Julkaistu: 04.12.2017 13:34
-
Päivitetty: 04.12.2017 17:03

Hämeenlinnassa riehuneen HJK-fanin oikeudenkäynti alkoi

  • HJK:n kannattajaa syytetään törkeästä pahoinpitelystä. Kuva: Pekka Rautiainen
    HJK:n kannattajaa syytetään törkeästä pahoinpitelystä. Kuva: Pekka Rautiainen

Oikeudenkäynti viime toukokuussa hämeenlinnalaisessa ravintolassa henkilökunnan jäsentä pahoinpidellyttä jalkapallofania vastaan on alkanut Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Pahoinpitely tapahtui toukokuun 6. päivänä, kun poliisin Vaasasta pois käännyttämän HJK:n fanibussin matkustajat pitivät taukoa Hämeenlinnassa.

Osa fanibussin matkustajista siirtyi läheisen ravintolan terassille, jossa pahoinpitely tapahtui.

 

Syytettynä oleva HJK:n kannattaja myöntää lyöneensä ravintolan työntekijää tuopilla kasvoihin ravintolan terassilla. Tuopilla lyömisen jälkeen hän myös löi uhria nyrkillä kasvoihin.

Syytetyn puolustuksen mukaan mies reagoi impulsiivisesti luullessaan samassa seurueessa olleen veljensä joutuneen kamppailuun.

Miestä syytetään törkeästä pahoinpitelystä. Syytetty myöntää pahoinpitelyn, mutta kiistää sen olleen törkeä pahoinpitely. Puolustuksen mukaan mies ei tiennyt, että uhri kuului ravintolan henkilökuntaan.

Lyömäaseena käytetty tuoppi särkyi osuessaan uhrin kasvoihin ja sirpaleet viilsivät syvän haavan kasvoihin.

Poliisit saivat miehen kiinni Hämeenlinnan linja-autoasemalta fanibussin läheltä.

 

Syytteessä oleva HJK:n kannattaja on saanut vuoden 2010 jälkeen 18 rikostuomiota Helsingin käräjäoikeudessa.

Hänet on tuomittu useista pahoinpitelyistä, vahingonteoista, petoksista sekä varkaudesta ja näpistyksestä.

Viimeisimmät tuomionsa mies on saanut pahoinpitelyistä vuosina 2014 ja 2017.


Kanta-Hämeen käräjäoikeus antaa tuomionsa 28. joulukuuta HäSa

Kolmea eri ostajaa venekaupoilla huijannut mies sai torstaina puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa.Forssassa asunut nuori mies oli viime keväänä laatinut suositulle veneiden myyntisivustolle kuvallisen ilmoituksen Buster XL -mallisesta moottoriveneestä

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, Hämeenlinnan Mieskuoron johtaja Anneli Julén ja kuoron puheenjohtaja Heikki Lindroth järjestävät kaupunkilaisille juhlaohjelmaa tammikuulle.    Kuva: Pekka Rautiainen

Vieläkö juhlituttaa? Kun satavuotiaan Suomen h-hetki on onnellisesti takana, voi kalenteria alkaa täyttää uusilla merkkivuosiin liittyvillä tapahtumilla. Hämeenlinnan Mieskuoro sai alkunsa vuonna 1922 perustetusta Kerho kvartetista, joten sen 95-vuotispäivä osui tämän vuoden marraskuulle.

Kuva: Jukka Viitaniemi

Pälkäneentiellä sattuneen peräänajon raivaustyöt hidastavat liikennettä Hämeenlinnan Tiiriössä.Onnettomuuspaikalla, eli Kirstulan kartanon kohdalla, on toistaiseksi vain yksi kaista käytössä.Hälytyskeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman kello yhtä.

Lohen hinta on viimeiset kolme vuotta pysytellyt poikkeuksellisen korkeana. Arkistokuva

Lohen poikkeuksellisen korkea hinta on notkauttanut kalan kulutuksen kasvua Suomessa.Suomen kalamarkkinoilla myydään paljon lohikaloja. Puolet niistä on lohta ja puolet kirjolohta.Lohi tuodaan Norjasta, ja kirjolohesta puolet on kotimaista ja puolet Ruotsissa kasvatettua.