Julkaistu: 13.10.2017 08:29
-
Päivitetty: 13.10.2017 12:03

Mielipide: Juniorijääkiekon vallankäyttö

  • Arkistokuva Markku Tanni
    Arkistokuva Markku Tanni

Hämeen Sanomien jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kirjoittaa varsin ansiokkaasti HPK-juniorijääkiekon vallankäytöstä.

Tuon rekisteröidyn yhdistyksen toimivaltaahan pitäisi käyttää hallituksen, jonka yhdistyksen jäsenet valitsevat kokouksessa.

 

Yhdistyksellä pitäisi olla jäsenluettelo henkilöistä, jotka ovat oikeutettuja osallistumaan kokouksiin. Siis jäseniä ovat ainakin kaikki junioripelaajien vanhemmat, mikäli oikein käsitän.

Tuo kokous myös erottaa hallituksen tai hallituksen jäsenen, mikäli he eivät nauti jäsenistön luottamusta. Hallitus valitsee yhdistyksen työntekijät ja päättää heidän tehtävistään.

 

Käytännössä juniorijääkiekossa tuo toimivalta ei ole ollut hallituksella, vaan palkatuilla työntekijöillä ja valmentajilla, hallitus on toiminut vain takapiruna. Jäsenet ovat olleet kykenemättömiä ja osaamattomia tekemään juniorijääkiekkoa hyödyttäviä päätöksiä.

Osin päätäntävalta on ollut liiga-HPK:lla, vaikka se on eri firmaa.

Ei ole ihme, että myös juniorijääkiekossa on kriisi, tällä hetkellä ei ole edes valoa näkyvissä tunnelin päässä.

Jäsen
Hämeenlinna

 

Kommentit

Samanaikaisesti sekä pelottavaa, että huolestuttavaa. Hiljaista on seuran sisällä. Missä on se paljon puhuttu avoimuus ja yhteinen perhe.
Kuvitus: Soile Toivonen

Nuoren postineidin päiväkirja vuodelta 1914 avaa ikkunan uneliaaseen varuskuntakaupunkiin ja kauppiasperheen arkeen.Martta-neiti kaipasi Hämeenlinnasta Helsinkiin, rakastui venäläiseen sotilaaseen ja mietti suhteen tulevaisuutta. "Mikähän minusta maailmassa tulee?" ”Juhannusilta!