Julkaistu: 10.10.2017 16:08
-
Päivitetty: 10.10.2017 16:36

Suiston konkurssi peruuntui - Klubi tasapainottaa talouttaan joukkorahalla

  •  Kuva: Pekka Rautiainen
    Kuva: Pekka Rautiainen

Suisto-klubin konkurssiuhka on hellittänyt ja klubi jatkaa toimintaansa Verkatehtaalla.

Verottaja perui konkurssihakemuksensa viime torstaina ja Kanta-Hämeen käräjäoikeus vahvisti päätöksen maanantaina. Verottaja perui hakemuksen, kun velkaantunut yritys maksoi velkojaan. Klubin yrittäjä Ukri Kokkonen pani omat rahansa peliin yrityksen pelastamiseksi.

– Vähän niinkuin alusta olisi aloittanut, Kokkonen sanoo.

 

Suisto kertoi konkurssin peruuntumisesta tiistaina Facebookissa. Samalla se avasi joukkorahoituskampanjan Mesenaatti-palvelussa. Kampanja keräsi ensimmäisen tunnin aikana yli 500 euroa.

Kokkosen mukaan joukkorahoitusta tarvitaan Suston talouden tasapainottamiseksi tulevaisuudessa.

– Velat on maksettu henkilökohtaisella rahoituksella. Joukkorahoitus tulee vakauttamaan taloutta, ettei tällainen tilanne tule toistumaan.

 

Joukkorahoituskampanjan tavoite on 50 000 euroa, mutta vähintään 10 000 euroa. Minimitavoitteen on täytyttävä kampanjan päättymispäivään, 3. joulukuuta mennessä. Muuten Suisto ei saa Mesenaatti-palvelun sääntöjen mukaan lainkaan joukkorahoitusrahaa.

Yritystä voi tukea vähintään 25 euron summalla, jonka vastikkeeksi baarin tuotteista saa alennusta. Enimmillään klubia voi rahoittaa 5 000 eurolla. Sillä saa klubille ikuisen VIP-lipun, Suiston t-paidan ja nimensä ikuisille VIP-jäsenille pyhitettyyn tauluun.

Kokkonen ei usko, että 5 000 euron lahjoituksia tulee, mutta mahdollisuus haluttiin tarjota.

– Veikkaan, että yleisin avustus menee enintään 100 eurossa.

Kolmea eri ostajaa venekaupoilla huijannut mies sai torstaina puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa.Forssassa asunut nuori mies oli viime keväänä laatinut suositulle veneiden myyntisivustolle kuvallisen ilmoituksen Buster XL -mallisesta moottoriveneestä

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, Hämeenlinnan Mieskuoron johtaja Anneli Julén ja kuoron puheenjohtaja Heikki Lindroth järjestävät kaupunkilaisille juhlaohjelmaa tammikuulle.    Kuva: Pekka Rautiainen

Vieläkö juhlituttaa? Kun satavuotiaan Suomen h-hetki on onnellisesti takana, voi kalenteria alkaa täyttää uusilla merkkivuosiin liittyvillä tapahtumilla. Hämeenlinnan Mieskuoro sai alkunsa vuonna 1922 perustetusta Kerho kvartetista, joten sen 95-vuotispäivä osui tämän vuoden marraskuulle.

Kuva: Jukka Viitaniemi

Pälkäneentiellä sattuneen peräänajon raivaustyöt hidastavat liikennettä Hämeenlinnan Tiiriössä.Onnettomuuspaikalla, eli Kirstulan kartanon kohdalla, on toistaiseksi vain yksi kaista käytössä.Hälytyskeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman kello yhtä.

Lohen hinta on viimeiset kolme vuotta pysytellyt poikkeuksellisen korkeana. Arkistokuva

Lohen poikkeuksellisen korkea hinta on notkauttanut kalan kulutuksen kasvua Suomessa.Suomen kalamarkkinoilla myydään paljon lohikaloja. Puolet niistä on lohta ja puolet kirjolohta.Lohi tuodaan Norjasta, ja kirjolohesta puolet on kotimaista ja puolet Ruotsissa kasvatettua.