Julkaistu: 13.10.2017 08:29
-
Päivitetty: 13.10.2017 12:03

Mielipide: Juniorijääkiekon vallankäyttö

  • Arkistokuva Markku Tanni
    Arkistokuva Markku Tanni

Hämeen Sanomien jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kirjoittaa varsin ansiokkaasti HPK-juniorijääkiekon vallankäytöstä.

Tuon rekisteröidyn yhdistyksen toimivaltaahan pitäisi käyttää hallituksen, jonka yhdistyksen jäsenet valitsevat kokouksessa.

 

Yhdistyksellä pitäisi olla jäsenluettelo henkilöistä, jotka ovat oikeutettuja osallistumaan kokouksiin. Siis jäseniä ovat ainakin kaikki junioripelaajien vanhemmat, mikäli oikein käsitän.

Tuo kokous myös erottaa hallituksen tai hallituksen jäsenen, mikäli he eivät nauti jäsenistön luottamusta. Hallitus valitsee yhdistyksen työntekijät ja päättää heidän tehtävistään.

 

Käytännössä juniorijääkiekossa tuo toimivalta ei ole ollut hallituksella, vaan palkatuilla työntekijöillä ja valmentajilla, hallitus on toiminut vain takapiruna. Jäsenet ovat olleet kykenemättömiä ja osaamattomia tekemään juniorijääkiekkoa hyödyttäviä päätöksiä.

Osin päätäntävalta on ollut liiga-HPK:lla, vaikka se on eri firmaa.

Ei ole ihme, että myös juniorijääkiekossa on kriisi, tällä hetkellä ei ole edes valoa näkyvissä tunnelin päässä.

Jäsen
Hämeenlinna

 

Kommentit

Samanaikaisesti sekä pelottavaa, että huolestuttavaa. Hiljaista on seuran sisällä. Missä on se paljon puhuttu avoimuus ja yhteinen perhe.

Sosiaalisessa mediassa operoiva Orjafirmat-sivusto on listannut yli 150 suomalaista yritystä ja muuta työntekijää hakevaa toimijaa julkiselle boikottilistalleen.Pian pari vuotta toimineen sivuston toimintaperiaate on yksinkertainen: sivuston ylläpitäjät julkaisevat löytämiään tai sivuston seuraajien

Moottoriradan uutta vuokrasopimusta käsitellään ensi tiistaina. Viime kesänä radalla ajettiin muun muassa historic-sarjan kilpailu. Kuva: Riku Hasari

Ahveniston moottoriradan vuokrasopimusta uusitaan parhaillaan. Radan nykyinen sopimus päättyy ensi vuonna, mutta uutta viisivuotista sopimusta on valmisteltu jo nyt.– Uusi sopimus on haluttu tehdä hyvissä ajoin, että toiminnanharjoittaja saa varmuuden jatkosta, kertoo sopimusta valmistellut vs.

Yksi suojelurakennuksista on Perttulan kansliarakennus eli päärakennus. Se edustaa Hämeenlinnan ympäristön varhaista huvila-arkkitehtuuria. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Miemalassa sijaitsevat Perttulan entisen keskuslaitoksen ja ammattikoulun vanhat rakennukset aiotaan pitää suojeltuina, vaikka niiden omistus onkin muuttunut.Kyseessä on seitsemän suojelurakennuksen kokonaisuus. Esimerkiksi entinen kansliarakennus rakennettiin alun perin huvilaksi vuonna 1860.