Julkaistu: 12.10.2017 15:51

Tulvat jättivät Hämeen rauhaan - Myllyjoella kuohui komeasti - video

  • Myllyjoki kuohui ylärajoillaan Hämeenlinnan Kruununmyllyllä torstaina. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa
    Myllyjoki kuohui ylärajoillaan Hämeenlinnan Kruununmyllyllä torstaina. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Kanta-Häme säästyi torstaina päivällä suuremmilta tulvilta sateiden keskityttyä enemmän eteläiselle rannikkoseudulle.

Uhkaavin tilanne oli edelleen Riihimäen Peltosaaressa, jossa Vantaanjoki nousi keskiviikkona ylös uomastaan peittäen puistoja ja uhaten taloja. Torstaina tilanne kuitenkin rauhoittui huomattavasti.

- Meillä on onneksi ollut hyvin kuivaa vuorokauden ajan ja vedenpinnat ovat olleet ennemminkin laskussa. Vantaanjokikin on laskenut puolisen metriä torstain aikana, paloesimies Kari Ali-Hokka Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kertoi torstaina päivällä.

Oman jännityksensä tilanteeseen toivat vielä torstai-illaksi ja yöksi luvatut sateet.

Paloesimies Ali-Hokan mukaan tilanne sisämaassa on kuitenkin parempi kuin vesistöjen alajuoksuilla.

Hämeenlinnan Kruununmyllyllä vesi nousi lähelle padon reunoja. Voimakas juoksutus piti pinnan kuitenkin turvallisella tasolla:


 

Varusmiehet rakensivat torstaina suojavalleja pitämään tulvavesiä pois Turun moottoritieltä Espoossa.

Hiekkasäkein vahvistetut tulvavallit pitivät Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan vedet poissa tieltä. 

Ilmatieteen laitos lupasi Etelä-Suomeen lisää vesisadetta torstaina iltapäivästä alkaen. HäSa-STT

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.