Julkaistu: 09.11.2017 11:10

12 tonnin painoinen teräskela putosi tielle Rengossa - katso kuva

  • Poliisi epäilee ajoneuvoyhdistelmän kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
    Poliisi epäilee ajoneuvoyhdistelmän kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Noin 12 tonnin painoinen teräskela putosi ajoneuvoyhdistelmän perävaunun kyydistä valtatie 10:llä Rengossa keskiviikkoiltana.

Tieltä teräskela pyöri ojaan.

Teräskela aiheutti tiehen noin 30 senttimetriä syvän ja vajaan metrin levyisen montun.

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja kertoi kuormanneensa kolme teräskelaa Hämeenlinnassa ja kiinnittäneensä ne asianmukaisesti kettingeillä ja liinoilla.

Tuntemattomasta syystä teräskelan kiristimet olivat menneet matkalla poikki ja yksi keloista pääsi tippumaan. Kaksi muuta kelaa pysyi perävaunussa.

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettajaa, noin 55-vuotiasta miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kommentit

Helppo taas pistää syy kuskille jolla on ollut auton varusteisiin kuuluneet liinat tai ketjut. Kyllä tukeva rullan pyörimistä estävä teline olisi pitänyt kuulua rullan kuljetusvarustukseen. Eihän tuollaista massaa millään ketjulla pysäytetä ilman kunnollista alustaa, silloin kun jotain yllättävää tapahtuu esimerkiksi rengasrikko tai peuraväistö! Onhan paffilaatikoille ja pikkutavaralle trukkilavoja, ei pitäisi olla ylitsepääsemätön ratkaisu jos teräsrullia tekevä yritys tarjoaisi todella vaarallisille raskaille teräsrullille kunnon kiinnitysalustaa. Eikä tuollainen kiinnitysalusta ole kertakäyttöinen. Jos selaa vanhoja hämeen sanomia löytyy kuvia täällä hämeessäkin muutama kuukausi sitten tapahtuneesta vastaavasta rullan putoamisesta, onneksi ei henkilöauto ollut linjalla!