Julkaistu: 10.10.2017 16:08
-
Päivitetty: 10.10.2017 16:36

Suiston konkurssi peruuntui - Klubi tasapainottaa talouttaan joukkorahalla

  •  Kuva: Pekka Rautiainen
    Kuva: Pekka Rautiainen

Suisto-klubin konkurssiuhka on hellittänyt ja klubi jatkaa toimintaansa Verkatehtaalla.

Verottaja perui konkurssihakemuksensa viime torstaina ja Kanta-Hämeen käräjäoikeus vahvisti päätöksen maanantaina. Verottaja perui hakemuksen, kun velkaantunut yritys maksoi velkojaan. Klubin yrittäjä Ukri Kokkonen pani omat rahansa peliin yrityksen pelastamiseksi.

– Vähän niinkuin alusta olisi aloittanut, Kokkonen sanoo.

 

Suisto kertoi konkurssin peruuntumisesta tiistaina Facebookissa. Samalla se avasi joukkorahoituskampanjan Mesenaatti-palvelussa. Kampanja keräsi ensimmäisen tunnin aikana yli 500 euroa.

Kokkosen mukaan joukkorahoitusta tarvitaan Suston talouden tasapainottamiseksi tulevaisuudessa.

– Velat on maksettu henkilökohtaisella rahoituksella. Joukkorahoitus tulee vakauttamaan taloutta, ettei tällainen tilanne tule toistumaan.

 

Joukkorahoituskampanjan tavoite on 50 000 euroa, mutta vähintään 10 000 euroa. Minimitavoitteen on täytyttävä kampanjan päättymispäivään, 3. joulukuuta mennessä. Muuten Suisto ei saa Mesenaatti-palvelun sääntöjen mukaan lainkaan joukkorahoitusrahaa.

Yritystä voi tukea vähintään 25 euron summalla, jonka vastikkeeksi baarin tuotteista saa alennusta. Enimmillään klubia voi rahoittaa 5 000 eurolla. Sillä saa klubille ikuisen VIP-lipun, Suiston t-paidan ja nimensä ikuisille VIP-jäsenille pyhitettyyn tauluun.

Kokkonen ei usko, että 5 000 euron lahjoituksia tulee, mutta mahdollisuus haluttiin tarjota.

– Veikkaan, että yleisin avustus menee enintään 100 eurossa.

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) epäilee, ettei tämänhetkinen sote-esitys läpäisisi edes perustuslakivaliokunnan syyniä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lausuntokierrokselle lähtenyt sote-esitys on pahasti keskeneräinen, ja koko uudistus saattaa vielä kaatua, sanoo kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.).Keskustan ja kokoomuksen poliittisten erimielisyyksien lisäksi pakettia uhkaavat taas kerran perustuslakiongelmat.– Perustuslakivaliokunta saat

 Kuva: Muu

Ei ole tavatonta kuulla nuorten käyttävän sellaisia sanoja kuin lol (lots of laugh, suom. naurettavaa) tai omg (oh my god, suom. voi luoja).Lyhenteet ovat siirtyneet verkosta puhekieleen.– Kieli muuttuu keskenään kommunikoivien kesken. Nykyään koko maailma on sylissä muun muassa netin kautta.

Perjantaina alkuillasta tuli karkasi Kaurialassa sijaitsevan tornitalon toisessa kerroksessa osoitteessa Parolantie 16.Savu oli ehtinyt levitä kahdeksankerroksisen kerrostalon ylimpään kerrokseen, kun Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen palomiehet saapuivat paikalle.