Julkaistu: 09.10.2017 15:33
-
Päivitetty: 10.10.2017 06:26

Niinistö kertoi vauvauutisen siskolleen tekstiviestillä – "Aivan ihana asia"

  •  Sauli Niinistö ja Jenni Haukio viikonloppuna Turun kirjamessuilla.
    Sauli Niinistö ja Jenni Haukio viikonloppuna Turun kirjamessuilla.

Sauli Niinistön Hämeenlinnan Tuuloksessa asuva sisko, Virve Partanen sai tiedon rouva Jenni Haukion raskaudesta maanantaina, kun Niinistö kertoi asiasta tekstiviestillä.

– En edes tiennyt saaneeni viestiä, koska olin lentokoneessa. Huomasin Saulin ilouutisen vasta, kun naapuri soitti ja kysyi, että oletko tietoinen asiasta, Partanen kertoo.

Naapurin soiton jälkeen hänen puhelimensa on soinut tiuhaan. Uutinen oli Partaselle iloinen yllätys.

– Se on tosi iloinen uutinen. Olimme jo tuudittautuneet siihen, että ei sitä ikinä tiedä, kun kaikki rupeavat ikääntymään.

Tädiksi tuleminen ei tunnu Partasen mukaan erilaiselta kuin aiemmin, vaikka Niinistö on ensimmäinen virassa oleva presidentti, joka saa perheenlisäystä.

– Ei siinä ole mitään eroa. Me olemme kaikki ihmisiä. Se on vain aivan ihana asia, että Suomen maahan tulee prinssiä ja prinsessaa.

Presidenttiparin vauvan sukupuoli ei ole vielä selvillä

– Eikä varmaan kerrotakaan, Partanen sanoo.

 

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) epäilee, ettei tämänhetkinen sote-esitys läpäisisi edes perustuslakivaliokunnan syyniä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lausuntokierrokselle lähtenyt sote-esitys on pahasti keskeneräinen, ja koko uudistus saattaa vielä kaatua, sanoo kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.).Keskustan ja kokoomuksen poliittisten erimielisyyksien lisäksi pakettia uhkaavat taas kerran perustuslakiongelmat.– Perustuslakivaliokunta saat

 Kuva: Muu

Ei ole tavatonta kuulla nuorten käyttävän sellaisia sanoja kuin lol (lots of laugh, suom. naurettavaa) tai omg (oh my god, suom. voi luoja).Lyhenteet ovat siirtyneet verkosta puhekieleen.– Kieli muuttuu keskenään kommunikoivien kesken. Nykyään koko maailma on sylissä muun muassa netin kautta.

Perjantaina alkuillasta tuli karkasi Kaurialassa sijaitsevan tornitalon toisessa kerroksessa osoitteessa Parolantie 16.Savu oli ehtinyt levitä kahdeksankerroksisen kerrostalon ylimpään kerrokseen, kun Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen palomiehet saapuivat paikalle.