Julkaistu: 07.11.2017 06:56
-
Päivitetty: 08.11.2017 20:19

Jäljelle jäi hiiltynyt ravintola - katso video

  • Hämeenlinnan Keskustalossa 
sijainnut Raatihuone 
Sports Bar&Grill ehti toimia 
vain puolisen vuotta. 
KUVA: Pekka Rautiainen
    Hämeenlinnan Keskustalossa 
sijainnut Raatihuone 
Sports Bar&Grill ehti toimia 
vain puolisen vuotta. 
KUVA: Pekka Rautiainen
  • Kuva: Mikko Soini
    Kuva: Mikko Soini
  • Palon syttymissyyn selvittäminen alkaa aamulla. Kuva: Mikko Soini
    Palon syttymissyyn selvittäminen alkaa aamulla. Kuva: Mikko Soini

Hämeenlinnan Keskustalossa sijainneen Raatihuone Sports Bar&Grill -ravintolan öisen tulipalon syttymissyyn tutkinta työllisti poliisin ja pelastuslaitoksen tutkijoita tiistaina. Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä.

- Tutkinta jatkuu palonsyyn tutkintana. Tutkinta vie aikaa. Heti ei pysty sanomaan, että tuosta se on syttynyt. Paikkoja on tutkittu ja näytteitä käyty ottamassa, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Lalli Jylhä Hämeen poliisista.

Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen kohteeseen tiistaina pian puolenyön jälkeen, kello 00.11. Palomiesten saapuessa paikalle huoneisto oli jo täyden palon vaiheessa eli kaikki palava aines paloi. Sammutustyöt kohteessa kestivät puolisentoista tuntia.

Palo ei päässyt leviämään pahasti sisältä hiiltyneen ruokaravintolan naapurihuoneistoihin, mutta suoraan sen yläpuolella sijainneen asunnon ikkunaseinä mustui ja osa ikkunoista rikkoutui. Paikalla ollut asukas pääsi ulos asunnosta. 
Asunnon lisäksi kaksikerroksisen liikesiiven yläkerran huoneistot kärsivät savuvahinkoja. Liikehuoneistoista vain yläkerrassa oleva hammasteknikon työtila on ollut viime aikoina käytössä.

Raatihuone Sports Bar&Grill avattiin toukokuun alussa tiloissa, joissa on toiminut ravintola myös aiemmin.

Ravintolan ulkomaalaistaustainen yrittäjä Avinder Singh kertoo, että hänen työntekijänsä sulki ravintolan maanantai-iltana noin kello 22.20, koska asiakkaita ei sillä hetkellä enää ollut. Singh antoi itse luvan sulkemiseen puhelimitse. Tämän jälkeen työntekijä jäi tiloihin vielä hetkeksi siivoamaan.

- Itse tulin paikalle aamulla. Ymmärrät varmaan, että olen stressaantunut, hän sanoi maanantaina.

Palanut ravintola on ollut huoneistossa vuokralla. Tiloilla on ulkomaalainen omistaja.
Ravintolalle on lokakuussa julkaistulla myynti-ilmoituksella haettu kiireellä uutta omistajaa. Myynti-ilmoituksen mukaan ravintolassa oli 135 neliötä, salissa 40 asiakaspaikkaa sekä kaksi terassia.

Palon jälkien korjaamisesta koituu kustannuksia sekä taloyhtiölle että huoneiston omistajalle.

- Sillä on vastuun osalta merkitystä, mikä lopulta on palon aiheuttaja. Normaalitapauksessa taloyhtiön vakuutus korvaa talon rakenteille aiheutuneet vauriot. Huoneistojen sisäpuoliset vahingot jäävät omistajien, vuokralaisten ja heidän vakuutustensa varaan, kertoo asiakkuusjohtaja Seppo Toivio Isännöinti Kuvajasta.

Toivio kertoo, että taloyhtiön vakuutusyhtiölle on tehty jo vahinkoilmoitus. 

- Ensivaiheessa on tärkeintä tehdä hätätyönä sellaiset korjaukset, ettei tule lisää vahinkoa, hän kertoo. HäSa

Näitkö jotakin?

Mahdolliset normaalista poikkeavat havainnot maanantain ja tiistain väliseltä yöltä Keskustalossa voi ilmoittaa poliisin vihjenumeroon 0295 414 222.

Katso video - Poliisi tekee palopaikalla teknistä tutkintaa: