Julkaistu: 04.12.2017 13:34
-
Päivitetty: 04.12.2017 17:03

Hämeenlinnassa riehuneen HJK-fanin oikeudenkäynti alkoi

 • HJK:n kannattajaa syytetään törkeästä pahoinpitelystä. Kuva: Pekka Rautiainen
  HJK:n kannattajaa syytetään törkeästä pahoinpitelystä. Kuva: Pekka Rautiainen

Oikeudenkäynti viime toukokuussa hämeenlinnalaisessa ravintolassa henkilökunnan jäsentä pahoinpidellyttä jalkapallofania vastaan on alkanut Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Pahoinpitely tapahtui toukokuun 6. päivänä, kun poliisin Vaasasta pois käännyttämän HJK:n fanibussin matkustajat pitivät taukoa Hämeenlinnassa.

Osa fanibussin matkustajista siirtyi läheisen ravintolan terassille, jossa pahoinpitely tapahtui.

 

Syytettynä oleva HJK:n kannattaja myöntää lyöneensä ravintolan työntekijää tuopilla kasvoihin ravintolan terassilla. Tuopilla lyömisen jälkeen hän myös löi uhria nyrkillä kasvoihin.

Syytetyn puolustuksen mukaan mies reagoi impulsiivisesti luullessaan samassa seurueessa olleen veljensä joutuneen kamppailuun.

Miestä syytetään törkeästä pahoinpitelystä. Syytetty myöntää pahoinpitelyn, mutta kiistää sen olleen törkeä pahoinpitely. Puolustuksen mukaan mies ei tiennyt, että uhri kuului ravintolan henkilökuntaan.

Lyömäaseena käytetty tuoppi särkyi osuessaan uhrin kasvoihin ja sirpaleet viilsivät syvän haavan kasvoihin.

Poliisit saivat miehen kiinni Hämeenlinnan linja-autoasemalta fanibussin läheltä.

 

Syytteessä oleva HJK:n kannattaja on saanut vuoden 2010 jälkeen 18 rikostuomiota Helsingin käräjäoikeudessa.

Hänet on tuomittu useista pahoinpitelyistä, vahingonteoista, petoksista sekä varkaudesta ja näpistyksestä.

Viimeisimmät tuomionsa mies on saanut pahoinpitelyistä vuosina 2014 ja 2017.


Kanta-Hämeen käräjäoikeus antaa tuomionsa 28. joulukuuta HäSa

40 metrin pituinen liukumäki tuntui kiinnostavan perheen pienimpiä Pauninmaan luontokohteen talvitapahtumassa sunnuntai-iltana. Kuva: Riku Hasari

Napakelkka kirskui, liukurit kiisivät liukumäissä ja tuli räiskyi monissa muodoissaan Pauninmaan luontokohteen tämän talven viimeisessä ulkoilutapahtumassa sunnuntaina.Talvesta ja sen riemuista oli Janakkalan Tervakoskelle tullut nauttimaan reilut sata kävijää, useimmat heistä lapsiperheitä.

Esko Anttolan mielestä hyppyrimäen alastulorinne olisi oivallinen treenauspaikka. - Täällä voisi järjestää vaikka minkälaisia ulkoilutapahtumia muutenkin, Anttola suunnittelee. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnaan tulee lähitulevaisuudessa ainakin kahdet uudet kuntoportaat.Portaita havitellaan niin Hämeenlinnan Lammille kuin Ahvenistollekin, mutta myös Janakkalan kuntoporrashankkeet ovat kovaa vauhtia viriämässä niin Turengissa kuin Tervakoskellakin.Tähän asti Kanta-Hämeessä on ollut kuntoportai

Erä-, retkeily- ja ulkoilutarvikkeita myyvä Vaeltajankauppa.fi muuttaa Hämeenlinnassa Turuntie 7:stä Kaurialankatu 21:een. Muutto alkoi keskiviikkona.– Saamme yhdistettyä myymälän, Kantolassa nyt toimivan verkkokaupan varaston ja muut toiminnot saman katon alle.

Poliisilla oli kiireinen viikonloppuyö ja vuorokausi Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. Päijät-Hämeessä tehtäviä kertyi vuorokaudessa 170 ja yövuorossa iltaseitsemän ja aamuseitsemän välillä 122. Kanta-Hämeessä tehtäviä kertyi vastaavina aikoina 112 ja 61.

                 Asianajaja Peter Boucht ja maalauksessa komeileva isoisä Harald Boucht ehtivät joitakin vuosia työskennellä samaan aikaan perheen asianajotoimistossa Vaasassa. Asianajotoimisto Boucht & Nikula jatkaa toimintaansa vielä tänä päivänäkin.                Kuva: Jarno Pellinen

Harald Boucht lähetti jääkärikokelaat kodistaan hiihtämään jäisen Merenkurkun yli Ruotsiin, josta matka jatkui Saksaan.Tärkeä jääkärivärväri oli järjestämässä Mannerheimille aseita, joilla venäläiset saatiin vaarattomiksi Pohjanmaalla. Vaasalainen hovioikeudenneuvos Harald Boucht (1872–1963) oli suo

Kaduilta pelastetuilla koirilla voi tautien lisäksi olla pelkoaggressiota, mikä tekee sen käytöksestä arvaamattoman. Kuva: TA terho aalto

Etelä-Suomen aluehallintovirasto varoittelee ulkomailta Suomeen pelastettavien koirien mukana tulevista terveysriskeistä.– Antibioottiresistenssi sekä koirista ihmisiin tarttuvat taudit on syytä huomioida, kun harkitaan katukoiran pelastamista Suomeen.