Julkaistu: 05.12.2017 14:13
-
Päivitetty: 05.12.2017 14:30

Putkassa paloi Miekkalinnassa - "Vahinkoja sattuu poliisillekin"

  • Hämeenlinnan poliisitalo Miekkalinna. Kuva: Markku Tanni / HäSa / arkisto
    Hämeenlinnan poliisitalo Miekkalinna. Kuva: Markku Tanni / HäSa / arkisto

Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai ilmoituksen tiistaina iltapäivällä Hämeen poliisilaitoksen keskisuuresta tulipalosta.

Palo sai alkunsa Miekkalinnan putkasta.

Mistään valtavasta mellakasta ei kuitenkaan ollut kyse. Putkaan suljetulla henkilöllä oli tarkastuksen jälkeen jäänyt taskuun tulentekovälineet.

Henkilö oli päättänyt sytyttää wc-paperirullan tuleen ja ilmeisesti yrittänyt polttaa putkan patjan.

Poliisi oli ehtinyt tehdä alkusammutuksen, ennen kuin palomiehet saapuivat paikalle. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi tilojen tarkastus ja tuuletus.

– Aika harvinaista, että näin käy. Tulentekovälineet olivat jääneet vahingossa henkilön taskuun tarkastuksesta huolimatta. Vahinkoja sattuu poliisillekin, komisario Tarja Lindstedt kertoo. HäSa

Kolmea eri ostajaa venekaupoilla huijannut mies sai torstaina puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa.Forssassa asunut nuori mies oli viime keväänä laatinut suositulle veneiden myyntisivustolle kuvallisen ilmoituksen Buster XL -mallisesta moottoriveneestä

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, Hämeenlinnan Mieskuoron johtaja Anneli Julén ja kuoron puheenjohtaja Heikki Lindroth järjestävät kaupunkilaisille juhlaohjelmaa tammikuulle.    Kuva: Pekka Rautiainen

Vieläkö juhlituttaa? Kun satavuotiaan Suomen h-hetki on onnellisesti takana, voi kalenteria alkaa täyttää uusilla merkkivuosiin liittyvillä tapahtumilla. Hämeenlinnan Mieskuoro sai alkunsa vuonna 1922 perustetusta Kerho kvartetista, joten sen 95-vuotispäivä osui tämän vuoden marraskuulle.

Kuva: Jukka Viitaniemi

Pälkäneentiellä sattuneen peräänajon raivaustyöt hidastavat liikennettä Hämeenlinnan Tiiriössä.Onnettomuuspaikalla, eli Kirstulan kartanon kohdalla, on toistaiseksi vain yksi kaista käytössä.Hälytyskeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman kello yhtä.

Lohen hinta on viimeiset kolme vuotta pysytellyt poikkeuksellisen korkeana. Arkistokuva

Lohen poikkeuksellisen korkea hinta on notkauttanut kalan kulutuksen kasvua Suomessa.Suomen kalamarkkinoilla myydään paljon lohikaloja. Puolet niistä on lohta ja puolet kirjolohta.Lohi tuodaan Norjasta, ja kirjolohesta puolet on kotimaista ja puolet Ruotsissa kasvatettua.