Julkaistu: 14.11.2017 11:26

Suomi 100 liikuttaa lammilaisia vauvasta vaariin joulukuussa

  • Lammin joulukauden avauksessa on aina liikuttu, kuten kuvan vuoden 2016 tonttuparaatissa kylän halki. Tänä vuonna joulunavauksessa liikutaan sata metriä sadan hengen voimin. Kuva: Susanna Mattila
    Lammin joulukauden avauksessa on aina liikuttu, kuten kuvan vuoden 2016 tonttuparaatissa kylän halki. Tänä vuonna joulunavauksessa liikutaan sata metriä sadan hengen voimin. Kuva: Susanna Mattila

Lammin Yrittäjien järjestämässä joulunavaustapahtumassa lammilaisia liikutetaan Suomi 100 -liikuntapahtumassa joulukuun alussa.

Joulukuun 2. päivänä järjestettävässä tapahtumassa kootaan 10 eri ikäluokista koostuvaa joukkuetta, jotka kisaavat leikkimielisessä 10 kertaa 100 metrin viestikilpailussa. Joukkueet yritetään koota eri ikäluokista niin, että jokainen vuosikymmen on edustettuna.

– Matkaa ei kannata jännittää, vaan sen saa liikkua omalla tyylillään ja vauhdillaan. Tärkeintä on että Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi paikanpäällä olisi edustettuna lammilaisia ihan kaikista ikäluokista, Mikko Reitti kertoo.

Joulunavaus järjestetään lauantaina 2. joulukuuta eriaisten tapahtumien voimin. Päivä huipentuu tonttuparaatiin ja ilotulitukseen.

Kylän kokoinen joulukalenteri

Lammin yrittäjien joulukalenteri on tänä vuonna kirkonkylän kokoinen, sillä numerot alkavat ilmestyä katukuvaan ja liikkeiden näyteikkunoihin. Mukaan on ilmoittautunut jo 22 yritystä.

– Jotta hommassa olisi edes hiukan jotain mysteeriä, pidämme toistaiseksi joulukalenteriin osallistuvien yrittäjien nimet salaisina. Kun ensimmäinen luukku aukeaa, julkistetaan muutkin osallistujat. Joulukalenterin luukkuja voi kuitenkin alkaa jo bongailla katukuvasta. On sovittu, että numerot ilmestyvät ikkunoihin marraskuun aikana, Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kankaanmäki sanoo.

Joulukalenteri-idean takana on lastentarhanopettaja Päivi Muurtamo Melukylän päiväkodista. HäSa

 

Lammin Yrittäjien joulun avaus 2.12. klo 13– 16.30 Lammin Säästökarien edustalla.

 

 

 

 

 

Turengin S-marketin mahdollinen siirtäminen nykyiseltä paikaltaan kunnantalon viereiseen puistikkoon herättää edelleen kritiikkiä ja vastustusta.Kunnan edustajille luovutettiin maanantaina hanketta vastustava adressi, jonka oli allekirjoittanut 1 900 henkilöä.Adressissa vaaditaan, että viheralue säi

Kaavamerkinnän muuttaminen ei tuo muutosta Ruutikellarintiellä vallitsevaan käytäntöön. Kaavassa tiealueeksi muuttuvat kapeat suikaleet ovat edelleen tontinomistajien piha-aluetta. Kuva: Pekka Rautiainen

Hätilän I-alueen kaavoituksessa on syntynyt Ruutikellarintien varressa eriskummallinen tilanne, jota korjataan Hätilän II-alueen uuden kaavan yhteydessä.Ongelmana on katualue, joka 1970-luvun kaavassa levennettiin mahdollista joukkoliikennekatua varten, mutta jota ei koskaan toteutettu.

Hämeen poliisi etsii Riihimäellä kadonnutta Leena Pekkarista. Vuonna 1960 syntynyt Pekkarinen poistui Peuranpolulla sijaitsevasta asunnostaan ilmeisesti marraskuun 10. päivänä, eikä hänestä ole sen jälkeen tehty havaintoja.Pekkarinen on alle 160 cm pitkä ja painaa noin 45 kg.

Arkistokuva: Terho Aalto

Sairaanhoitopiiri suunnittelee asiakasmaksujen nostoa lain sallimaan maksimiin ensi vuonna.Taustalla tässä on jäsenkuntien haluttomuus pitää kiinni joitakin vuosia sitten sovitusta talouden tasapainottamisohjelmasta.Maksujen täysimääräinen nosto esimerkiksi poliklinikkamaksun nousua 32,70 eurosta 41