Julkaistu: 01.11.2017 08:15
-
Päivitetty: 01.11.2017 19:39

Ismo Kiviniemi on Kanta-Hämeen tulokuningas - katso lista

  • Kamuxin entinen kehityspäällikkö Ismo Kiviniemi on Kanta-Hämeen tulokuningas.
    Kamuxin entinen kehityspäällikkö Ismo Kiviniemi on Kanta-Hämeen tulokuningas.
  • Kanta-Hämeessä kovapalkkaisin on Janakkalan Jätteenkuljetuksen omistaja Hannu Riihimäki. Arkistokuva: Juhani Salo
    Kanta-Hämeessä kovapalkkaisin on Janakkalan Jätteenkuljetuksen omistaja Hannu Riihimäki. Arkistokuva: Juhani Salo
  • Hämeenlinnalainen Aki Ajo tienasi viime vuonna 634 135 euroa.
    Hämeenlinnalainen Aki Ajo tienasi viime vuonna 634 135 euroa.

Kanta-Hämeen suurituloisimpien lista oli täynnä tuttuja yrittäjiä ja liikemiessukujen jäseniä.

Heitä olivat muun muassa Vitabalansin perustajan Jorma Taipaleen tytär Heidi Taipale, Sinituotteen omistaja Ilkka Brotherus, Kankaisten kartanon emäntä Eeva Palmroth, Kultakeskuksen ja Kariston myynyt Jaakko Heikkilä, Riihimäen Sirajan ja Muoti-Hovin yrittäjä Pekka Aaltonen, Fazer-suvun Karl Fazer ja Irjalan kartanon myynyt Maria Möller.

Kamuxin entinen kehityspäällikkö Ismo Kiviniemi on Kanta-Hämeen tulokuningas.

Vuoden 2016 verotustietojen mukaan Kiviniemen yhdistetyt ansio- ja pääomatulot olivat viime vuonna 4,1 miljoonaa euroa.

Kiviniemi ansaitsi Kamuxin osakekaupoista yli neljän miljoonan euron pääomatulot. Ansiotuloja hänellä oli 84 933 euroa. Veroja Kiviniemi maksoi hieman yli 1,4 miljoonaa euroa.

Vuonna 2015 Kanta-Hämeen tulokuningas oli Fazerin omistajasukuun kuuluva agrologi Karl Johan Fazer. Hahkialan kartanon omistavan Fazerin yhdistetyt ansio- ja pääomatulot olivat vuonna 2015 3,96 miljoonaa euroa.

Taipale oli maakunnan varakkain nainen

Maakunnan varakkain nainen oli viime vuonna hattulalainen Heidi Taipale.

Hänen yhdistetyt ansio- ja pääomatulot olivat 2,91 miljoonaa euroa. Ansiotuloja hänelle kertyi 39 956 euroa. Veroja hän maksoi 986 101 euroa.

Taipale toimii kuopiolaisen lääketehdas Galena Pharman myyntilupa- ja tuotekehitysjohtajana.

Kolmanneksi suurimmat yhdistetyt ansio- ja pääomatulot olivat Sinituotteen toimitusjohtajalla Ilkka Brotheruksella. Brotherus toimii myös kokoomuksen kunnanvaltuutettuna Hausjärvellä.

Pääomatuloja hänelle kertyi 3,9 miljoonaa euroa ja ansiotuloja 180 454 euroa. Veroja Brotherus maksoi  yli miljoona euroa.

Kanta-Hämeen 20 suurinta ansio- ja pääomatuloa (2016):

Eeva Elin Kristiina Palmroth on tulolistan neljäntenä. Hän sai viime vuonna ansiotuloja 23 649 euroa ja pääomatuloja 1,4 miljoonaa euroa. Veroja hän maksoi hieman yli 482 960 euroa.

Viidentenä listalla on Kultakeskuksen entinen omistaja Jaakko Matti Heikkilä yhteensä 1,43 miljoonan euron tuloilla. Pääomatuloja hänelle kertyi 1,4 miljoonaa. Veroja Heikkilä maksoi 483 475 euroa. Heikkilä myi Kultakeskus Oy:n huhtikuussa 2016 yhtiön toimivalle johdolle.

Kuudentena tulolistalla on Pekka Juhani Aaltonen 1,36 miljoonan euron ansio- ja pääomatuloilla. Ansiotuloja miehelle kertyi 43 749 euroa. Veroja hän maksoi 473 529 euroa.

Riihimäellä yli miljoona euroa ansiotuloja

Kanta-Hämeen kovapalkkaisin on Janakkalan Jätteenkuljetuksen omistaja Hannu Riihimäki. Hän tienasi ansio- ja pääomatuloja 1 045 590 euroa. Tästä ansiotuloa oli suurin osa, 1 009 509 euroa.

Toiseksi eniten ansiotuloja keräsi Huhtamäen hämeenlinnalainen johtaja Olli Pertti Koponen, 964 857 euroa. Yhteensä hänen tulonsa kohosivat 992 459 euroon.

Ansiotulolistan kolmantena on hämeenlinnalainen Janne Laakso, joka toimii Nokia Oyj:n palveluksessa yksikön johtajana. Hänellä ei ole pääomatuloja, vaan ansiotuloja kertyi 632 593 euroa.

Kanta-Hämeen 20 suurinta ansiotuloa (2016):

Hämeenlinnalainen Aki Ajo tienasi viime vuonna 634 135 euroa, tästä oli ansiotuloja 586 755 euroa. Ajo on Ajo Motorsport -tallin tallipäällikkö ja entinen ratamoottoripyöräilijä.

Viidentenä ansiotulolistalla on Jukka Ilari Kotro, joka tienasi viime vuonna 566 993 euroa.

 

Forssalainen Leena Jaakkola ja hänen poikansa Tommi Jaakkola kehottavat ihmisiä kaivelemaan talojen vinttejä, joilla voi olla historiallisia aarteita. Heille itselleen alkoi avautua sisällissodassa kadonneen sukulaisen tarina vintiltä löytyneen paketin ansiosta. Kuva: Tapio Tuomela

Kaksi käsivarsinauhaa, lukuisia kirjeitä rintamalta, kuvia, Forssan vpk:n mitali yli 100 vuoden takaa ja punakaartin painama 100 markan seteli.Kun forssalainen Leena Jaakkola avasi viime pääsiäisenä isoisänsä entisen kotitalon vintiltä löytyneen repaleisen paketin, hän vasta oppi tuntemaan enonsa.–

Markku Ritaluoma ja Iisakki Kiemunki. Kuvat: Hämeen Sanomat / arkisto Kuva:

Sunny Car Centerin SCC:n entinen yrittäjä ja toimitusjohtaja Markku Ritaluoma on tuomittu maksamaan 6,2 miljoonaa euroa korvauksia konkurssipesälle.Yhtiön entinen hallituksen jäsen Iisakki Kiemunki joutuu yhteisvastuullisesti Ritaluoman kanssa maksamaan 350 000 euroa.

Tuuloksen kirkko. Kuva: Soile Toivonen / HäSa

Kirkkohallituksen päättää Tuuloksen seurakunnan yhdistymisestä Lammin seurakuntaan täysistunnossaan toukokuun lopulla.Alun perin tarkoitus oli, että asiasta olisi päätetty jo tiistaina pidetyssä huhtikuun täysistunnossa, mutta Tampereen hiippakunnan hiippakuntadekaani Ari Hukari kertoo seurakunnilta

Riihimäen teatteri ja hotelli Scandic toimivat molemmat kaupungin omistamissa tiloissa, jotka olisi peruskorjattava lähivuosina. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa / arkisto

Teatterin tulevaisuutta selvittävä toimikunta ei löytänyt hyvää ratkaisua, jolla Riihimäen ammattiteatteri voisi jatkaa toimintaansa 400 000 euroon nipistetyllä kaupungin avustuksella.Kaupunginhallituksen toivotaan antavan toimikunnan puheenjohtajalle Mika Herpiölle työhön lisäaikaa, jolloin hän voi

Kuvituskuva. Hämeen Sanomat / arkisto

Hämeen poliisilaitoksen poliisit tapasivat maanantaina liikenteestä kolme huumepäissään ajanutta ajokortitonta kuljettajaa.Päivän ensimmäinen käry tapahtui liikennepysäytyksen yhteydessä kello 11 aikaan Hausjärvellä, kun huumetesteri kertoi vuonna 1984 syntyneen miehen käyttäneen amfetamiinia.

Hämeenlinnassa nuorten kanssa työskentelevät tahot ovat huolestuneet nuorten lieventyneistä asenteista rattijuoppoutta kohtaan.Poliisin Ankkuri-tiimin, A-klinikan, Ehkäisevän päihdetyön, Stage-Hämeenlinnan ja Hämeen Mokia ry:n käynnistämällä #selvänäsankari-kampanjalla pyritään vaikuttamaan nuoriin

Kaurialan urheilukenttää käyttävät paitsi yleisurheilijat, myös muun muassa jalkapalloilijat, rugbyn pelaajat sekä koululaiset ja päiväkotilapset. Lisäksi siellä järjestetään erilaisia koiratapahtumia ja leikkimielisiä urheilukilpailuja. Kentän tulostaulu uusittiin viime keväänä, ja talven aikana on hankittu uudet maalikamerat ja ajanottojärjestelmä. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan liikuntahallit oy:n seuraava suuri investointiponnistus on Kaurialan urheilukentän kunnostaminen.Suunnitteilla on, että koko stadionin peruskorjaus alkaisi kesällä 2019, mikäli hankesuunnitelma menee läpi kaupungin päätöksenteossa.– Kaikki, myös aikataulu, riippuu siitä, saammeko kaupun