Julkaistu: 12.10.2017 10:50
-
Päivitetty: 12.10.2017 13:19

Iltamahuveilla valoa syksyn pimeyteen

  • Aaltoska tapaa mestarin. Runoilijan kesän tunnelmissa Aaltoskana Riitta Dunder sekä Eino Leinoa näyttelevä Jouni Lehtonen. Kuva: Hauhon Näyttämötaiteen Harrastajat ry
    Aaltoska tapaa mestarin. Runoilijan kesän tunnelmissa Aaltoskana Riitta Dunder sekä Eino Leinoa näyttelevä Jouni Lehtonen. Kuva: Hauhon Näyttämötaiteen Harrastajat ry

Hauhon Näyttämötaiteen Harrastajat järjestää Näyttämötaiteelliset iltamat lauantaina 14. lokakuuta Hauhotalossa kello 18 alkaen.

Luvassa on iloinen ilta perinteisen iltamaohjelman, seurustelun ja hyvän musiikin merkeissä.

 

Illan näyttämötaiteellisessa osuudessa on 20 minuutin katkelma Pentti Järvisen kirjoittamasta näytelmästä Runoilijan kesä.

Näytelmä kertoo Kukkian kesästä 1914, kun Hella Wuolijoki toi miehensä Sulon ja runoilija Eino Leinon Kukkian Ahosaareen pakoon pahaa maailmaa.

Näytelmä oli Aino Järvisen ohjaamana Hauhon Niskavuorinäyttämön ohjelmistossa kesällä 2009.

 

Yleisö saa nähdä ja kuulla myös monologimaistiaisia Matti Nurmisen ohjaamasta näytelmästä Puheenvuoro kaatuneilla, jota esitetään Hämeenlinnan Teatterissa marraskuun lopulla.

Myös lauluyhtye Tur Hau Tunes esiintyy illan ehtiessä. Tanssimusiikista vastaa tanssiorkesteri Kohisevat Voxit. Iltamayleisöä palvelee ravintola.

Pääsylippuja myydään muun muassa Hauhon kirjastossa sekä tuntia ennen ovelta. Lippuja voi varata numerosta 040 5893313.

 

 

Ravikadulla vuoden 2016 joulukuussa tapahtunut asuntopalo sai alkunsa tahallaan sytytetystä patjasta. Sytyttäjä ja asunnon asukas loukkaantuivat palossa. Kuva: Markku Tanni

Kerrostaloasunnossa Hämeenlinnan Pullerilla tulipalon vuoden 2016 joulukuussa sytyttäneen miehen tuomio ei muuttunut hovioikeuden käsittelyssä.Sytyttäjän tekemän valituksen mukaan käräjäoikeuden antama puolentoista vuoden ehdollinen vankeustuomio tuhotyöstä oli liian ankara vahinkojen suuruuteen näh

Tactiscan-huumeskannerin luvataan tunnistavan huumausaineet infrapunavalon avulla. Kuva: Spectral Engines

Suomalainen Spectral Engines oy sanoo kehittäneensä kannettavan huumeskannerin, joka pystyisi korvaamaan nykyisin viranomaisten käytössä ympäri maailmaa olevat testausmenetelmät.Tactiscan-huumeskanneri vastaanottaa ja analysoi huumeiksi epäillyt aineet infrapunavalolla.

Lauri Marjamäen kausi Leijonissa on jäänyt sekavaksi. Kuva: Bjoern Larsson Rosvall

”Vähän pitäisi tehdä enemmän. Tällä ei voita.”Urheilufilosofi Jyri Puhakainen sanoo, että urheilijan kokemus urheilusta ei ole käsitteellinen eikä sanallinen, se on kehollinen.

Tutkija Samuel Fabrin tutkailee ruotsalaista Hagelin C-36 -salauslaitetta (1936), jota käytettiin Suomessa esikunnissa jo ennen talvisotaa. Salattava kirjain valittiin laitteen kyljessä olevasta kirjainkiekosta. Kahvasta vääntämällä kone salasi kirjaimen ja painoi sen paperille. Kuva: Toni Rasinkangas

Ilman viestintää sodankäynti ontuisi pahasti. Uhkana kuitenkin on, että viesti siepattaisiin eli se päätyisi vääriin käsiin.Perusperiaatteena on salata viesti siten, että ulkopuolinen ei sitä pystyisi ymmärtämään.