Julkaistu: 12.10.2017 20:04
-
Päivitetty: 12.10.2017 23:06

Vika korjattu - Kaivinkone vei kaukolämmön ja lämpimän veden Jukolasta

Hämeenlinnan Jukolan alueella oli kaivinkoneen aiheuttama vaurio kaukolämpöverkossa. Vaurio katkaisi sekä kaukolämmön että lämpimän käyttöveden jakelun alueella.

Vika saatiin korjattua illalla ennen kello 23:a.

Häiriö koski muun muassa Aleksis Kiven kadun ja Liivuorentien sekä Jukolanraitin väliin jäävää aluetta sekä myös Aleksis Kiven kadun toisella puolella Voutilakeskuksen ympäristöä ja osittain aluetta aina Pollentielle asti.

Elenia Lämpö oy tiedotti torstai-iltana, että viankorjaus on käynnissä ja kaukolämmön jakelu pyritään palauttamaan kaikille asiakkaille mahdollisimman pian.

Illan arvio oli, että vian korjaus kestää perjantaihin aamuyöhön, mutta lopulta korjaaminen sujui ennakoitua nopeammin.

Yhtiö tiedottaa tilanteen etenemisestä verkkosivuillaan www.elenia.fi

 

Kolmea eri ostajaa venekaupoilla huijannut mies sai torstaina puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa.Forssassa asunut nuori mies oli viime keväänä laatinut suositulle veneiden myyntisivustolle kuvallisen ilmoituksen Buster XL -mallisesta moottoriveneestä

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, Hämeenlinnan Mieskuoron johtaja Anneli Julén ja kuoron puheenjohtaja Heikki Lindroth järjestävät kaupunkilaisille juhlaohjelmaa tammikuulle.    Kuva: Pekka Rautiainen

Vieläkö juhlituttaa? Kun satavuotiaan Suomen h-hetki on onnellisesti takana, voi kalenteria alkaa täyttää uusilla merkkivuosiin liittyvillä tapahtumilla. Hämeenlinnan Mieskuoro sai alkunsa vuonna 1922 perustetusta Kerho kvartetista, joten sen 95-vuotispäivä osui tämän vuoden marraskuulle.

Kuva: Jukka Viitaniemi

Pälkäneentiellä sattuneen peräänajon raivaustyöt hidastavat liikennettä Hämeenlinnan Tiiriössä.Onnettomuuspaikalla, eli Kirstulan kartanon kohdalla, on toistaiseksi vain yksi kaista käytössä.Hälytyskeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman kello yhtä.

Lohen hinta on viimeiset kolme vuotta pysytellyt poikkeuksellisen korkeana. Arkistokuva

Lohen poikkeuksellisen korkea hinta on notkauttanut kalan kulutuksen kasvua Suomessa.Suomen kalamarkkinoilla myydään paljon lohikaloja. Puolet niistä on lohta ja puolet kirjolohta.Lohi tuodaan Norjasta, ja kirjolohesta puolet on kotimaista ja puolet Ruotsissa kasvatettua.