Julkaistu: 13.10.2017 11:55

Muistathan: Kirjastoista ei voi lainata, uusia tai varata aineistoa

  • Kuva: Lassi Puhtimäki
    Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston sekä Hattulan ja Janakkalan kunnankirjastojen kirjastojärjestelmä vaihtuu. Myöskään Vanamo verkkokirjastossa ei voi uusia lainoja, tehdä varauksia tai etsiä aineistoa 13.-29.lokakuuta aikana.

Uuden kirjastojärjestelmän myötä Hämeenlinnan kirjastoissa asiakkaat voivat lähtien itse noutaa varaamansa aineiston tarvitsematta pyytää sitä asiakaspalvelusta. Varatut kirjat voi uudistuksen jälkeen noutaa myös kirjastojen itsepalveluaikana.

Myös Tervakosken omatoimikirjastossa Janakkalassa varaukset voi järjestelmävaihdon jälkeen noutaa itse.

Hattulan kirjasto ei vielä ota käyttöön varausten itsepalvelunoutoa.

Ovet auki katkoksesta huolimatta

Hämeenlinnan pääkirjasto on auki normaalisti koko järjestelmävaihdon ajan. Hämeenlinnan lähikirjastot ovat auki supistetusti.

Janakkalan pääkirjaston lehtilukusali on avoinna, mutta muuten kirjasto on suljettu. Tervakosken kirjasto on käytettävissä klo 8-21 omatoimikirjastokortilla.

Hattulan kirjastossa on supistetut aukioloajat.

Tarkemmat tiedot aukioloista katkoksen aikana löytyvät Vanamo verkkokirjastosta sekä kirjastoista.

Kirjastojen aukioloaikana asiakkaat pääsevät lukemaan lehtiä ja kirjoja ja käyttämään muutakin aineistoa kirjastoissa, vaikka lainaaminen ei onnistukaan. Aineistoa voi myös katkon aikana palauttaa kirjastoihin ja palautusluukkuihin.

E-aineistot ovat normaalisti käytössä

E-kirjat, e-lehdet ja muut kirjaston e-aineistot ovat asiakkaiden käytössä, sillä järjestelmänvaihdos ei koske e-aineistoja.

E-kirjojen lainaamiseen Ellibs e-kirjapalvelusta tarvitaan kirjastokortin numero ja tunnusluku. Järjestelmävaihdon aikana kirjastot eivät voi antaa uutta kirjastokorttia tai tunnuslukua.

 

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.