskannerin, joka pystyisi korvaamaan nykyisin viranomaisten käytössä ympäri maailmaa olevat testausmenetelmät.Tactiscan-huumeskanneri vastaanottaa ja analysoi huumeiksi epäillyt aineet infrapunavalolla.

Lauri Marjamäen kausi Leijonissa on jäänyt sekavaksi. Kuva: Bjoern Larsson Rosvall

”Vähän pitäisi tehdä enemmän. Tällä ei voita.”Urheilufilosofi Jyri Puhakainen sanoo, että urheilijan kokemus urheilusta ei ole käsitteellinen eikä sanallinen, se on kehollinen.

Tutkija Samuel Fabrin tutkailee ruotsalaista Hagelin C-36 -salauslaitetta (1936), jota käytettiin Suomessa esikunnissa jo ennen talvisotaa. Salattava kirjain valittiin laitteen kyljessä olevasta kirjainkiekosta. Kahvasta vääntämällä kone salasi kirjaimen ja painoi sen paperille. Kuva: Toni Rasinkangas

Ilman viestintää sodankäynti ontuisi pahasti. Uhkana kuitenkin on, että viesti siepattaisiin eli se päätyisi vääriin käsiin.Perusperiaatteena on salata viesti siten, että ulkopuolinen ei sitä pystyisi ymmärtämään.