Julkaistu: 09.11.2017 11:10

12 tonnin painoinen teräskela putosi tielle Rengossa - katso kuva

  • Poliisi epäilee ajoneuvoyhdistelmän kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
    Poliisi epäilee ajoneuvoyhdistelmän kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Noin 12 tonnin painoinen teräskela putosi ajoneuvoyhdistelmän perävaunun kyydistä valtatie 10:llä Rengossa keskiviikkoiltana.

Tieltä teräskela pyöri ojaan.

Teräskela aiheutti tiehen noin 30 senttimetriä syvän ja vajaan metrin levyisen montun.

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja kertoi kuormanneensa kolme teräskelaa Hämeenlinnassa ja kiinnittäneensä ne asianmukaisesti kettingeillä ja liinoilla.

Tuntemattomasta syystä teräskelan kiristimet olivat menneet matkalla poikki ja yksi keloista pääsi tippumaan. Kaksi muuta kelaa pysyi perävaunussa.

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettajaa, noin 55-vuotiasta miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kommentit

Helppo taas pistää syy kuskille jolla on ollut auton varusteisiin kuuluneet liinat tai ketjut. Kyllä tukeva rullan pyörimistä estävä teline olisi pitänyt kuulua rullan kuljetusvarustukseen. Eihän tuollaista massaa millään ketjulla pysäytetä ilman kunnollista alustaa, silloin kun jotain yllättävää tapahtuu esimerkiksi rengasrikko tai peuraväistö! Onhan paffilaatikoille ja pikkutavaralle trukkilavoja, ei pitäisi olla ylitsepääsemätön ratkaisu jos teräsrullia tekevä yritys tarjoaisi todella vaarallisille raskaille teräsrullille kunnon kiinnitysalustaa. Eikä tuollainen kiinnitysalusta ole kertakäyttöinen. Jos selaa vanhoja hämeen sanomia löytyy kuvia täällä hämeessäkin muutama kuukausi sitten tapahtuneesta vastaavasta rullan putoamisesta, onneksi ei henkilöauto ollut linjalla!

Turengin S-marketin mahdollinen siirtäminen nykyiseltä paikaltaan kunnantalon viereiseen puistikkoon herättää edelleen kritiikkiä ja vastustusta.Kunnan edustajille luovutettiin maanantaina hanketta vastustava adressi, jonka oli allekirjoittanut 1 900 henkilöä.Adressissa vaaditaan, että viheralue säi

Kaavamerkinnän muuttaminen ei tuo muutosta Ruutikellarintiellä vallitsevaan käytäntöön. Kaavassa tiealueeksi muuttuvat kapeat suikaleet ovat edelleen tontinomistajien piha-aluetta. Kuva: Pekka Rautiainen

Hätilän I-alueen kaavoituksessa on syntynyt Ruutikellarintien varressa eriskummallinen tilanne, jota korjataan Hätilän II-alueen uuden kaavan yhteydessä.Ongelmana on katualue, joka 1970-luvun kaavassa levennettiin mahdollista joukkoliikennekatua varten, mutta jota ei koskaan toteutettu.

Hämeen poliisi etsii Riihimäellä kadonnutta Leena Pekkarista. Vuonna 1960 syntynyt Pekkarinen poistui Peuranpolulla sijaitsevasta asunnostaan ilmeisesti marraskuun 10. päivänä, eikä hänestä ole sen jälkeen tehty havaintoja.Pekkarinen on alle 160 cm pitkä ja painaa noin 45 kg.

Arkistokuva: Terho Aalto

Sairaanhoitopiiri suunnittelee asiakasmaksujen nostoa lain sallimaan maksimiin ensi vuonna.Taustalla tässä on jäsenkuntien haluttomuus pitää kiinni joitakin vuosia sitten sovitusta talouden tasapainottamisohjelmasta.Maksujen täysimääräinen nosto esimerkiksi poliklinikkamaksun nousua 32,70 eurosta 41