Julkaistu: 12.10.2017 20:40
-
Päivitetty: 13.10.2017 07:16

Tyryn akkupurkamo olikin ehkä autopurkamo

Hattelmalan sairaalan kaatopaikkaa ja Tyryn akkupurkamoa koskenut elokuinen etsintäkuulutus tuotti kaupungille joitakin yhteydenottoja.

Kaupunki kaipasi tietoa Tyryn akkupurkamon sijainnista sekä siitä, mitä Hattelmalan sairaalan kaatopaikalle ja 
Lapion tilan puutarhan 
kaatopaikalle on aikoinaan 
kuljetettu.

Pääosin tiedot koskivat Hattelmalan kaatopaikkaa, jonka osalta varsin hyvin oli kuvattu alueen käyttö ensisijaisesti maa-ainesvarastona, joskin joitain metallijätteitäkin alueelle tiedettiin tuodun.

Kaatopaikan sijainti tarkentui paitsi saatujen tietojen myös maastokäyntien pohjalta.

Tyryn akkupurkamon osalta tietoa tuli vähemmän. Luultavimmin kohde on ollut paremminkin autopurkamo, jossa on ollut jotain akkujen käsittelyä.

Maaperän, pohja- ja pintavesien tutkimukset molemmissa kohteissa on saatu loppuun, mutta osa tuloksista puuttuu vielä.

Alustavien tulosten perusteella kohteiden jätemäärä on varsin alhainen ja pitoisuudet niin pohja- kuin pintavesissäkin ovat varsin alhaisia. Hämeenlinnan kaupunki tiedottaa lisää asiassa kohteita koskevien selvitysten valmistuttua, näillä näkymin marraskuun alkupuolella. HÄSA

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) epäilee, ettei tämänhetkinen sote-esitys läpäisisi edes perustuslakivaliokunnan syyniä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lausuntokierrokselle lähtenyt sote-esitys on pahasti keskeneräinen, ja koko uudistus saattaa vielä kaatua, sanoo kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.).Keskustan ja kokoomuksen poliittisten erimielisyyksien lisäksi pakettia uhkaavat taas kerran perustuslakiongelmat.– Perustuslakivaliokunta saat

 Kuva: Muu

Ei ole tavatonta kuulla nuorten käyttävän sellaisia sanoja kuin lol (lots of laugh, suom. naurettavaa) tai omg (oh my god, suom. voi luoja).Lyhenteet ovat siirtyneet verkosta puhekieleen.– Kieli muuttuu keskenään kommunikoivien kesken. Nykyään koko maailma on sylissä muun muassa netin kautta.

Perjantaina alkuillasta tuli karkasi Kaurialassa sijaitsevan tornitalon toisessa kerroksessa osoitteessa Parolantie 16.Savu oli ehtinyt levitä kahdeksankerroksisen kerrostalon ylimpään kerrokseen, kun Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen palomiehet saapuivat paikalle.