Julkaistu: 12.10.2017 15:51

Tulvat jättivät Hämeen rauhaan - Myllyjoella kuohui komeasti - video

  • Myllyjoki kuohui ylärajoillaan Hämeenlinnan Kruununmyllyllä torstaina. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa
    Myllyjoki kuohui ylärajoillaan Hämeenlinnan Kruununmyllyllä torstaina. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Kanta-Häme säästyi torstaina päivällä suuremmilta tulvilta sateiden keskityttyä enemmän eteläiselle rannikkoseudulle.

Uhkaavin tilanne oli edelleen Riihimäen Peltosaaressa, jossa Vantaanjoki nousi keskiviikkona ylös uomastaan peittäen puistoja ja uhaten taloja. Torstaina tilanne kuitenkin rauhoittui huomattavasti.

- Meillä on onneksi ollut hyvin kuivaa vuorokauden ajan ja vedenpinnat ovat olleet ennemminkin laskussa. Vantaanjokikin on laskenut puolisen metriä torstain aikana, paloesimies Kari Ali-Hokka Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kertoi torstaina päivällä.

Oman jännityksensä tilanteeseen toivat vielä torstai-illaksi ja yöksi luvatut sateet.

Paloesimies Ali-Hokan mukaan tilanne sisämaassa on kuitenkin parempi kuin vesistöjen alajuoksuilla.

Hämeenlinnan Kruununmyllyllä vesi nousi lähelle padon reunoja. Voimakas juoksutus piti pinnan kuitenkin turvallisella tasolla:


 

Varusmiehet rakensivat torstaina suojavalleja pitämään tulvavesiä pois Turun moottoritieltä Espoossa.

Hiekkasäkein vahvistetut tulvavallit pitivät Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan vedet poissa tieltä. 

Ilmatieteen laitos lupasi Etelä-Suomeen lisää vesisadetta torstaina iltapäivästä alkaen. HäSa-STT

 Kuva: Pekka Rautiainen

Kanta-Hämeen keskussairaalan välinehuolto siirtyy tänään uusiin tiloihin.Välinehuoltoa on remontoitu yli puolella miljoonalla eurolla. Nyt osastolla on entistä vähemmän seiniä, tehokkaammat valot, parempi ilmastointi ja neljä uutta 75 000 euron hintaista pesukonetta.

Kaupunginvaltuusto saa piakkoin eteensä esityksen Hämeenlinna-rahaston sääntöjen muutoksesta.Kaupunginhallitus esittää, että rahaston varoja voisi käyttää myös käyttöomaisuuden, käytännössä kiinteistöjen alaskirjauksiin ja niihin mahdollisesti liittyvien purkukustannusten kattamiseen.Hämeenlinna-rah

Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokers soittaa Suistoklubilla keskiviikkona, showtime kello 21.    Kuva: Olli Sulin

Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokers esiintyy Suistoklubilla keskiviikkona 25.10. Rantamäellä itsellään on takana 40 vuotta kitaristin uraa. Bändi, jossa musisoivat kosketinsoittaja Hannu Sorsa, basisti Harri Vainikka ja rumpali Ville Vihonen, on ollut kasassa kymmenen vuotta.

Mari Turunen näyttelee naista, joka päättää tehdä täydellisen rikoksen. Kuva: Harri Hinkka

Tampereen Teatteri: Musta sydänKirjoittanut Ilkka Remes. Sovitus ja ohjaus Tommi Auvinen. Rooleissa mm. Mari Turunen, Tom Lindholm, Elina Rintala ja Arttu Ratinen. Kantaesitys päänäyttämöllä 13.10.Miten turbovauhtia kiitävä trilleri taipuu näyttämölle?

Kaivutyöt ovat aiheuttaneet häiriön kaukolämmön jakeluun Hämeenlinnan Mäkelänkadun teollisuusalueella.Äkillinen häiriö vaikuttaa kaukolämmön ja lämpimän käyttöveden jakeluun ainakin Pietiläntien, Tölkkimäentien ja Takumäentien alueella, sähköverkkoyhtiö Elenia tiedottaa.

Etelä-Hämeessä arvioidaan olevan yli 150 ilvestä. Kuvan eläin jäi auton alle. KUVA: Hämeen Sanomat, arkisto Kuva: POliisi

Suomen riistakeskus on myöntänyt Etelä-Hämeeseen joulukuussa alkavalle pyyntikaudelle 29 lupaa ilveksen kannanhoidolliseen poikkeuspyyntiin. Poikkeusluvat on kohdennettu Luonnonvarakeskuksen (Luke) kirjaamien pentuehavaintojen perusteella tiheimmille ilvesalueille.