Julkaistu: 13.10.2017 11:55

Muistathan: Kirjastoista ei voi lainata, uusia tai varata aineistoa

  • Kuva: Lassi Puhtimäki
    Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston sekä Hattulan ja Janakkalan kunnankirjastojen kirjastojärjestelmä vaihtuu. Myöskään Vanamo verkkokirjastossa ei voi uusia lainoja, tehdä varauksia tai etsiä aineistoa 13.-29.lokakuuta aikana.

Uuden kirjastojärjestelmän myötä Hämeenlinnan kirjastoissa asiakkaat voivat lähtien itse noutaa varaamansa aineiston tarvitsematta pyytää sitä asiakaspalvelusta. Varatut kirjat voi uudistuksen jälkeen noutaa myös kirjastojen itsepalveluaikana.

Myös Tervakosken omatoimikirjastossa Janakkalassa varaukset voi järjestelmävaihdon jälkeen noutaa itse.

Hattulan kirjasto ei vielä ota käyttöön varausten itsepalvelunoutoa.

Ovet auki katkoksesta huolimatta

Hämeenlinnan pääkirjasto on auki normaalisti koko järjestelmävaihdon ajan. Hämeenlinnan lähikirjastot ovat auki supistetusti.

Janakkalan pääkirjaston lehtilukusali on avoinna, mutta muuten kirjasto on suljettu. Tervakosken kirjasto on käytettävissä klo 8-21 omatoimikirjastokortilla.

Hattulan kirjastossa on supistetut aukioloajat.

Tarkemmat tiedot aukioloista katkoksen aikana löytyvät Vanamo verkkokirjastosta sekä kirjastoista.

Kirjastojen aukioloaikana asiakkaat pääsevät lukemaan lehtiä ja kirjoja ja käyttämään muutakin aineistoa kirjastoissa, vaikka lainaaminen ei onnistukaan. Aineistoa voi myös katkon aikana palauttaa kirjastoihin ja palautusluukkuihin.

E-aineistot ovat normaalisti käytössä

E-kirjat, e-lehdet ja muut kirjaston e-aineistot ovat asiakkaiden käytössä, sillä järjestelmänvaihdos ei koske e-aineistoja.

E-kirjojen lainaamiseen Ellibs e-kirjapalvelusta tarvitaan kirjastokortin numero ja tunnusluku. Järjestelmävaihdon aikana kirjastot eivät voi antaa uutta kirjastokorttia tai tunnuslukua.

 

 Kuva: Pekka Rautiainen

Kanta-Hämeen keskussairaalan välinehuolto siirtyy tänään uusiin tiloihin.Välinehuoltoa on remontoitu yli puolella miljoonalla eurolla. Nyt osastolla on entistä vähemmän seiniä, tehokkaammat valot, parempi ilmastointi ja neljä uutta 75 000 euron hintaista pesukonetta.

Kaupunginvaltuusto saa piakkoin eteensä esityksen Hämeenlinna-rahaston sääntöjen muutoksesta.Kaupunginhallitus esittää, että rahaston varoja voisi käyttää myös käyttöomaisuuden, käytännössä kiinteistöjen alaskirjauksiin ja niihin mahdollisesti liittyvien purkukustannusten kattamiseen.Hämeenlinna-rah

Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokers soittaa Suistoklubilla keskiviikkona, showtime kello 21.    Kuva: Olli Sulin

Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokers esiintyy Suistoklubilla keskiviikkona 25.10. Rantamäellä itsellään on takana 40 vuotta kitaristin uraa. Bändi, jossa musisoivat kosketinsoittaja Hannu Sorsa, basisti Harri Vainikka ja rumpali Ville Vihonen, on ollut kasassa kymmenen vuotta.

Mari Turunen näyttelee naista, joka päättää tehdä täydellisen rikoksen. Kuva: Harri Hinkka

Tampereen Teatteri: Musta sydänKirjoittanut Ilkka Remes. Sovitus ja ohjaus Tommi Auvinen. Rooleissa mm. Mari Turunen, Tom Lindholm, Elina Rintala ja Arttu Ratinen. Kantaesitys päänäyttämöllä 13.10.Miten turbovauhtia kiitävä trilleri taipuu näyttämölle?

Kaivutyöt ovat aiheuttaneet häiriön kaukolämmön jakeluun Hämeenlinnan Mäkelänkadun teollisuusalueella.Äkillinen häiriö vaikuttaa kaukolämmön ja lämpimän käyttöveden jakeluun ainakin Pietiläntien, Tölkkimäentien ja Takumäentien alueella, sähköverkkoyhtiö Elenia tiedottaa.

Etelä-Hämeessä arvioidaan olevan yli 150 ilvestä. Kuvan eläin jäi auton alle. KUVA: Hämeen Sanomat, arkisto Kuva: POliisi

Suomen riistakeskus on myöntänyt Etelä-Hämeeseen joulukuussa alkavalle pyyntikaudelle 29 lupaa ilveksen kannanhoidolliseen poikkeuspyyntiin. Poikkeusluvat on kohdennettu Luonnonvarakeskuksen (Luke) kirjaamien pentuehavaintojen perusteella tiheimmille ilvesalueille.