Julkaistu: 05.12.2017 07:25
-
Päivitetty: 05.12.2017 08:45

Ravintolan pahoinpidelty työntekijä: "Jälkiä on sekä sisä- että ulkopuolella" - Katso videohaastattelu

  • Lasinsirpaleet viilsivät työntekijän kasvoihin syvän haavan ja lisäksi hänen silmänsä vaurioitui. Kuva: Tommi Uusi-Kilponen
    Lasinsirpaleet viilsivät työntekijän kasvoihin syvän haavan ja lisäksi hänen silmänsä vaurioitui. Kuva: Tommi Uusi-Kilponen

Helsinkiläistä 24-vuotiasta miestä syytettiin maanantaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa törkeästä pahoinpitelystä hänen lyötyään hämeenlinnalaisen ravintolan työntekijää tuopilla kasvoihin viime keväänä.

Tapahtumat liittyvät toukokuun 6. päivänä Vaasasta pois käännytetyn HJK:n fanibussin matkustajien riehumiseen Hämeenlinnassa.

Osa HJK:n kannattajista käveli linja-autoasemalta läheiseen ravintolaan, jossa he ryhtyivät ensitöikseen heittelemään terassikalusteita kadulle.

Ravintolan työntekijän mennessä noin 15 riehuvan jalkapallofanin väliin, löi syytetty häntä yllättäen tuopilla ohimoon. Lasinsirpaleet viilsivät työntekijän kasvoihin syvän haavan ja lisäksi hänen silmänsä vaurioitui.

- Koko homma oli ohi muutamassa sekunnissa. Kyllähän se on jälkiä jättänyt sekä sisä- että ulkopuolelle, sanoo ravintolan vuorovastaava.

Katso videohaastattelu:

Kolmea eri ostajaa venekaupoilla huijannut mies sai torstaina puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa.Forssassa asunut nuori mies oli viime keväänä laatinut suositulle veneiden myyntisivustolle kuvallisen ilmoituksen Buster XL -mallisesta moottoriveneestä

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, Hämeenlinnan Mieskuoron johtaja Anneli Julén ja kuoron puheenjohtaja Heikki Lindroth järjestävät kaupunkilaisille juhlaohjelmaa tammikuulle.    Kuva: Pekka Rautiainen

Vieläkö juhlituttaa? Kun satavuotiaan Suomen h-hetki on onnellisesti takana, voi kalenteria alkaa täyttää uusilla merkkivuosiin liittyvillä tapahtumilla. Hämeenlinnan Mieskuoro sai alkunsa vuonna 1922 perustetusta Kerho kvartetista, joten sen 95-vuotispäivä osui tämän vuoden marraskuulle.

Kuva: Jukka Viitaniemi

Pälkäneentiellä sattuneen peräänajon raivaustyöt hidastavat liikennettä Hämeenlinnan Tiiriössä.Onnettomuuspaikalla, eli Kirstulan kartanon kohdalla, on toistaiseksi vain yksi kaista käytössä.Hälytyskeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman kello yhtä.

Lohen hinta on viimeiset kolme vuotta pysytellyt poikkeuksellisen korkeana. Arkistokuva

Lohen poikkeuksellisen korkea hinta on notkauttanut kalan kulutuksen kasvua Suomessa.Suomen kalamarkkinoilla myydään paljon lohikaloja. Puolet niistä on lohta ja puolet kirjolohta.Lohi tuodaan Norjasta, ja kirjolohesta puolet on kotimaista ja puolet Ruotsissa kasvatettua.