Julkaistu: 04.12.2017 13:34
-
Päivitetty: 04.12.2017 17:03

Hämeenlinnassa riehuneen HJK-fanin oikeudenkäynti alkoi

  • HJK:n kannattajaa syytetään törkeästä pahoinpitelystä. Kuva: Pekka Rautiainen
    HJK:n kannattajaa syytetään törkeästä pahoinpitelystä. Kuva: Pekka Rautiainen

Oikeudenkäynti viime toukokuussa hämeenlinnalaisessa ravintolassa henkilökunnan jäsentä pahoinpidellyttä jalkapallofania vastaan on alkanut Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Pahoinpitely tapahtui toukokuun 6. päivänä, kun poliisin Vaasasta pois käännyttämän HJK:n fanibussin matkustajat pitivät taukoa Hämeenlinnassa.

Osa fanibussin matkustajista siirtyi läheisen ravintolan terassille, jossa pahoinpitely tapahtui.

 

Syytettynä oleva HJK:n kannattaja myöntää lyöneensä ravintolan työntekijää tuopilla kasvoihin ravintolan terassilla. Tuopilla lyömisen jälkeen hän myös löi uhria nyrkillä kasvoihin.

Syytetyn puolustuksen mukaan mies reagoi impulsiivisesti luullessaan samassa seurueessa olleen veljensä joutuneen kamppailuun.

Miestä syytetään törkeästä pahoinpitelystä. Syytetty myöntää pahoinpitelyn, mutta kiistää sen olleen törkeä pahoinpitely. Puolustuksen mukaan mies ei tiennyt, että uhri kuului ravintolan henkilökuntaan.

Lyömäaseena käytetty tuoppi särkyi osuessaan uhrin kasvoihin ja sirpaleet viilsivät syvän haavan kasvoihin.

Poliisit saivat miehen kiinni Hämeenlinnan linja-autoasemalta fanibussin läheltä.

 

Syytteessä oleva HJK:n kannattaja on saanut vuoden 2010 jälkeen 18 rikostuomiota Helsingin käräjäoikeudessa.

Hänet on tuomittu useista pahoinpitelyistä, vahingonteoista, petoksista sekä varkaudesta ja näpistyksestä.

Viimeisimmät tuomionsa mies on saanut pahoinpitelyistä vuosina 2014 ja 2017.


Kanta-Hämeen käräjäoikeus antaa tuomionsa 28. joulukuuta HäSa

Naisten itsepuolustuskurssi Hämeenlinnassa kiinnosti niin paljon, että koulutusta on tulossa lisää syksyllä. Myös Riihimäellä järjestetään syksyn aikana vastaava koulutus. Kuva: Pekka Rautiainen

Naisten itsepuolustuskurssien kysyntä on noussut nopeasti 2010-luvulla. Hämeenlinnassa tällä viikolla kurssia järjestänyt XLNT-sportin Janne Ahonen kertoo, että kasvu jatkuu edelleen.Vuonna 2017 Ahonen koulutti itsepuolustuksen perusteita noin 1 500 henkilölle.

Kesän ennätyshelteillä pullovedet loppuivat kaupoista. Vaikka suomalainen vesi on maailman parasta, erilaisten pullotettujen vesienmyynti kasvaa koko ajan. Muovipulloissa vesi käy kalliiksi myös ympäristölle.1. KulutusSuomalaiset juovat yhä enemmän pullotettuja vesiä.

Rautatieaseman pyöräparkki arkistokuvassa. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa / arkisto

Rautatieaseman käyttäjät toivovat asemalle nykyistä parempaa ja turvallisempaa pyöräpysäköintiä.Tämä selviää Hämeenlinnan kaupungin ja Hämeenlinnan Pysäköinti oy:n teettämästä verkkokyselystä, jossa kartoitettiin aseman pyöräpysäköinnin kehitystarpeita.Kyselyn 103 vastaajasta 85 toivoi pyörän runkol