Julkaistu: 13.10.2017 08:29
-
Päivitetty: 13.10.2017 12:03

Mielipide: Juniorijääkiekon vallankäyttö

 • Arkistokuva Markku Tanni
  Arkistokuva Markku Tanni

Hämeen Sanomien jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kirjoittaa varsin ansiokkaasti HPK-juniorijääkiekon vallankäytöstä.

Tuon rekisteröidyn yhdistyksen toimivaltaahan pitäisi käyttää hallituksen, jonka yhdistyksen jäsenet valitsevat kokouksessa.

 

Yhdistyksellä pitäisi olla jäsenluettelo henkilöistä, jotka ovat oikeutettuja osallistumaan kokouksiin. Siis jäseniä ovat ainakin kaikki junioripelaajien vanhemmat, mikäli oikein käsitän.

Tuo kokous myös erottaa hallituksen tai hallituksen jäsenen, mikäli he eivät nauti jäsenistön luottamusta. Hallitus valitsee yhdistyksen työntekijät ja päättää heidän tehtävistään.

 

Käytännössä juniorijääkiekossa tuo toimivalta ei ole ollut hallituksella, vaan palkatuilla työntekijöillä ja valmentajilla, hallitus on toiminut vain takapiruna. Jäsenet ovat olleet kykenemättömiä ja osaamattomia tekemään juniorijääkiekkoa hyödyttäviä päätöksiä.

Osin päätäntävalta on ollut liiga-HPK:lla, vaikka se on eri firmaa.

Ei ole ihme, että myös juniorijääkiekossa on kriisi, tällä hetkellä ei ole edes valoa näkyvissä tunnelin päässä.

Jäsen
Hämeenlinna

 

Kommentit

Samanaikaisesti sekä pelottavaa, että huolestuttavaa. Hiljaista on seuran sisällä. Missä on se paljon puhuttu avoimuus ja yhteinen perhe.
40 metrin pituinen liukumäki tuntui kiinnostavan perheen pienimpiä Pauninmaan luontokohteen talvitapahtumassa sunnuntai-iltana. Kuva: Riku Hasari

Napakelkka kirskui, liukurit kiisivät liukumäissä ja tuli räiskyi monissa muodoissaan Pauninmaan luontokohteen tämän talven viimeisessä ulkoilutapahtumassa sunnuntaina.Talvesta ja sen riemuista oli Janakkalan Tervakoskelle tullut nauttimaan reilut sata kävijää, useimmat heistä lapsiperheitä.

Esko Anttolan mielestä hyppyrimäen alastulorinne olisi oivallinen treenauspaikka. - Täällä voisi järjestää vaikka minkälaisia ulkoilutapahtumia muutenkin, Anttola suunnittelee. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnaan tulee lähitulevaisuudessa ainakin kahdet uudet kuntoportaat.Portaita havitellaan niin Hämeenlinnan Lammille kuin Ahvenistollekin, mutta myös Janakkalan kuntoporrashankkeet ovat kovaa vauhtia viriämässä niin Turengissa kuin Tervakoskellakin.Tähän asti Kanta-Hämeessä on ollut kuntoportai

Erä-, retkeily- ja ulkoilutarvikkeita myyvä Vaeltajankauppa.fi muuttaa Hämeenlinnassa Turuntie 7:stä Kaurialankatu 21:een. Muutto alkoi keskiviikkona.– Saamme yhdistettyä myymälän, Kantolassa nyt toimivan verkkokaupan varaston ja muut toiminnot saman katon alle.

Poliisilla oli kiireinen viikonloppuyö ja vuorokausi Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. Päijät-Hämeessä tehtäviä kertyi vuorokaudessa 170 ja yövuorossa iltaseitsemän ja aamuseitsemän välillä 122. Kanta-Hämeessä tehtäviä kertyi vastaavina aikoina 112 ja 61.

                 Asianajaja Peter Boucht ja maalauksessa komeileva isoisä Harald Boucht ehtivät joitakin vuosia työskennellä samaan aikaan perheen asianajotoimistossa Vaasassa. Asianajotoimisto Boucht & Nikula jatkaa toimintaansa vielä tänä päivänäkin.                Kuva: Jarno Pellinen

Harald Boucht lähetti jääkärikokelaat kodistaan hiihtämään jäisen Merenkurkun yli Ruotsiin, josta matka jatkui Saksaan.Tärkeä jääkärivärväri oli järjestämässä Mannerheimille aseita, joilla venäläiset saatiin vaarattomiksi Pohjanmaalla. Vaasalainen hovioikeudenneuvos Harald Boucht (1872–1963) oli suo

Kaduilta pelastetuilla koirilla voi tautien lisäksi olla pelkoaggressiota, mikä tekee sen käytöksestä arvaamattoman. Kuva: TA terho aalto

Etelä-Suomen aluehallintovirasto varoittelee ulkomailta Suomeen pelastettavien koirien mukana tulevista terveysriskeistä.– Antibioottiresistenssi sekä koirista ihmisiin tarttuvat taudit on syytä huomioida, kun harkitaan katukoiran pelastamista Suomeen.