Julkaistu: 12.10.2017 20:40
-
Päivitetty: 13.10.2017 07:16

Tyryn akkupurkamo olikin ehkä autopurkamo

Hattelmalan sairaalan kaatopaikkaa ja Tyryn akkupurkamoa koskenut elokuinen etsintäkuulutus tuotti kaupungille joitakin yhteydenottoja.

Kaupunki kaipasi tietoa Tyryn akkupurkamon sijainnista sekä siitä, mitä Hattelmalan sairaalan kaatopaikalle ja 
Lapion tilan puutarhan 
kaatopaikalle on aikoinaan 
kuljetettu.

Pääosin tiedot koskivat Hattelmalan kaatopaikkaa, jonka osalta varsin hyvin oli kuvattu alueen käyttö ensisijaisesti maa-ainesvarastona, joskin joitain metallijätteitäkin alueelle tiedettiin tuodun.

Kaatopaikan sijainti tarkentui paitsi saatujen tietojen myös maastokäyntien pohjalta.

Tyryn akkupurkamon osalta tietoa tuli vähemmän. Luultavimmin kohde on ollut paremminkin autopurkamo, jossa on ollut jotain akkujen käsittelyä.

Maaperän, pohja- ja pintavesien tutkimukset molemmissa kohteissa on saatu loppuun, mutta osa tuloksista puuttuu vielä.

Alustavien tulosten perusteella kohteiden jätemäärä on varsin alhainen ja pitoisuudet niin pohja- kuin pintavesissäkin ovat varsin alhaisia. Hämeenlinnan kaupunki tiedottaa lisää asiassa kohteita koskevien selvitysten valmistuttua, näillä näkymin marraskuun alkupuolella. HÄSA

Kolmea eri ostajaa venekaupoilla huijannut mies sai torstaina puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa.Forssassa asunut nuori mies oli viime keväänä laatinut suositulle veneiden myyntisivustolle kuvallisen ilmoituksen Buster XL -mallisesta moottoriveneestä

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, Hämeenlinnan Mieskuoron johtaja Anneli Julén ja kuoron puheenjohtaja Heikki Lindroth järjestävät kaupunkilaisille juhlaohjelmaa tammikuulle.    Kuva: Pekka Rautiainen

Vieläkö juhlituttaa? Kun satavuotiaan Suomen h-hetki on onnellisesti takana, voi kalenteria alkaa täyttää uusilla merkkivuosiin liittyvillä tapahtumilla. Hämeenlinnan Mieskuoro sai alkunsa vuonna 1922 perustetusta Kerho kvartetista, joten sen 95-vuotispäivä osui tämän vuoden marraskuulle.

Kuva: Jukka Viitaniemi

Pälkäneentiellä sattuneen peräänajon raivaustyöt hidastavat liikennettä Hämeenlinnan Tiiriössä.Onnettomuuspaikalla, eli Kirstulan kartanon kohdalla, on toistaiseksi vain yksi kaista käytössä.Hälytyskeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman kello yhtä.

Lohen hinta on viimeiset kolme vuotta pysytellyt poikkeuksellisen korkeana. Arkistokuva

Lohen poikkeuksellisen korkea hinta on notkauttanut kalan kulutuksen kasvua Suomessa.Suomen kalamarkkinoilla myydään paljon lohikaloja. Puolet niistä on lohta ja puolet kirjolohta.Lohi tuodaan Norjasta, ja kirjolohesta puolet on kotimaista ja puolet Ruotsissa kasvatettua.