Julkaistu: 07.12.2017 14:32
-
Päivitetty: 07.12.2017 15:27

Joulupakettipisteitä on käytetty jo 100 000 kertaa

  • Kuva: Posti
    Kuva: Posti

Postin joulusesongin ajaksi vilkkaimmille liikepaikoille tuomia väliaikaisia pakettiautomaatteja ja noutopisteitä on käytetty jo yli 100 000 kertaa.

Joulunalusviikkojen ajan Postilla on käytössä yli 100 väliaikaista pop up -noutopistettä.

Jos lähetys ei mahdu alkuperäiseen palvelupisteeseen, se ohjataan toiseen palvelupisteeseen mahdollisimman lähelle. Väliaikaisia noutopisteitä sijaitsee kauppakeskuksissa, kauppojen yhteydessä sekä Postin omissa tiloissa.

- Väliaikaisten noutopisteiden johdosta asiakkaat eivät joudu odottamaan ylimääräisiä päiviä lähetyksiään, vaan paketit saadaan nopeasti noudettaviksi. Kehitämme väliaikaisten noutopisteiden verkostoa edelleen kokemusten mukaan. Verkkokaupan kasvu edellyttää näitä uusia ratkaisuja sesonkeihin muissakin maissa, Postin liiketoimintajohtaja Kati Nevalainen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Postilla on verkostossaan yli 1 400 postia ja pakettiautomaattia. Joulun alla Posti on lisännyt kuljetuksia ja pakettiautomaattien täyttökertoja. Postin omat myymälät palvelevat myös pidennetyin aukioloajoin ja ovat avoinna myös sunnuntaisin. 

Postilähetyksiä säilytetään noutopisteissä enää viikon ajan. HäSa

Postin julkaisema video joulunalusajan kiireestä Postin logistiikkakeskuksessa:
 

 

Pop up -noutopisteet Hämeenlinnan seudulla

11130

RIIHIMÄKIEteläinen asemakatu 2 Väliaikainen noutopiste, 
Matkakeskus
ma-la 10-20, 
su 10-16
13100HÄMEENLINNAKaivokatu 7*Väliaikainen noutopiste, 
Kauppakeskus Goodman, 1. krs
ma-la 10-20, 
su 10-16
13720HATTULATallitie 4 Väliaikainen noutopistema-pe 10-20
14200JANAKKALAKeskuskuja 2 Väliaikainen noutopiste

ma-pe 10-20

 

Lähde: Posti

Naisten itsepuolustuskurssi Hämeenlinnassa kiinnosti niin paljon, että koulutusta on tulossa lisää syksyllä. Myös Riihimäellä järjestetään syksyn aikana vastaava koulutus. Kuva: Pekka Rautiainen

Naisten itsepuolustuskurssien kysyntä on noussut nopeasti 2010-luvulla. Hämeenlinnassa tällä viikolla kurssia järjestänyt XLNT-sportin Janne Ahonen kertoo, että kasvu jatkuu edelleen.Vuonna 2017 Ahonen koulutti itsepuolustuksen perusteita noin 1 500 henkilölle.

Kesän ennätyshelteillä pullovedet loppuivat kaupoista. Vaikka suomalainen vesi on maailman parasta, erilaisten pullotettujen vesienmyynti kasvaa koko ajan. Muovipulloissa vesi käy kalliiksi myös ympäristölle.1. KulutusSuomalaiset juovat yhä enemmän pullotettuja vesiä.

Rautatieaseman pyöräparkki arkistokuvassa. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa / arkisto

Rautatieaseman käyttäjät toivovat asemalle nykyistä parempaa ja turvallisempaa pyöräpysäköintiä.Tämä selviää Hämeenlinnan kaupungin ja Hämeenlinnan Pysäköinti oy:n teettämästä verkkokyselystä, jossa kartoitettiin aseman pyöräpysäköinnin kehitystarpeita.Kyselyn 103 vastaajasta 85 toivoi pyörän runkol