Julkaistu: 10.10.2017 16:08
-
Päivitetty: 10.10.2017 16:36

Suiston konkurssi peruuntui - Klubi tasapainottaa talouttaan joukkorahalla

  •  Kuva: Pekka Rautiainen
    Kuva: Pekka Rautiainen

Suisto-klubin konkurssiuhka on hellittänyt ja klubi jatkaa toimintaansa Verkatehtaalla.

Verottaja perui konkurssihakemuksensa viime torstaina ja Kanta-Hämeen käräjäoikeus vahvisti päätöksen maanantaina. Verottaja perui hakemuksen, kun velkaantunut yritys maksoi velkojaan. Klubin yrittäjä Ukri Kokkonen pani omat rahansa peliin yrityksen pelastamiseksi.

– Vähän niinkuin alusta olisi aloittanut, Kokkonen sanoo.

 

Suisto kertoi konkurssin peruuntumisesta tiistaina Facebookissa. Samalla se avasi joukkorahoituskampanjan Mesenaatti-palvelussa. Kampanja keräsi ensimmäisen tunnin aikana yli 500 euroa.

Kokkosen mukaan joukkorahoitusta tarvitaan Suston talouden tasapainottamiseksi tulevaisuudessa.

– Velat on maksettu henkilökohtaisella rahoituksella. Joukkorahoitus tulee vakauttamaan taloutta, ettei tällainen tilanne tule toistumaan.

 

Joukkorahoituskampanjan tavoite on 50 000 euroa, mutta vähintään 10 000 euroa. Minimitavoitteen on täytyttävä kampanjan päättymispäivään, 3. joulukuuta mennessä. Muuten Suisto ei saa Mesenaatti-palvelun sääntöjen mukaan lainkaan joukkorahoitusrahaa.

Yritystä voi tukea vähintään 25 euron summalla, jonka vastikkeeksi baarin tuotteista saa alennusta. Enimmillään klubia voi rahoittaa 5 000 eurolla. Sillä saa klubille ikuisen VIP-lipun, Suiston t-paidan ja nimensä ikuisille VIP-jäsenille pyhitettyyn tauluun.

Kokkonen ei usko, että 5 000 euron lahjoituksia tulee, mutta mahdollisuus haluttiin tarjota.

– Veikkaan, että yleisin avustus menee enintään 100 eurossa.

Omien tunteiden tunnistaminen ja käsitteleminen ei aina ole helppoa, tietää Forssan seudulla toimiva mielen hyvinvointivalmentaja Teija Eloranta. Tunnesyömisestä kärsivän on kuitenkin tunnistettava tunteensa, jos mielii luopua tavastaan.  Kuva: Lassi Puhtimäki

Sellaisina iltoina, kun Maija oli yksin kotona ja luki kirjaa, hänelle tuli kummallisen tyhjä tunne. Ikään kuin jotain puuttuisi.Niitä iltoja varten Maijan kaapissa odotti suklaalevy. Suklaan syöminen täytti tyhjiön ja antoi hetkellisesti hyvän olon.

Parolannummelle saapuneet raskaat panssarihaupitsit ovat vielä Etelä-Korean armeijan väreissä. Yksittäisen vaunun muokkaaminen puolustusvoimien käyttöön kestää parisen kuukautta. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Ensimmäiset kaksi Etelä-Koreasta ostettua K9 Thunder -panssarihaupitsia saapui Parolannummelle viime torstaina. Virallisesti K9FIN Moukariksi nimetty tykistön ykkösnyrkki "suometetaan" Parolannummella toimivan Millog oy:n tiloissa. Koreasta laitteet tulivat tekniikaltaan riisuttuina.

Uuden sairaalan varsinaisiin rakennustöihin ryhdytään vuonna 2020 ja valmista pitäisi olla 2023. Kuva: Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri

Kolmesta yritysryhmittymästä sairaalan rakennuttajaksi eniten pisteitä keräsi vertailussa Skanska Talonrakennus Oy:n, Sweco Talotekniikka Oy:n ja Sweco Rakennetekniikka Oy:n muodostama Hämeen Sydän -ryhmittymä.Sairaanhoitopiirin hallitus valitsi tiistaina sen toteuttamaan uutta Kantasairaalaa allian