Julkaistu: 09.10.2017 15:33
-
Päivitetty: 10.10.2017 06:26

Niinistö kertoi vauvauutisen siskolleen tekstiviestillä – "Aivan ihana asia"

  •  Sauli Niinistö ja Jenni Haukio viikonloppuna Turun kirjamessuilla.
    Sauli Niinistö ja Jenni Haukio viikonloppuna Turun kirjamessuilla.

Sauli Niinistön Hämeenlinnan Tuuloksessa asuva sisko, Virve Partanen sai tiedon rouva Jenni Haukion raskaudesta maanantaina, kun Niinistö kertoi asiasta tekstiviestillä.

– En edes tiennyt saaneeni viestiä, koska olin lentokoneessa. Huomasin Saulin ilouutisen vasta, kun naapuri soitti ja kysyi, että oletko tietoinen asiasta, Partanen kertoo.

Naapurin soiton jälkeen hänen puhelimensa on soinut tiuhaan. Uutinen oli Partaselle iloinen yllätys.

– Se on tosi iloinen uutinen. Olimme jo tuudittautuneet siihen, että ei sitä ikinä tiedä, kun kaikki rupeavat ikääntymään.

Tädiksi tuleminen ei tunnu Partasen mukaan erilaiselta kuin aiemmin, vaikka Niinistö on ensimmäinen virassa oleva presidentti, joka saa perheenlisäystä.

– Ei siinä ole mitään eroa. Me olemme kaikki ihmisiä. Se on vain aivan ihana asia, että Suomen maahan tulee prinssiä ja prinsessaa.

Presidenttiparin vauvan sukupuoli ei ole vielä selvillä

– Eikä varmaan kerrotakaan, Partanen sanoo.

 

Ravikadulla vuoden 2016 joulukuussa tapahtunut asuntopalo sai alkunsa tahallaan sytytetystä patjasta. Sytyttäjä ja asunnon asukas loukkaantuivat palossa. Kuva: Markku Tanni

Kerrostaloasunnossa Hämeenlinnan Pullerilla tulipalon vuoden 2016 joulukuussa sytyttäneen miehen tuomio ei muuttunut hovioikeuden käsittelyssä.Sytyttäjän tekemän valituksen mukaan käräjäoikeuden antama puolentoista vuoden ehdollinen vankeustuomio tuhotyöstä oli liian ankara vahinkojen suuruuteen näh

Tactiscan-huumeskannerin luvataan tunnistavan huumausaineet infrapunavalon avulla. Kuva: Spectral Engines

Suomalainen Spectral Engines oy sanoo kehittäneensä kannettavan huumeskannerin, joka pystyisi korvaamaan nykyisin viranomaisten käytössä ympäri maailmaa olevat testausmenetelmät.Tactiscan-huumeskanneri vastaanottaa ja analysoi huumeiksi epäillyt aineet infrapunavalolla.

Lauri Marjamäen kausi Leijonissa on jäänyt sekavaksi. Kuva: Bjoern Larsson Rosvall

”Vähän pitäisi tehdä enemmän. Tällä ei voita.”Urheilufilosofi Jyri Puhakainen sanoo, että urheilijan kokemus urheilusta ei ole käsitteellinen eikä sanallinen, se on kehollinen.

Tutkija Samuel Fabrin tutkailee ruotsalaista Hagelin C-36 -salauslaitetta (1936), jota käytettiin Suomessa esikunnissa jo ennen talvisotaa. Salattava kirjain valittiin laitteen kyljessä olevasta kirjainkiekosta. Kahvasta vääntämällä kone salasi kirjaimen ja painoi sen paperille. Kuva: Toni Rasinkangas

Ilman viestintää sodankäynti ontuisi pahasti. Uhkana kuitenkin on, että viesti siepattaisiin eli se päätyisi vääriin käsiin.Perusperiaatteena on salata viesti siten, että ulkopuolinen ei sitä pystyisi ymmärtämään.