Julkaistu: 08.10.2017 22:32
-
Päivitetty: 09.10.2017 06:56

Linnan ravintola lähemmäs ihmisiä

  • Keittiöpäällikkö Oula Hänninen (vas.) ja ravintolapäällikkö Laura Paasialho haluavat tuoda keskiaikaiseen linnaan myös modernia tyyliä. Museoravintola Hämeen linnassa testataan nyt erilaisia ruoka-annoksia, kuten kokonaisena paistettua sorsaa. Kuva: Riku Hasari
    Keittiöpäällikkö Oula Hänninen (vas.) ja ravintolapäällikkö Laura Paasialho haluavat tuoda keskiaikaiseen linnaan myös modernia tyyliä. Museoravintola Hämeen linnassa testataan nyt erilaisia ruoka-annoksia, kuten kokonaisena paistettua sorsaa. Kuva: Riku Hasari

Museoravintola Hämeen linnan palvelut aiotaan tuoda lähemmäs ihmisiä.

Viime viikolla linnan ravintola- ja kahvilapalvelujen tuottajana aloittanut Kanresta oy tekee yhteistyötä linnan toiminnasta vastaavan Suomen kansallismuseon kanssa, jotta kävijämäärät saataisiin nousuun ja linnan tiloille enemmän käyttäjiä.

– Se on kaikkien tavoite. Yhteistyöllä ja huomattavasti näkyvämmällä markkinoinnilla tuomme palvelut lähemmäs ihmisiä. Ihmisten tietoon pitää saada se, kuinka monenlaisia tilaisuuksia tässä hienossa miljöössä voi järjestää, kertoo ravintolapäällikkö Laura Paasialho.

Talvikaudella ravintola on juhla- ja kokousasiakkaiden käytössä, ja ensimmäinen tilaisuus järjestettiin torstaina. Toukokuussa kahvila palvelee luokkaretkeilijöitä, ja suurelle yleisölle se aukeaa alkukesästä.

Paasialhon mukaan kahvilan saavutettavuutta pitää parantaa.

– Nyt kahvila on ollut vähän hankalan mutkan päässä Kruununleipomon toisessa kerroksessa. Opasteet ovat aika pienet, ja monet turistit eivät välttämättä löydä paikalle helposti.

Ravintolasta voi tilata tarjoilut linnassa järjestettäviin yksityistilaisuuksiin. Keittiöpäällikkö Oula Hännisen mukaan tarkoitus on suosia mahdollisimman paljon paikallisia pientuottajia.

– Ruoka on tässä päivässä, vaikka ollaan keskiaikaisessa linnassa. Teemme ruokaa vanhaa ja paikallisia perinteitä kunnioittaen, mutta uusilla tuulilla. Tuomme ruokapöytiin myös museon Rikkauksien Häme -teemaa, Hänninen kertoo.

Laura Paasialhon mukaan ravintolaan tulee päivittäin varauksia ja kyselyitä. Nyt varataan jo ensi kesän häitä. Paasialho uskoo, että kiinnostus tulee lisääntymään entisestään, kun palveluiden saavutettavuus ja tunnettuus paranee.

– Aiomme helpottaa tänne tulemista monin tavoin, ja esittelemme erilaisilla avoimien ovien päivillä vuokrattavia tiloja, Paasialho sanoo.

– Tuntuu että tilat ovat nyt vähän vajaakäytöllä, ja moni ei ole täällä koskaan käynyt. Museo on jossain kohtaa uusimassa piha-aluetta, että se tulee esteettömämmäksi.

Tarkoitus on myös helpottaa palveluiden löytymistä nettisivuilta ja kehittää myyntipalvelua.

Museoravintola Hämeen linna räätälöi kokonaisuuksia 10 hengen ryhmistä ylöspäin.

Itse ravintolatiloihin mahtuu parhaimmillaan pari sataa ihmistä. Koko linnan alue ja ulkotilat mukaan lukien ovat anniskelualuetta, eli yhteensä alueelle mahtuu tuhansia ihmisiä.

Kanresta oy:n omistaa Suomen Kansanterveysyhdistys ry. Tuottoja jaetaan Suomen Mielenterveysseuran, Vanhustyön keskusliiton, Suomen Sydänliiton ja Lastentautien tutkimussäätiön hyväksi.

Kanresta toimii Hämeenlinnassa myös Verkatehtaan kumppanina. HÄSA

Sosiaalisessa mediassa operoiva Orjafirmat-sivusto on listannut yli 150 suomalaista yritystä ja muuta työntekijää hakevaa toimijaa julkiselle boikottilistalleen.Pian pari vuotta toimineen sivuston toimintaperiaate on yksinkertainen: sivuston ylläpitäjät julkaisevat löytämiään tai sivuston seuraajien

Moottoriradan uutta vuokrasopimusta käsitellään ensi tiistaina. Viime kesänä radalla ajettiin muun muassa historic-sarjan kilpailu. Kuva: Riku Hasari

Ahveniston moottoriradan vuokrasopimusta uusitaan parhaillaan. Radan nykyinen sopimus päättyy ensi vuonna, mutta uutta viisivuotista sopimusta on valmisteltu jo nyt.– Uusi sopimus on haluttu tehdä hyvissä ajoin, että toiminnanharjoittaja saa varmuuden jatkosta, kertoo sopimusta valmistellut vs.

Yksi suojelurakennuksista on Perttulan kansliarakennus eli päärakennus. Se edustaa Hämeenlinnan ympäristön varhaista huvila-arkkitehtuuria. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Miemalassa sijaitsevat Perttulan entisen keskuslaitoksen ja ammattikoulun vanhat rakennukset aiotaan pitää suojeltuina, vaikka niiden omistus onkin muuttunut.Kyseessä on seitsemän suojelurakennuksen kokonaisuus. Esimerkiksi entinen kansliarakennus rakennettiin alun perin huvilaksi vuonna 1860.