Julkaistu: 01.11.2017 08:15
-
Päivitetty: 01.11.2017 19:39

Ismo Kiviniemi on Kanta-Hämeen tulokuningas - katso lista

  • Kamuxin entinen kehityspäällikkö Ismo Kiviniemi on Kanta-Hämeen tulokuningas.
    Kamuxin entinen kehityspäällikkö Ismo Kiviniemi on Kanta-Hämeen tulokuningas.
  • Kanta-Hämeessä kovapalkkaisin on Janakkalan Jätteenkuljetuksen omistaja Hannu Riihimäki. Arkistokuva: Juhani Salo
    Kanta-Hämeessä kovapalkkaisin on Janakkalan Jätteenkuljetuksen omistaja Hannu Riihimäki. Arkistokuva: Juhani Salo
  • Hämeenlinnalainen Aki Ajo tienasi viime vuonna 634 135 euroa.
    Hämeenlinnalainen Aki Ajo tienasi viime vuonna 634 135 euroa.

Kanta-Hämeen suurituloisimpien lista oli täynnä tuttuja yrittäjiä ja liikemiessukujen jäseniä.

Heitä olivat muun muassa Vitabalansin perustajan Jorma Taipaleen tytär Heidi Taipale, Sinituotteen omistaja Ilkka Brotherus, Kankaisten kartanon emäntä Eeva Palmroth, Kultakeskuksen ja Kariston myynyt Jaakko Heikkilä, Riihimäen Sirajan ja Muoti-Hovin yrittäjä Pekka Aaltonen, Fazer-suvun Karl Fazer ja Irjalan kartanon myynyt Maria Möller.

Kamuxin entinen kehityspäällikkö Ismo Kiviniemi on Kanta-Hämeen tulokuningas.

Vuoden 2016 verotustietojen mukaan Kiviniemen yhdistetyt ansio- ja pääomatulot olivat viime vuonna 4,1 miljoonaa euroa.

Kiviniemi ansaitsi Kamuxin osakekaupoista yli neljän miljoonan euron pääomatulot. Ansiotuloja hänellä oli 84 933 euroa. Veroja Kiviniemi maksoi hieman yli 1,4 miljoonaa euroa.

Vuonna 2015 Kanta-Hämeen tulokuningas oli Fazerin omistajasukuun kuuluva agrologi Karl Johan Fazer. Hahkialan kartanon omistavan Fazerin yhdistetyt ansio- ja pääomatulot olivat vuonna 2015 3,96 miljoonaa euroa.

Taipale oli maakunnan varakkain nainen

Maakunnan varakkain nainen oli viime vuonna hattulalainen Heidi Taipale.

Hänen yhdistetyt ansio- ja pääomatulot olivat 2,91 miljoonaa euroa. Ansiotuloja hänelle kertyi 39 956 euroa. Veroja hän maksoi 986 101 euroa.

Taipale toimii kuopiolaisen lääketehdas Galena Pharman myyntilupa- ja tuotekehitysjohtajana.

Kolmanneksi suurimmat yhdistetyt ansio- ja pääomatulot olivat Sinituotteen toimitusjohtajalla Ilkka Brotheruksella. Brotherus toimii myös kokoomuksen kunnanvaltuutettuna Hausjärvellä.

Pääomatuloja hänelle kertyi 3,9 miljoonaa euroa ja ansiotuloja 180 454 euroa. Veroja Brotherus maksoi  yli miljoona euroa.

Kanta-Hämeen 20 suurinta ansio- ja pääomatuloa (2016):

Eeva Elin Kristiina Palmroth on tulolistan neljäntenä. Hän sai viime vuonna ansiotuloja 23 649 euroa ja pääomatuloja 1,4 miljoonaa euroa. Veroja hän maksoi hieman yli 482 960 euroa.

Viidentenä listalla on Kultakeskuksen entinen omistaja Jaakko Matti Heikkilä yhteensä 1,43 miljoonan euron tuloilla. Pääomatuloja hänelle kertyi 1,4 miljoonaa. Veroja Heikkilä maksoi 483 475 euroa. Heikkilä myi Kultakeskus Oy:n huhtikuussa 2016 yhtiön toimivalle johdolle.

Kuudentena tulolistalla on Pekka Juhani Aaltonen 1,36 miljoonan euron ansio- ja pääomatuloilla. Ansiotuloja miehelle kertyi 43 749 euroa. Veroja hän maksoi 473 529 euroa.

Riihimäellä yli miljoona euroa ansiotuloja

Kanta-Hämeen kovapalkkaisin on Janakkalan Jätteenkuljetuksen omistaja Hannu Riihimäki. Hän tienasi ansio- ja pääomatuloja 1 045 590 euroa. Tästä ansiotuloa oli suurin osa, 1 009 509 euroa.

Toiseksi eniten ansiotuloja keräsi Huhtamäen hämeenlinnalainen johtaja Olli Pertti Koponen, 964 857 euroa. Yhteensä hänen tulonsa kohosivat 992 459 euroon.

Ansiotulolistan kolmantena on hämeenlinnalainen Janne Laakso, joka toimii Nokia Oyj:n palveluksessa yksikön johtajana. Hänellä ei ole pääomatuloja, vaan ansiotuloja kertyi 632 593 euroa.

Kanta-Hämeen 20 suurinta ansiotuloa (2016):

Hämeenlinnalainen Aki Ajo tienasi viime vuonna 634 135 euroa, tästä oli ansiotuloja 586 755 euroa. Ajo on Ajo Motorsport -tallin tallipäällikkö ja entinen ratamoottoripyöräilijä.

Viidentenä ansiotulolistalla on Jukka Ilari Kotro, joka tienasi viime vuonna 566 993 euroa.

 

Turengin S-marketin mahdollinen siirtäminen nykyiseltä paikaltaan kunnantalon viereiseen puistikkoon herättää edelleen kritiikkiä ja vastustusta.Kunnan edustajille luovutettiin maanantaina hanketta vastustava adressi, jonka oli allekirjoittanut 1 900 henkilöä.Adressissa vaaditaan, että viheralue säi

Kaavamerkinnän muuttaminen ei tuo muutosta Ruutikellarintiellä vallitsevaan käytäntöön. Kaavassa tiealueeksi muuttuvat kapeat suikaleet ovat edelleen tontinomistajien piha-aluetta. Kuva: Pekka Rautiainen

Hätilän I-alueen kaavoituksessa on syntynyt Ruutikellarintien varressa eriskummallinen tilanne, jota korjataan Hätilän II-alueen uuden kaavan yhteydessä.Ongelmana on katualue, joka 1970-luvun kaavassa levennettiin mahdollista joukkoliikennekatua varten, mutta jota ei koskaan toteutettu.

Hämeen poliisi etsii Riihimäellä kadonnutta Leena Pekkarista. Vuonna 1960 syntynyt Pekkarinen poistui Peuranpolulla sijaitsevasta asunnostaan ilmeisesti marraskuun 10. päivänä, eikä hänestä ole sen jälkeen tehty havaintoja.Pekkarinen on alle 160 cm pitkä ja painaa noin 45 kg.

Arkistokuva: Terho Aalto

Sairaanhoitopiiri suunnittelee asiakasmaksujen nostoa lain sallimaan maksimiin ensi vuonna.Taustalla tässä on jäsenkuntien haluttomuus pitää kiinni joitakin vuosia sitten sovitusta talouden tasapainottamisohjelmasta.Maksujen täysimääräinen nosto esimerkiksi poliklinikkamaksun nousua 32,70 eurosta 41