Julkaistu: 14.11.2017 11:26

Suomi 100 liikuttaa lammilaisia vauvasta vaariin joulukuussa

  • Lammin joulukauden avauksessa on aina liikuttu, kuten kuvan vuoden 2016 tonttuparaatissa kylän halki. Tänä vuonna joulunavauksessa liikutaan sata metriä sadan hengen voimin. Kuva: Susanna Mattila
    Lammin joulukauden avauksessa on aina liikuttu, kuten kuvan vuoden 2016 tonttuparaatissa kylän halki. Tänä vuonna joulunavauksessa liikutaan sata metriä sadan hengen voimin. Kuva: Susanna Mattila

Lammin Yrittäjien järjestämässä joulunavaustapahtumassa lammilaisia liikutetaan Suomi 100 -liikuntapahtumassa joulukuun alussa.

Joulukuun 2. päivänä järjestettävässä tapahtumassa kootaan 10 eri ikäluokista koostuvaa joukkuetta, jotka kisaavat leikkimielisessä 10 kertaa 100 metrin viestikilpailussa. Joukkueet yritetään koota eri ikäluokista niin, että jokainen vuosikymmen on edustettuna.

– Matkaa ei kannata jännittää, vaan sen saa liikkua omalla tyylillään ja vauhdillaan. Tärkeintä on että Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi paikanpäällä olisi edustettuna lammilaisia ihan kaikista ikäluokista, Mikko Reitti kertoo.

Joulunavaus järjestetään lauantaina 2. joulukuuta eriaisten tapahtumien voimin. Päivä huipentuu tonttuparaatiin ja ilotulitukseen.

Kylän kokoinen joulukalenteri

Lammin yrittäjien joulukalenteri on tänä vuonna kirkonkylän kokoinen, sillä numerot alkavat ilmestyä katukuvaan ja liikkeiden näyteikkunoihin. Mukaan on ilmoittautunut jo 22 yritystä.

– Jotta hommassa olisi edes hiukan jotain mysteeriä, pidämme toistaiseksi joulukalenteriin osallistuvien yrittäjien nimet salaisina. Kun ensimmäinen luukku aukeaa, julkistetaan muutkin osallistujat. Joulukalenterin luukkuja voi kuitenkin alkaa jo bongailla katukuvasta. On sovittu, että numerot ilmestyvät ikkunoihin marraskuun aikana, Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kankaanmäki sanoo.

Joulukalenteri-idean takana on lastentarhanopettaja Päivi Muurtamo Melukylän päiväkodista. HäSa

 

Lammin Yrittäjien joulun avaus 2.12. klo 13– 16.30 Lammin Säästökarien edustalla.