Julkaistu: 09.10.2017 15:33
-
Päivitetty: 10.10.2017 06:26

Niinistö kertoi vauvauutisen siskolleen tekstiviestillä – "Aivan ihana asia"

  •  Sauli Niinistö ja Jenni Haukio viikonloppuna Turun kirjamessuilla.
    Sauli Niinistö ja Jenni Haukio viikonloppuna Turun kirjamessuilla.

Sauli Niinistön Hämeenlinnan Tuuloksessa asuva sisko, Virve Partanen sai tiedon rouva Jenni Haukion raskaudesta maanantaina, kun Niinistö kertoi asiasta tekstiviestillä.

– En edes tiennyt saaneeni viestiä, koska olin lentokoneessa. Huomasin Saulin ilouutisen vasta, kun naapuri soitti ja kysyi, että oletko tietoinen asiasta, Partanen kertoo.

Naapurin soiton jälkeen hänen puhelimensa on soinut tiuhaan. Uutinen oli Partaselle iloinen yllätys.

– Se on tosi iloinen uutinen. Olimme jo tuudittautuneet siihen, että ei sitä ikinä tiedä, kun kaikki rupeavat ikääntymään.

Tädiksi tuleminen ei tunnu Partasen mukaan erilaiselta kuin aiemmin, vaikka Niinistö on ensimmäinen virassa oleva presidentti, joka saa perheenlisäystä.

– Ei siinä ole mitään eroa. Me olemme kaikki ihmisiä. Se on vain aivan ihana asia, että Suomen maahan tulee prinssiä ja prinsessaa.

Presidenttiparin vauvan sukupuoli ei ole vielä selvillä

– Eikä varmaan kerrotakaan, Partanen sanoo.

 

Pälkäneen seurakunnan entisen talouspäällikön Simo Klasilan ehdollinen vankeustuomio virka-aseman väärinkäytöstä ei muuttunut hovioikeudessa.Turun hovioikeus hylkäsi Klasilan valituksen ja syyttäjän vastavalituksen Kanta-Hämeen käräjäoikeuden päätöksestä.

 Kuva: Esko Tuovinen

Aulangon Graniittilinna on saamassa remonttirahaa valtion ensi vuoden lisäbudjetista.Graniittilinnan korjauksen on valtion lisätalousarvioon sisällyttämässä eduskunnan Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaosto.

Esimerkiksi suomalaista keskipalkkaa eli 42 500 euroa vuodessa ansaitsevan veroprosentti on 2,2 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Euroopan vertailumaissa keskimäärin.

Pienten palkkojen verotus on Suomessa eurooppalaista keskitasoa, mutta tulojen noustessa verotus muuttuu kireämmäksi, kertoo Veronmaksajien uusi kansainvälinen palkkaverovertailu.Esimerkiksi suomalaista keskipalkkaa eli 42 500 euroa vuodessa ansaitsevan veroprosentti on 2,2 prosenttiyksikköä korkeam