Julkaistu: 13.10.2017 13:45
-
Päivitetty: 13.10.2017 13:50

Putkirikko katkaisi vedentulon Lammilla

Lammin terveyskeskuksen pihalla jaettiin perjantaina vettä, kun vesijohtovuoto katkaisi veden tulon melkein koko Lammin kirkonkylässä perjantaina aamuyöstä.

Vuoto saatiin nopeasti hallintaan ja korjaustyöt etenivät suunnitelmien mukaan. Putkirikko katkaisi vedentulon myös terveyskeskukseen ja vanhainkotiin. Katko oli ohi perjantaina kello 16 mennessä.

Lammin Evontien vesijohto on erittäin vanha ja huonokuntoinen. HS-Veden putkimestarin mukaan johto on jo mukana lähivuosien saneerausohjelmassa.

Pälkäneen seurakunnan entisen talouspäällikön Simo Klasilan ehdollinen vankeustuomio virka-aseman väärinkäytöstä ei muuttunut hovioikeudessa.Turun hovioikeus hylkäsi Klasilan valituksen ja syyttäjän vastavalituksen Kanta-Hämeen käräjäoikeuden päätöksestä.

 Kuva: Esko Tuovinen

Aulangon Graniittilinna on saamassa remonttirahaa valtion ensi vuoden lisäbudjetista.Graniittilinnan korjauksen on valtion lisätalousarvioon sisällyttämässä eduskunnan Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaosto.

Esimerkiksi suomalaista keskipalkkaa eli 42 500 euroa vuodessa ansaitsevan veroprosentti on 2,2 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Euroopan vertailumaissa keskimäärin.

Pienten palkkojen verotus on Suomessa eurooppalaista keskitasoa, mutta tulojen noustessa verotus muuttuu kireämmäksi, kertoo Veronmaksajien uusi kansainvälinen palkkaverovertailu.Esimerkiksi suomalaista keskipalkkaa eli 42 500 euroa vuodessa ansaitsevan veroprosentti on 2,2 prosenttiyksikköä korkeam