Julkaistu: 02.11.2017 12:32

Teatteriyhdistys vetoaa Riihimäen Teatterin puolesta

  • Arkistokuvassa Katja Peacock, Riku Korhonen, Maija Siljander ja Tatu Mönttinen. Kuva: Juho Peltoniemi
    Arkistokuvassa Katja Peacock, Riku Korhonen, Maija Siljander ja Tatu Mönttinen. Kuva: Juho Peltoniemi

Riihimäen kaupungin esitys Riihimäen Teatterin lakkauttamisesta täysin poikkeuksellinen, ihmettelevät Suomen Teatterit ry:n puheenjohtaja sosiaalineuvos Maija Perho ja toiminnanjohtaja Tommi Saarikivi.

Teatteriyhdistyksen kannanoton mukaan Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko esittää talousarvioesityksessään Riihimäen Teatterin ensi vuoden tukeen 60 % leikkausta.

- Käytännössä tämä merkitsee ammattiteatteritoiminnan äkillistä alasajoa tilanteessa, jossa kaupunginvaltuusto oli aiemmin päättänyt teatterin kaupungin rahoituksen turvaamisesta vuosille 2017–2019, sanotaan yhdistyksen tiedotteessa.

Tiedotteessa mainitaan, että Riihimäen linjaus keskeisen kulttuuritoimijan lakkauttamisesta on ällistyttävä ja poikkeuksellinen: yksikään kaupunki ei ole aiemmin päätynyt vastaavaan ratkaisuun oman kaupunginteatterinsa kohdalla. Kaupungin rahoitusosuuden raju leikkaaminen johtaisi myös valtionrahoituksen putoamiseen siinä määrin, ettei teatteritoimintaa olisi mahdollista jatkaa.

- Riihimäen Teatterin kohdalla esitys tuntuu erityisen hämmästyttävältä, sillä kyseessä on korkeatasoinen, valtakunnallista tunnustusta saanut teatteri. Se on mm. valittu Vuoden Teatteriksi 2017, sanotaan tiedotteessa.

Suomen Teatterit ry vetoaa koko ammattiteatterikentän ja kaikkien näyttämötaiteen ystävien puolesta, että Riihimäen Teatterin rahoitusta harkittaessa selvitettäisiin kaikki vaihtoehtoiset ratkaisut, joilla korkeatasoista ammattiteatteria olisi mahdollista tehdä Riihimäellä myös tulevaisuudessa.

 

 Suomenkasarmin porteille on tarkoitus pystyttää opaskartat. Turuntien puoleisella portilla sijaitseva ajokieltomerkki on saanut myös jotkut jalankulkijat luulemaan, ettei alueelle ole mitään asiaa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Suomenkasarmin alueelle johtava portti Turuntiellä herättää hämmennystä.Näyttävä ajokielto on saanut ainakin jotkut jalankulkijatkin luulemaan, ettei alueelle sovi mennä, vaikka se on nykyään avoinna kaikelle kansalle.Kasarmialueen reilut kaksi vuotta sitten ostanut Petri Yrjö-Koskinen kertoo, että

Sohvapöytä on Anni Nupposen kodissa varattu palapelien teolle. Palapelien kokoamista yrittää monesti estää Miisu-kissa, joka vaatii omistajansa huomiota itselleen. Kuva: Sini Laitinen

Kirjailija Anni Nupposen sohvapöydälle eivät juuri teekupposet tai hellyyttä kerjäävät kissat mahdu, sillä pöytä on varattu muuhun käyttöön.– Tein lapsena mielelläni palapelejä, ja viitisen vuotta sitten aloin tehdä niitä taas uudelleen. Suosikkipalapeleissäni on 1 000–2 000 palaa.

Amerikkalainen jalkapallo toi Lontoosta kotoisin olevan James Perrineaun Suomeen ensimmäisen kerran jo vuonna 2009. Hämeenlinnassa hän on asunut noin vuoden.

"Hämeenlinnassa on kaikki mitä tarvitsen, vaikka tätä ei voikaan verrata Lontooseen. Sukuni on kotoisin Karibialta, mutta kaikki asuvat Etelä-Lontoossa.Olen oppinut nauttimaan Hämeenlinnan rauhallisuudesta, ehkä olen kasvamassa aikuiseksi. Minusta tuntuu, että saattaisin asettua Hämeenlinnaan.